دکتر عزتالله فاضلی مقدم با بیان اینکه در این شرایطی که با شیوع رو به افزایش کرونا ویروس مواجه هستیم پیشگیری اولویت کار است و حتماً باید رعایت بهداشت فردی بهداشت محیط و روان را داشته باشیم، اظهار کرد: سعی کنیم با این ویروس مقابله کنیم و در این شرایط که شیوع بالایی وجود دارد در خانه ماندن بهترین راهکار برای کاهش انتقال چرخه است.
وی ادامه داد: توجه داشته باشیم با یکسری اقدامات میتوان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد که شامل نداشتن استرس، داشتن تغذیه سالم و خواب کافی به تقویت این مهم کمک میکند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه در جامعه با سه دسته از افراد مواجه هستیم، گفت: دسته اول افرادی بوده که نسبت به این ویروس بیتفاوت و بیخیال هستند و علاوه بر اینکه به خود ضربه میزنند اطرافیان را نیز با مشکلاتی مواجه خواهند کرد؛ دسته دوم افرادی هستند که استرس و اضطراب زیاد دارند و این استرس سبب ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن آنها میشود؛ دسته سوم افرادی هستند که با آرامش و بدون استرس به مقابله با ویروس پرداخته و قطعاً موفق خواهد بود.
فاضلی مقدم گفت: تحقیقات ثابت کرده افرادی که تغذیه سالمی دارد سیستم ایمنی بدن آنها در مقابل ویروس و باکتریها قوی است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: کمبودهای تغذیهای میتواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کند و فرد به خیلی از بیماریهای ناشی از باکتریها و ویروسها مبتلا میشود.
وی گفت: برای کمک به سیستم ایمنی بدن نیاز است ویتامین A که در زرده تخممرغ، شیر، سبزیها و میوهجات زرد و نارنجیرنگ مثل کدوحلوایی و هویج و جود دارد استفاده کرد؛ همچنین از ویتامین c که در مرکباتی همچون لیموشیرین، پرتقال، کیوی، سبزیها سبز برگ، فلفل دلمه استفاده کرد.
وی اضافه کرد: برای تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف پروتئین کافی، آهن و روی در روز نیاز است که منابع غذایی تخممرغ، گوشت و حبوبات منبع خوب این عناصر هستند.
فاضلی مقدم عنوان کرد: همچنین استفاده از محصولات غذایی پروبیوتیک که شامل انواع محصولات لبنی است برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری است.
این متخصص تغذیه و رژیمدرمانی یادآور شد: باید مایعات کافی در روز استفاده شود بهعنوانمثال بین ۶ تا ۸ لیوان آب، شیر، دوغ و چای سبز برای تامین آب بدن استفاده شود؛ همچنین از روغنهایی که منابع خوب امگا ۳ دارند نظیر روغنهای کلزا و زیتون نیز مصرف شود.
وی اضافه کرد: باید در این شرایط از فستفودها، کنسروها، سوسیس، کالباس و شیرینیها پرهیز شود و غذاهای سرخ کرده کمتر استفاده شود.
فاضلی مقدم عنوان کرد: رعایت اصل مهم تنوع و تعادل در مصرف گروههای غذایی و غذاهای سالم میتواند به سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از وارد شدن این ویروس به بدن جلوگیری کند.
وی تأکید کرد: مصرف ویتامین a، c و آهن و روی برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم است و این بهمنزله آن نیست که افراد بدون تجویز پزشک تغذیه از مکملهای غذایی استفاده کرده بلکه باید با نظر متخصصین تغذیه و پزشک خود استفاده کنند چرا که مازاد دریافت این مکملها و مواد مغذی نهتنها برای سیستم ایمنی بدن مفید نیست بلکه عملکرد سیستم ایمنی بدن را مختل میکند.