کد خبر: ۶۴۶۱۱
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۱:۳۹
ارزیابی مستخدمین حسینی از کارنامه شیبانی

تضعیف بانک مرکزی در دولت نهم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حیدر مستخدمین حسینی معاون سابق وزارت اقتصاد و دارایی معتقد است: کارنامه دو سال گذشته بانک مرکزی در ارتباط با حفظ ارزش پول، کنترل حجم نقدینگی، کاهش تورم و نظارت بر بانک‌ها و موسسات پولی، مالی و اعتباری مثبت نبوده است.

معاون سابق وزارت اقتصاد و دارایی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: بانک مرکزی در اقتصاد بانکداری دو وظیفه بسیار مهم و حساس را برعهده دارد که عبارتند از: حفظ ارزش پول، کنترل حجم نقدینگی و کاهش تورم و دیگری نظارت بر بانک‌ها و موسسات پولی، مالی، اعتباری، شرکت‌های لیزینگ و صندوق‌های قرض‌الحسنه که کارنامه دو سال گذشته بانک مرکزی در این خصوص مثبت نبود.

وی توضیح داد: بانک مرکزی در ارتباط با کنترل حجم نقدینگی و حفظ ارزش‌ پول نتوانست دلایل فنی و کارشناسی خود را به دولت و مجلس بقبولاند و در نتیجه بحث کنترل حجم نقدینگی و کاهش تورم موفق نبود و نتوانست سیاست‌های خود را پیش ببرد و یا این سیاست‌ها را به گونه‌ای اعمال کند که مورد قبول دولت و مجلس باشد.

مستخدمین حسینی در خصوص وظیفه نظارتی بانک مرکزی بر موسسات پولی، مالی و اعتباری خاطرنشان کرد: بانک مرکزی در رابطه با نظارتی که باید بر بانک‌ها و موسسات پولی و مالی به عنوان مادر بانک‌ها انجام می‌داد هم موفق نبود به طوری که برای اعمال سیاست‌های پولی بانک مرکزی در زمینه اجرایی، مقاومت‌های متفاوتی را از سوی بانک‌ها شاهد بودیم.

وی در ادامه در خصوص استقلال بانک مرکزی در تنظیم سیاست‌های پولی و مالی اظهار داشت: با وجود این که تاکید و جهت‌‌گیری برنامه چهارم توسعه بر استقلال بانک مرکزی بوده اما مجلس و دولت این اختیار را از بانک مرکزی گرفته و بانک مرکزی نتوانست سیاست‌های خود را پیش ببرد و اختیار طبیعی و قانونی خود را از دست داد.

به اعتقاد وی، هر چند که سیاست‌ها در ارتباط با استقلال بانک مرکزی جهت‌گیری شده اما در عمل موجب تضعیف بانک مرکزی شد در حالی که بانک مرکزی برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور و اجرای اصل 44 باید یک بانک مقتدر باشد.

مستخدمین حسینی همچنین تصریح کرد: طی دو سال گذشته بانک مرکزی فاقد هرگونه برنامه‌ای بوده و یا اگر هم بوده انتشار نداده که مورد ارزیابی کارشناسان حوزه اقتصادی قرار گیرد.

وی در پایان با مثبت ارزیابی کردن تغییر مدیریت بانک مرکزی گفت: با توجه به شناختی که از توانمندی‌های آقای مظاهری دارم،‌ امیدوارم که توانسته باشد این مباحث را با رییس جمهور به توافق رسیده باشد و بانک مرکزی را در جهت استقلال سوق دهد و اهداف بر زمین مانده و نقشی که بانک مرکزی باید در اصلاح برنامه‌های اقتصادی داشته باشد را با بهره‌گیری از تجارب کارشناسان توانمند اجرایی کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین