کد خبر: ۶۵۰۵۷
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۸۶ - ۱۶:۰۹

توصیه‌های رحیم‌صفوی به آمریکا

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سرلشگر «رحیم صفوی» مشاور عالی فرماندهی كل قوا در امور مرتبط با نیروهای مسلح گفت: «استراتژی سیاسی نظامی آمریكا در عراق پس از گذشت بیش از چهار سال و نیم، اكنون با بن‌بست مواجه شده و واشنگتن برای نجات از این بن‌بست و خروج آبرومندانه از عراق مجبور به تغییر راهبرد است».

به گزارش آفتاب، سرلشكر پاسدار رحیم صفوی فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یكشنبه‌شب در گفت‌وگوی اختصاصی با شبكه بین‌المللی خبری العالم تأكید كرد: «این تغییر راهبرد را بوش در نطق هفتگی خود این گونه اعلام كرد كه ما استراتژی نظامی‌مان را تا ماه دسامبر از مبارزه به نظارت بر عملكرد نیروهای عراقی و حمایت و پشتیبانی از این نیروها تغییر خواهیم داد».

صفوی افزود: «س از گزارشی كه ژنرال دیوید پترائوس و رایان كراكر در كنگره آمریكا ارائه كردند طبیعتاً بر اثر فشارهای داخلی علیه بوش و تیم همكارش، آنها ناچار به این تغییر راهبرد تن دادند».

فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تأكید كرد: «خروج نیروهای آمریكا به مرور زمان ادامه خواهد داشت اما طبعاً آنان یك مرتبه عراق را ترك نخواهند كرد و ممكن است برای سال‌های طولانی پایگاه‌های نظامی خود را در این كشور حفظ كنند».

وی گفت كه آمریكایی‌ها از ماه دسامبر سال جاری میلادی، شروع به كاهش نیروهای خود در عراق خواهند كرد.

وی افزود: «از 161 هزار نیروی نظامی موجود در عراق، بیش از 150 هزار تن آمریكایی هستند كه مقام‌های كاخ سفید برای مساعد كردن جو داخل كشورشان، جلب حمایت مردم در انتخابات آینده و كاستن از فشارهای مختلف داخلی و خارجی، كاهش این تعداد نیرو را دنبال می‌كنند».

وی با اشاره به اینكه آمریكایی‌ها برای پاسخ‌گویی به شكست‌های بزرگ سیاسی نظامی خود در عراق، مجبور به فرافكنی هستند، اظهار داشت: «آنها در گزارش خود، اتهاماتی متوجه ایران یا سوریه كردند یا ضعف دولت آقای مالكی را بهانه قرار دادند».

صفوی افزود: «فرمانده نیروهای نظامی آمریكا و سفیر آن كشور در عراق، هیچ دلیل مستند و محكمی در ارتباط با اتهامات خود به ایران و سوریه ارائه نكردند بلكه بیشتر به دنبال توجیه علت كاهش نیروهای خود درعراق بودند».

مشاور عالی فرماندهی كل قوا با اشاره به اینكه هم‌اكنون پایگاه‌های شنود آمریكا در عراق و مرزهای آن كشور وجود دارد و ارتباطات مخابراتی ایران را كنترل می‌كنند، تأكید كرد: «اینكه آمریكایی‌ها پایگاه‌های نظامی خود را بیاورند در مرزهای ایران، یك كار غیر معقول نظامی است؛ زیرا آسیب‌پذیری آنها را بسیار بالا می‌برد».

وی گفت: «البته نیروهای ضد انقلاب ایرانی، همچون منافقین یا گروه‌های كرد ضد انقلاب ایرانی یا گروه‌های شرور در افغانستان و بعضاً در پاكستان، مورد حمایت آمریكا هستند».

صفوی تصریح كرد: «این گروه‌ها در ایران، مرتكب جنایت و سرقت بانك‌ها شدند و الآن در افغانستان توسط نیروهای ارتش آمریكا آموزش عملیات انفجاری می‌بینند و آن انفجاری كه چند ماه قبل در زاهدان انجام شد، مهمات و مواد منفجره آن را از آمریكایی‌ها گرفتند».

وی گفت: «طبیعتاً آمریكایی‌ها برای حمایت از ضد انقلاب ایرانی كه در عراق و افغانستان مستقر است و همچنین تحریك قومیت‌های ما و دامن‌زدن به آشوب در داخل كشور یا عملیات محدود نظامی از سوی این گروهك‌ها، تلاش خواهند كرد، كه این نوع كارهای آمریكا از دید اطلاعاتی ما دور نیست و كاملاً متوجه هستیم».

