آفتابنیوز : آفتاب: مرتضی تمدن نماینده شهركرد در مجلس شورای اسلامی گفت: تخطئه سفرهای استانی دولت باعث تعجب و تاسف است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب ، مرتضی تمدن در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی، افزود: نقد منصفانه آن است كه با تحلیل واقع بینانه و به دور از گرایشات سیاسی و افراطیگری، وجوه مثبت و منفی را در كنار هم قرارداده و آنگاه با نتیجهگیری عالمانه، همگان را به قضاوت بنشانیم.
تمدن از منتقدان سفرهای استانی پرسید: از تخریب اركان اجرایی كشور در پوشش فریبنده نقد و از لگد مال كردن دستاوردهایی كه حاصل جمع تلاش مجلس و دولت و سایر نهادهای خدمتگذار است و از مایوس كردن و پریشان نمودن آحاد مردم آگاه و قدرشناس چه برنامهای را دنبال میكنید؟
وی افزود: كدام فرد یا جریان دلسوز و علاقهمند بهكشور به خود اجازه میدهد اینگونه تیشه بر ریشه خود زده و شوق و شور خدمت به مردم را به عوام فریبی، بیبرنامگی و پوچی تعبیر و تفسیر نماید.
تمدن گفت: مگر سفرهای استانی تحقق همان چیزی نیست كه ما و شما از آن به عنوان شكستن دیوارهای فاصله بین مردم و مسوولان تعبیر مینمودیم ، آیا حضور خاضعانه و به دور كبر و غرور در جمع مردم و زانو زدن در حضور خیل انسانهای مخلص و فداكار و گوش دادن به حرف دل آنان و سهیم بودن در مشكلات و گرفتاریهای موجود اقشار مختلف مردم امری پسندیده نیست؟
این نماینده مجلس حضور هیات دولت، در استانها را بینظیر دانست و گفت: معتقدم هر چند با اساس این دولت هم مخالف باشید اما شهادت خواهید داد در جایی كه تا قبل از آن برای دعوت یك وزیر به حوزه انتخابیه و یا شهر و دیارمان ماهها و بلكه سالها در نوبت میماندیم، در سفرهای استانی شاهد بودیم كه دولت با تمام توشه و توان خود در آنجا حضور یافته است.
وی با بیان اینكه دوستان منتقد، نیك میدانند گرفتن یك مصوبه از دولت برای یك شهرستان یا استان در گذشته یا محال و یا دشوار بود، گفت: اینك ما را چه شده تا به همه مصوباتی كه بنده و شما (نمایندگان) نیز با اراده و علاقه خویش در یك طرف میز دولت نشستهایم و در تصویب آن سهیم بوده ایم، پشت پا زده و به آن انتقاد كنیم.
تمدن ادامه داد: مگر خودتان شاهد نبودید در شروع كار این دولت حدود ۱۰هزار پروژه نیمه تمام كه عمر مفید برخی از آنان در نیمه راه به اتمام رسیده ، به دولت به ارث رسید، چرا در آن هنگام فریادمان به آسمان بلند نشد و كسی را بابت قصور و كوتاهی در پشت این تریبون مقدس به محاكمه نكشیدیم و اینك چه شده چند ماه پس از سفر هیات دولت به استان ،اینگونه بیتاب شده و زمین و زمان را در هم میكوبیم؟
وی با اشاره به بودجه سال 85 گفت: فراموش نكردهایم كه در هنگام تدوین بودجه سال ۸۵با مصوبه نمایندگان مبلغ ۹۰۰میلیارد تومان اعتبارات منظور شده برای سفرهای استانی حذف و دولت را مكلف كردیم این میزان اعتبار در سفرهای استانی را در قالب بودجههای استانی توزیع نماید.
وی حداقل تاثیر سفرهای استانی را از منظر بودجه سنواتی آن دانست و افزود: ردیفهای متمركز و ملی برش استانی و شهرستانی خورد و سهم هر منطقه از بودجه متمركز كه تا قبل از سفرها تحت تاثیر چانه زنی و سلیقهها بود به نحوی به استانها سمت و سو داده شد.
نماینده شهر كرد در ادامه گفت: تعیین سهمیه ارزی در قالب مصوبات استانی برای وامهای تولیدی در بخش خصوصی كه تا قبلاز سفرها از مشكلات جدی و موانع تولید محسوب میشد از نكات مثبت سفرها است كه نمیتوان به سادگی از كنار آن گذشت.
وی خطاب به« آقایانی كه اینك دولت را به باد حمله گرفته و هر كار مثبت آن را نیز منفی جلوه میدهند» توصیه کرد: آنان باید به نطقها و خیر مقدمهای خود در جمع مستقبلین و مردمشان مراجعه كنند، خود قضاوت كنند آیا آنچه را كه در حضور مردم و در توصیف این سفرها گفتهاند با آنچه كه امروز در تریبون مجلس ممطرح میكنند یكسان است.
تمدن با بیان اینكه گفتن نقاط مثبت سفرها به معنی نبود ضعف نیست، اظهارداشت: ما از سرعت عمل برخی دستگاهها در اجرایی شدن مصوبات گلایه داریم اما در جلوی پای خدمتگزاران به مردم چاله نمیكنیم و چاه تعبیه نمیكنیم.
نماینده شهركرد در مجلس شورای اسلامی همچنین فرا رسیدن ۱۷مرداد روز خبرنگار را به جامعه پر تلاش و كم توقع خبرنگار كشور به ویژه خبرنگاران خانه ملت را تبریك گفت.