سرویس اقتصادی- بحران مالی ۲۰۰۸ در قیاس با تبعات اقتصادی کرونا سکته خفیف قلبی محسوب میشود این در حالی است که ویروس کرونا احتمالا مشابه عارضهای است که کل ارگانیسم اقتصاد جهانی را در بر میگیرد.
به گزارش آفتابنیوز؛ نشریه "فارین پالسی" در گزارشی با اشاره به اینکه احتمالا پیامدهای کرونا برای اقتصاد جهانی گستردهتر از بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی خواهد بود، مینویسد: "در سال ۲۰۰۸ میلادی، ما شاهد آغاز بحران مالی از بخش املاک و وامهای بانکی بودیم. آن بحران مشابه عارضهای قلبی برای اقتصاد جهان و شوکی مالی بود. در زمستان ۲۰۰۸- ۲۰۰۹ میلادی بیش از ۷۵۰ نفر در امریکا شغل خود را در هر ماه از دست دادند و در مجموع در دوران رکود ۸.۷ میلیون نفر بیکار شدند. شرکتهای صنعتی چون "جنرال موتورز" و "کرایسلر" به سوی ورشکستگی حرکت کردند.
در آن زمان با کمک سیاستهای مالی و پولی مداخلهگر دولت رکود طولانیمدت و عمیق نشد. احیای اقتصاد و خروج از رکود از نیمه دوم سال ۲۰۰۹ میلادی صورت گرفت. نرخ بیکاری در اکتبر ۲۰۰۹ به ۱۰ درصد رسید.
هنوز زود است که بحران اقتصادی ناشی از کرونا را ارزیابی کنیم. با این حال، رکود اجتنابناپذیر است. صنایع تولیدی جهانی در سال ۲۰۱۹ میلادی به خود لرزیدند. اکنون برای دستکم چندین ماه اقتصادهای جهانی خوابیدهاند. کارخانهها بسته شدهاند. مراکز خرید، بارها، رستوران به همراه دانشگاهها و مدارس تعطیل شدهاند. شاخصها نشان میدهند بیکاری در امریکا از هم اکنون تا ماه ژوئن میتواند به یک میلیونها نفر برسد. این روند وضعیتی بدتر از سال ۲۰۰۸ - ۲۰۰۹ است. صنایع هوانوردی و شرکتهای هواپیمایی نیز کارهایشان تعلیق شدهاند.
این وضعیت و ادامه بحران کرونا در ایتالیا و اروپا باعث سقوط اعتماد در حوزه اعتبارات بانکی و مالی نیز خواهد شد و اقتصادهای با بدهی بالا دچار بحران جدیتری خواهند شد. در مورد امریکا رویکرد ملیگرایانه او مانعی بر سر راه همراهی آن کشور با بانکهای خارجی و نهادهای مالی به منظور خروج از بحران است.