صفوی اظهار داشت: «مثلاً آمریكا به تازگی بمب‌هایی با قابلیت انفجار از راه دور در اختیار نیروهای ضد انقلاب در شمال غرب قرار داده است و مخالفان انقلاب اسلامی اكنون در كردستان در حال استفاده از این‌گونه بمب‌ها هستند».

وی با اشاره به اینكه آمریكا بصورت مالی و یا تبلیغاتی از گروهك‌های ترویستی حمایت می‌كند، تأكید كرد كه این‌گونه اقدامات، هیچ تأثیری بر روند امنیت داخلی ایران نخواهد گذاشت.

مشاور عالی فرماندهی كل قوا درباره مذاكرات ایران و آمریكا و تلاش‌های تهران برای حل بحران عراق گفت: «مذاكره ایران و آمریكا بر اساس درخواست كتبی واشنگتن از ایران با موضوع كمك به دولت قانونی و رسمی عراق و بمنظور ثبات و امنیت در عراق انجام شد».

وی با اعلام اینكه در این گفت‌وگوها چگونگی ایجاد امنیت در عراق مورد بحث قرار گرفت، افزود: «پیشنهاد ایران در این گفت‌وگوها تشكیل كمیته امنیتی سه‌جانبه متشكل از ایران، عراق و آمریكا بود كه در نشست اخیر مطرح و پذیرفته شد».

سرلشكر صفوی اظهار داشت: «یكی از مسائل مطرح شده توسط نماینده ایران در این مذاكرات آن بود كه آمریكا در ازای وعده اعطای سلاح به نیروهای ارتش و پلیس عراق، چند میلیون دلار از آنان دریافت كرده‌اند اما این سلاح‌ها به این نیروها تحویل داده نشده و اكنون سلاحی كه پلیس و ارتش عراق دارد بسیار ضعیف‌تر از سلاح‌های القاعده و تروریست‌هاست».

وی خاطرنشان كرد: «سؤال مطرح‌شده این است كه چرا پس از گذشت چهار سال، آمریكایی‌ها ارتش و پلیس عراق را برای مسائل امنیتی تجهیز نكرده و آموزش نداده‌اند».

سرلشكر پاسدار رحیم صفوی در ادامه با تأكید براینكه امنیت عراق، امنیت كشورهای همسایه عراق و ایران است، یادآور شد: «ایران خواستار برقراری امنیت و ثبات در عراق برای آغاز سازندگی در آن كشور است؛ زیرا مردم عراق اكنون در وضعیت بسیار بدی از نظر امكاناتی مانند آب و برق و بهداشت هستند».

وی افزود: «بر اساس آمار اعلام‌شده اكنون نزدیك دو میلیون نفر از عراق فرار كرده‌اند؛ دو میلیون نفر نیز جابجا شده‌اند؛ حدوداً هر 10 دقیقه، یك عراقی كشته یا زخمی می‌شود؛ هر 10 ساعت نیز یك آمریكایی كشته یا زخمی می‌شود و هر10 روز نیز دو میلیارد دلار از خزانه آمریكا به جیب شركت‌های نفتی و شركت‌های تسلیحاتی می‌رود».

مشاور عالی فرماندهی كل قوا در امور مرتبط با نیروهای مسلح تأكید كرد: «برنده این جنگ، شركت‌های نفتی مانند "هالیبرتون" و فروشندگان سلاح و كارخانه‌دارانی هستند كه از بوش حمایت می‌كنند و تنها بازنده جنگ هم مردم عراق و سربازان و مردم آمریكا هستند».

وی افزود: «امیدواریم رهبران سیاسی آمریكا با تعقل و روحیه انسان‌گرایی، زمینه خروج از عراق را فراهم كنند كه البته این موضوع در دستور كار كنگره آن كشور قرار گرفته است».

صفوی گفت: «همان گونه كه انگلیسی‌ها كه بیشتر از آمریكایی‌ها به مسائل و فرهنگ مردم عراق و بافت عشایری و پیچیدگی‌های بافت جمعیتی این كشور آشنا هستند، خروج خود را از عراق آغاز كرده‌اند، امیدواریم اندیشمندان، رهبران خردمند و سیاستمداران كهنه‌كار آمریكا هم به این نتیجه برسند كه عراق درحال تبدیل به یك ویتنام دیگر است و چاره‌ای جز اتخاذ یك تصمیم خردمندانه برای خروج آبرومندانه از این كشور ندارند».

