محمد گلهداری درخصوص چگونگی انجام فعالیت ورزشی باتوجه به خودقرنطینگی فعلی به منظور پیشگیری از ابتلا به کروناویروس، اظهارکرد: اگر قرار است در این شرایط، افراد به فعالیت ورزشی بپردازند، توصیه میشود که این فعالیت در وضعیت قرنطینگی و در خانه باشد و از رفتن به باشگاههای ورزشی خودداری شود. ضمن اینکه محیطی که در خانه برای ورزش در نظر گرفته میشود نیز باید تمیز و بدون تردد باشد و تمام نکات بهداشتی رعایت شود.
وی با بیان اینکه در چند روز اخیر، علاوه بر شیوع ویروس کرونا، آلودگی هوا را نیز داشتهایم، افزود: نکته قابل اهمیت این است، زمانی که ورزش میکنیم، ناخودآگاه تعداد تنفسهایمان افزایش پیدا میکند و در این حالت نیز ما دیگر از طریق بینی نفس نمیکشیم و امر تنفس از طریق دهان نیز انجام میشود. در زمانهایی که با آلودگی هوا و حتی شرایط فعلی که با شیوع ویروس کرونا مواجه هستیم، گفته میشود که بهتر است تنفس از طریق بینی صورت گیرد زیرا در این حالت ویروس به دلیل مخاطهای بینی به احتمال بسیار وارد بدن نمیشود و اگر هم وارد شود، از طریق عطسه یا سرفه از بدن خارج میشود.
مدیرگروه کارشناسی ارشد فیزیولوژی دانشگاه آزاد اهواز گفت: وقتی شدت ورزش نیز بالا میرود، تنفس از طریق بینی به تنفس دهانی تبدیل میشود و بر همین اساس، احتمال ورود آلایندهها و ویروس کرونا به بدن بیشتر خواهد شد. پس به همین دلیل در شرایط فعلی نباید حتی در خانه ورزشی شدید انجام داد. ضمن اینکه وقتی ورزش خیلی شدید و با فشار باشد، سیستم بدنی تحت تاثیر قرار میگیرد و این نیز میتواند سیستم بدنی را ضعیف کند.
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی یعنی شرایطی که به دلیل پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا در قرنطینه هستیم، باید ورزشهای سبک و ورزشهایی که به بدن خیلی فشار وارد نمیکنند را انجام داد. پس در این روزها بهتر است تنها سطح آمادگی بدن را حفظ کنیم و به فکر ارتقا سطح فعالیت بدنی نباشیم. پس تمرین ما در خانه باید سبک و در یک محیط با هوای سالم باشد.
گلهداری عنوان کرد: اکنون باتوجه به شیوع ویروس کرونا، ورود به اماکن عمومی از جمله سالنهای ورزشی ممنوع شده است و به هیچ عنوان انجام فعالیت ورزشی توصیه نمیشود اما در چند روز اخیر شاهد بودهام که برخی افراد در هوای آزاد در حال انجام فعالیت ورزشی هستند که کار درستی نیست زیرا در این شرایط، هوا بدون کنترل وارد ریهها میشود.
وی گفت: همچنین باتوجه به اینکه فعالیت باشگاهها منع شده است ولی برخی باشگاهها همچنان فعال بوده و عنوان میکنند که ما فضای باشگاه را ضدعفونی میکنیم که فعالیت آنها ایراد دارد زیرا در هیچ مکان عمومی همچون باشگاه نباید فعالیت ورزشی صورت بگیرد و تردد شود، چرا که خطر بیتحرکی، چاقی یا هر بیماری ناشی از عدم فعالیت ورزشی به شدت کمتر از ابتلا به کرونا است. همچنین باتوجه به این که سالمندان و بیماران جزو گروه خطر و ابتلا به کرونا هستند، توصیه میشود که هیچ نوع فعالیت ورزشی نداشته باشند.
عضو هیات علمی گروه تربیتبدنی دانشگاه آزاد اهواز با بیان اینکه ویروس کرونا خیلی سریع ریهها را درگیر میکند، عنوان کرد: پس باید تا جایی که میتوانیم از ریهها مراقبت کنیم. همچنین در شرایط اخیر که آلایندهها را هم در هوا داشتهایم، اگر فعالیت ورزشی صورت بگیرد، ورود آلایندهها به ریهها بیشتر شده و همین نیز میتواند سطح دفاعی سیستم بدنی در ریهها را تضعیف و جایگاهی را فراهم کند که فرد بیشتر مستعد ابتلا به کرونا شود.
وی انجام فعالیت ورزشی در یک باشگاه را حتی با حضور تعداد معدودی از نفرات، اشتباه دانست و گفت: اگر در شرایط فعلی تنها پنج نفر هم در یک باشگاه به فعالیت بپردازند و حتی فضای باشگاه نیز ضدعفونی شود، کافی است فرد جدیدی که وارد باشگاه میشود و مبتلا به کرونا باشد و در ابتدا نیز فاقد علائم باشد، در آن محیط عطسه کند یا دست خود را به وسایل ورزشی بزند و همین، زمینه برای ابتلای سایر افراد به ویروس کرونا را ایجاد میکند. پس به هیچ عنوان توصیه نمیشود حتی یک باشگاه ورزشی به صورت خصوصی برای پنج شش نفر فعال باشد.
گلهداری همچنین بیان کرد: هنگام ورزش به دلیل تعریق بدن، احتمال تماس دست با صورت و چشمها نیز زیاد میشود و باتوجه به اینکه ورود ویروس کرونا به بدن از طریق چشمها و بینی بیشتر است و باتوجه به اینکه در طول فعالیت ورزشی احتمال اینکه فرد دست خود را به وسایل آلوده بزند و بعد هم به صورت، این موضوع بسیار خطرناک است.