برخی بانک ها به تازگی برای افتتاح حساب مشتریان جدید شرایطی خاص را اعلام و تأکید کرده اند که این شرایط در راستای قوانین مبارزه با پولشویی است.
از جمله شرایط عجیب بانک ها برای افتتاح حساب این است که مشتری حتماً باید از اداره پست نامه بگیرد و تحویل بانک دهد؛ یکی از افرادی که به تازگی برای افتتاح حساب نزد یک بانک دولتی اقدام کرده برای دریافت این نامه از اداره پست 24 هزار تومان نیز هزینه پرداخت کرده است.
البته کارمند یکی از شعب این بانک به خبرنگار ما گفت: روال کار به این صورت است که بانک در زمان افتتاح حساب، به مشتری می گوید برای اطمینان از صحت کد پستی، نامه ای که شامل شرایط افتتاح حساب است را به آدرس پست کرده و مشتری بعد از دریافت نامه، باید به بانک مراجعه کند.
آنطور که این کارمند بانک می گوید:هزینه ارسال نامه از طریق پست، 11 هزار تومان است که مشتری باید بپردازد؛ ضمن آنکه برای افتتاح حساب نیز باید 50 هزار تومان از سوی مشتری پرداخت شود.
ولی برخلاف این اظهارات، برخی از شعب همین بانک، نامه را به مشتری تحویل میدهند تا شخصاً به اداره پست ببرند؛ اداره پست هم تاریخ مشخصی را برای ارسال به مشتری اعلام می کند.
خبرنگار تسنیم از این بانک درباره چرایی دریافت نامه از پست باوجود ارائه قبوض آب و برق محل سکونت مشتریان سوال کرد و به این پاسخ رسید که اداره مبارزه با پولشویی بخشنامه ای را به شعب بانک ابلاغ کرده که براساس آن باید استعلام دقیق از کد پستی محل سکونت افراد در پرونده وجود داشته باشد.
شعب بانکی این روزها به مشتریان جدید برای افتتاح حساب می گویند باید برای افتتاح حساب، اصل کارت ملی و شناسنامه و کپی آنها، قبض مصرفی متعلق به آدرس اعلامی بانک، کد پستی محل سکونت، اصل مدرک شغلی و کپی آن، نامه ارسالی اداره پست، اصل اجاره نامه یا قولنامه محل سکونت و کپی را تحویل شعبه دهند.
چندصدمیلیاردی بکسی ندهند دراین شرایط بداقتصادی برای
افرادفرودست ،وکرونا وادارکردن مراجعه کننده گان برای امری خاص کارشایسته ای نیست.
مثالی میزنم که شاهد بودم در اتریش ( وین) : برای خرید تجهیزات فوق پیشرفته نفتی بانک بودم یک ایرانی اومد وحساب باز کرد و پول را به حسابش منتقل نمود از رومانی. رییس بانک با دیدن اطلاعات حساب ومبلغ پول گفت شما باید منتظربشوید . پلیس مالی وین اومد و بهش گفت شما نمیتوانید اینجا اینهمه پول حساب باز کنید وباید بما بگوییداین همه پول را از کجا آورده اید و شغلتان در ایران چی بوده است . طرف گفت من مدیر دولتی بودم بازنشست شده ام و این پس انداز من است با حق بازنشستگی . میخواست دوازده میلیون یورو در حساب داشته باشد. رییس بانک گفت میتوانید حداکثر تاسه میلیون یورو برداشت کنید تا استعلام سفارت ایران و پلیس مالی اتریش بیاید. نهایتا طرف وکیل ایرانی در اتریش گرفته بود و نتونستند ثابت کنند همه پول مال خودشه . دست آخر رییس بانک اتریشی با هماهنگی پلیس مالی و سفارت ایران مبلغ اضافی را به حساب مستقلی واریز کردند تا تکلیف مشخص بشود و تمام استعلام ها اخذ بشود.. من این موضوع را 9 سال پیش شاهد بودم. طبق اطلاعات بعدی دوسال دویدند و آخرش نتونست پولی که منشا آن معلوم نبود بدست آورد. همسر رییس بانک یک خانم ایرانی و مدیرکل تمام بانکهای اونجا بود.
فرق ایرانی ها (با داشتن نعمتهای بی پایان خداوندی که دها صفحه میتوان نوشت)با اتریشی ها همینه که اتریش بدون داشتن معدن ویا نفت وگاز یکی از ثروتمندترین و امن ترین وتمیز ترین و دیپلماتیک ترین کشورهای صنعتی جهان است و سالیانه بیش از 360 میلیارد یورو صادرات دارد حتی به آلمان وامریکا و چین و روسیه
پایدار باشید.