وی خاطرنشان كرد: «سخنرانی اخیر بوش، نشان‌دهنده این‌گونه تغییرات است كه این البته هم به نفع مردم عراق و هم به نفع مردم آمریكاست».

وی درباره احتمال كمك مستقیم ایران به آمریكا برای خروج از عراق گفت: «تصمیم‌گیری درباره این موضوع به رهبران سیاسی ایران مربوط است اما در رابطه با كمك به دولت قانونی عراق و ایجاد ثبات و امنیت در این كشور، هرگونه مساعدتی انجام می‌شود».

وی با اشاره به اینكه برگزاری جلسات گفت‌وگو با طرف آمریكایی و توافق برای تشكیل كمیته امنیتی سه‌جانبه در همین چارچوب است افزود: «محور جلسات گفت‌وگوهای سه‌جانبه در بغداد، دولت عراق و تثبیت امنیت در آن كشور بود؛ زیرا امنیت در عراق به سود همه كشورهای همسایه حتی آمریكاست».

سرلشكر رحیم صفوی در ادامه گفت‌وگو افزود: «درخواست زمان‌بندی برای خروج آمریكایی‌ها از عراق به رهبران سیاسی این كشور و دولت عراق مربوط است؛ زیرا عراق نیز به این موضوع توجه دارد كه بتواند توانایی حفاظت از مرزها و امنیت داخلی را به دست آورد».

وی گفت: «البته آمریكایی‌ها باید سلاح، تجهیزات و آموزش لازم را به عراقی‌ها بدهند و از تقسیم سلاح میان گروه‌های غیر دولتی خودداری كنند».

مشاور عالی فرماندهی كل قوا در امور مرتبط با نیروهای مسلح خاطرنشان كرد: «آمریكایی‌ها 10 هزار قبضه سلاح میان گروه‌ها و طوایف مختلف عراقی بدون آگاهی دولت این كشور تقسیم كرده‌اند؛ سه‌هزار قبضه از این سلاح‌ها فقط در بغداد میان طرفداران آمریكا توزیع شده است كه البته این نوعی دخالت در امور دولت حاكم عراق است».

صفوی تأكید كرد: «برای تثبیت و تقویت دولت قانونی دولت مالكی و ایجاد امنیت پایدار در عراق، هر كمكی كه دولت این كشور از ایران بخواهد و یا آمریكایی‌ها بصورت كتبی از ایران درخواست كنند؛ از سوی رهبران سیاسی ایران قابل بررسی خواهد بود».

وی در ادامه گفت‌وگو درباره احتمال مذاكرات دوجانبه میان ایران و آمریكا گفت: «این سیاست رسمی جمهوری اسلامی است كه درباره موضوع عراق و امنیت عراق با آمریكا گفت‌وگو انجام شود؛ صحبت و گفت‌وگو درباره موضوع‌های دیگر مربوط به تصمیم‌گیری رهبران سیاسی ایران و آمریكاست».

مشاور عالی فرماندهی كل قوا در باره تلاش‌های ایران برای گسترش و توسعه همكاری با سایر كشورهای حاشیه خلیج فارس، گفت: «مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای، در پیام نوروری خود در اول فروردین‌ماه امسال در مشهد بصورت رسمی اعلام كردند كه اعتقاد ایران این است كه كشورهای حوزه خلیج فارس، باید پیمان دفاعی مشترك داشته باشند و ایران هم استقبال می‌كند كه برای امنیت پایدار در این منطقه حساس، خود كشورهای منطقه خلیج فارس با هم همكاری كنند».

وی افزود: «ما حضور نیروهای انگلیسی و آمریكایی و نیروهای فرا منطقه‌ای را در این منطقه باعث نا امنی می‌دانیم لذا اگر این نیروها خارج بشوند مطمئن هستیم كه كشورهای پیرامونی خلیج فارس، با برادری و وحدت درباره منافع و مصالح مشترك می‌توانند با همدیگر امنیت منطقه را برقرار كنند».

سرلشكر صفوی با بیان اینكه سال 76 كه كنفرانس اسلامی در تهران برگزار شد و ملك عبدالله، به‌عنوان ولیعهد وقت عربستان سعودی به تهران آمده بود با وی حدود یك ساعت مذاكره كرده است، خاطرنشان كرد: «به ملك عبدالله پیشنهاد دادم كه اگر عربستان سعودی و ایران، دست‌شان را در دست یكدیگر بگذارند قطعاً می‌توانند امنیت منطقه خلیج فارس را برقرار بكنند و منافع و مصالح كشورهای منطقه را حفظ كنند و وی نیز افزود كه این كار، شدنی است اما به زمان احتیاج دارد كه حادثه لشكركشی آمریكا به منطقه همه چیز را به هم ریخت و وضعیت منطقه را كاملاً دگرگون كرد».

وی تأكید كرد: «ایران از هرگونه پیمان دفاعی مشترك بین كشور بزرگ ایران با كشورهای عربی منطقه از جمله عربستان سعودی استقبال می‌كند و این موضع مقام معظم رهبری است لذا ما منتظر كشورهای عربی هستیم كه آنها یك قدم پیش بگذارند».

صفوی گفت: «قدم اول را ایران برداشته و رهبر معظم انقلاب اسلامی با صراحت بیان فرمودند كه یك پیمان دفاعی مشترك بین كشورها حوزه خلیج فارس منعقد شود با این اوصاف، قدم دوم را آنان باید بردارند». 

مشاور عالی فرماندهی كل قوا اظهار داشت: «كشورهای جنوب خلیج فارس بخوبی می‌دانند كه ایران هیچ‌گونه سوء نظری نسبت به كشورهای عربی منطقه ندارد بلكه حتی زمانی كه عراق كویت را اشغال كرد ایران، این اقدام عراق و هم لشكركشی آمریكا برای عملیات نظامی را محكوم كرد».

وی افزود: «جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یك كشور قدرتمند منطقه، با استدلال و منطق برای صلح و امنیت منطقه و تأمین منافع مشترك همه این كشورها، قدم برمی‌دارد و از پیمان دفاعی مشترك استقبال می‌كند و طبیعتاً منتظر پاسخ كشورهای عربی است».

صفوی با بیان اینكه می‌دانیم نزدیكی كشورهای عربی به ایران، برای آمریكایی‌ها خیلی نامناسب است، خاطرنشان كرد: «آمریكایی‌ها همواره تلاش می‌كنند كه ایران را به عنوان خطری برای منطقه جلوه دهند بطوری كه "دیك چنی" كه دو ماه قبل به یكی از كشورهای عربی رفته بود، فقط چهار ساعت با یكی از رهبران كشورهای عربی مذاكره كرده بود تا او را متقاعد كند كه ایران برای آنان خطر است».

مشاور عالی فرماندهی كل قوا با اشاره به اینكه ما اعلام می‌كنیم كه جمهوری اسلامی ایران هیچ خطری برای كشورهای عربی منطقه نیست، افزود: «ما هیچ چشمداشتی به سرزمین و منافع آنان نداریم و الحمدالله سرزمینی با منابع عظیم اقتصادی داریم و این در حالی است كه آمریكایی‌ها با جلوه‌دادن ایران به عنوان خطری در منطقه، میلیاردها دلار سلاح به كشورهای عربی می‌فروشند سلاحی كه این كشورها از آن نمی‌توانند استفاده كنند».

سرلشكر صفوی بار دیگر تأكید كرد كه ایران رسماً برای امضای پیمان دفاعی مشترك با كشورهای عربی اعلام آمادگی كرده است كه قدم بعدی را كشورهای عربی و رهبران‌شان باید بردارند و بدانند كه آمریكایی‌ها سرانجام از این منطقه خارج خواهند شد.

وی افزود: «ایران و همسایگانش صدها سال است با یكدیگر همسایه‌اند و كنار یكدیگر بودند و از این به بعد نیز آنان باید با یكدیگر كنار بیایند».

مشاور عالی فرماندهی كل قوا تأكید كرد كه «آمریكایی‌ها میهمان ناخوانده‌ای هستند كه باید عراق و خلیج فارس را ترك كنند لذا فقط ایران و كشورهای عربی در این منطقه باقی خواهند ماند».

فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی همچنین بار دیگر تأكید كرد: «هیچ مسأله خارجی یا داخلی در تغییرات فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دخیل نبوده و این تغییر از دو ماه قبل از انجام آن، مطرح شده بود».

رحیم صفوی افزود: «تحلیل‌ها، تفسیرها و اتهاماتی كه بصورت غلط به سپاه پاسداران زده می‌شود یا شایعاتی كه مطرح است، بر تصمیم‌گیری كلان در سطح فرماندهی این نیرو تأثیرگذار نیست».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین