بر اساس گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علیمحمد عبدیقهرودی اظهارکرد: به منظور بهبود نحوه نظارت بر عملکرد سازمانهای نظام مهندسی، ضمن ارزیابی وضعیت موجود، درخواستها و شکوائیههای جامعه مهندسی و همچنین سایر عوامل مرتبط با موضوع از جمله سازندگان، مالکان و ... به شکل جداگانه در دست بررسی قرار دارد.
وی افزود: در حال حاضر، مهندسان نسبت به نابسامانی در فرآیند ارجاع خدمات مهندسی از جمله نحوه ارجاع کار نظارت و همچنین میزان حقالزحمه، گلایههایی دارند که موضوع در دست بررسی قرار دارد. همچنین، باتوجه به تورم و افزایش هزینهها و در عینحال اهمیتی که ارایه خدمات مهندسی در بخش طراحی، اجرا و نظارت دارد، افزایش حقالزحمهها و نظاممند کردن فرآیند ارجاع کار در دستور کار این دفتر قرار گرفته است.
ارجاع کار مهندسی ساماندهی و نظاممند میشود
عبدیقهرودی تصریح کرد: بخشی از دستورالعملهای موجود نیاز به بهروز رسانی داشته و در این خصوص آسیبشناسی مسائل مربوط به حوزه در حال انجام است و همچنین ایراداتی که در دستورالعمل و نحوه ارجاع کار نظارت وجود دارد، در حال اصلاح و برطرف شدن است. هماکنون با هماهنگی و با مشارکت و در تعامل با شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و سازمانهای نظام مهندسی استانی، بازنگری آییننامهها و دستورالعملها و ایجاد شفافیت در عملکرد ارایه خدمات مهندسی در حال پیگیری است.
سرپرست دفتر توسعه مهندسی ساختمان توضیح داد: با همکاری شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان، افزایش تعرفههای ارایه خدمات مهندسی تا یکماه آینده نهایی میشود.
وی تصریح کرد: در خصوص حقالزحمه خدمات مهندسی باید مسئولیت ناظر، طراح و مجری متناسب با اهمیت و کیفیت خدمات مهندسی که ارایه میدهند، مدنظر قرار گیرد. افزایش حقالزحمه خدمات مهندسی تاثیر قابلملاحظهای در قیمت تمام شده مسکن نخواهد گذاشت!(نکته جالب اینکه اکثر مسئولان ضمن افزایش هزینهها، مدعی هستند که اقدام آنها تاثیر در فیمتهای بازار ندارد!)
وی با یادآوری این مطلب که فرایند تعدیل سالانه تعرفههای خدمات مهندسی در قانون و آییننامههای اجرایی پیشبینی شده است و این تعدیل باید با پیشنهاد سازمان نظام مهندسی ساختمان استان و پس از تأیید هیاتهای چهار نفره در استانها و هیات ۵ نفره در تهران، برای تایید به وزارت راه و شهرسازی ارسال شود، گفت: در حال حاضر اعلام مبانی تعرفههای مذکورردر دست بررسی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان است و به زودی برای تأیید به وزارت راه و شهرسازی اعلام شده و بعد از تصویب و تایید در وزارتخانه، جهت طی مراحل بعدی به استانها ابلاغ خواهد شد و پس از تشریفات قانونی، ملاک عمل واقع میشود.
عبدی قهرودی بخشی از گلایهمندیها را گلایه به حق سازندگان و مالکان ساختمان و همچنین عامه مردم به عنوان مصرفکنندگان نهایی، از کیفیت نظارت مهندسان و نحوه فعالیت مجریان ساختمانی برشمرد و افزود: صحت برخی انتقادها به عملکرد و کیفیت فعالیت برخی ناظران و مجریان ساختمان در بازخورد و در گفتگو با انجمنهای صنفی حاصل شده است و به دلیل اهمیتی که حضور مجریان ذیصلاح در اجرای پروژههای ساختمانی به ویژه در کلانشهرها دارند، موضوع در حال پیگیری است.
انجام بازرسیهای سرزده از سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانها
وی همچنین از برنامهریزی انجام بازرسیهای مستمر و سرزده از سازمانهای نظام مهندسی ساختمان استانها خبر داد و گفت: راهاندازی سامانه یکپارچه مهندسان ساختمان (سیاح) نیز از دیگر برنامههای مورد پیگیری این دفتر است که پیشبینی میشود این سامانه تا دو ماه آینده نهایی و راهاندازی شود.
وی افزود: در این سامانه تمامی اقدامات سازمانهای نظام مهندسی ساختمان در خصوص گواهی اشتغال به کار مهندسان و سایر تغییرات آن به شکل آنلاین قابل رصد و کنترل است. همچنین در خصوص ارجاع کار نیز برخی از استانها، سامانههایی را راهاندازی کردهاند که تجمیع و تمرکز سامانهها در دست اقدام است و امیدواریم در کوتاهترین زمان ممکن، امکان نظارت متمرکز بر عملکرد سازمانهای نظام مهندسی استانی در ارجاع کار و سایر امور مربوط به خدمات مهندسی فراهم شود.
وی در خصوص سامانه یکپارچه حرفه ای اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز اعلام کرد: بخش عمده کارها توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام شده و در چند استان نیز به شکل پایلوت در حال انجام است که ظرف دو ماه آینده به شکل سراسری قابل بهرهبرداری خواهد بود.
ارتباط مالی مهندس با مالک کاملا قطع و تخلف است. اگر مالکی خلافی کرده و میخواهد بدون اینکه کسی متوجه شود مهندس را تطمیع کند. و اگر یک مهندسی چنین کند و گزارش خلاف واقع رد کند. سازمان بازرسهایی دارد که قطعا در طول پروژه بیش از دو بار سرکشی میکنند. اگر یک درصد مهندس از نظر اخلاقی لغزیده باشد کاملا مشخص میشود. ضمنا هر مالکی که از وی مطالبه وجهی غیر از وجه حق نظارت میشود تشریف میبرند سازمان، قسمت بازرسی و شورای انتظامی از مهندس شکایت میکند و در سریعترین زمان ممکن به شکایت رسیدگی میشود.
در هر صنفی حتی قضات همواره ناخالصی وجود دارد با درصد کم. اگر قرار است این تخلفات پای تمام مهندسان متعهد و پاکدست نوشته شود که نمیشود.
از فرافکنی خودداری کنیم. هزینه 4 مهندس ناظر با هم متری 50 هزار تومن است. یعنی نگهبان ساختمان از مهندس بیشتر میگیرد. بدیهی است 50 هزار تومن بر روی ملکی با قیمت متری 20 میلیون تومن هیچ تورم و افزایشی محسوب نمیشود.
این حرفها هم از طرف بساز بفروشهایی که پا روی گردن مردم گذاشته و ناظر سد راه دزدیها و تخلفات گسترده آنها شده اند زده میشود و هر شخص عاقلی میفهند که عامل این قیمتهای عجیب مسکن دلالها و مافیای مخوف مسکن هستند.
قبل از ارایه مطلب خوب فکر و تحقیق کنیم که خدای نکرده مورد خنده و تمسخر خواننده قرار نگیریم.
نویسنده این مطلب را دعوت میکنم اگر وابسته به جریان فساد مسکن نیستند جهت مشخص شدن درصد هر یک از شاخصهای تاثیرگذار بر قیمت مسکن به صورت شفاف مناظره کنیم و ببینیم چگونه است که هزینه 50 هزار تومن نظارت 4 مهندس که سهم هر یک متوسط 12 هزارتومن میشود تورم ایجاد میکند اما مواردی مانند هزینه صدور پروانه، بیمه تامین اجتماعی، قیمت بی حساب مصالح و مهمتر طمع دلالان و بساز بفروشها ، تاثیری ندارد؟
عدم صداقت و نداشتن دانش کافی در اظهار نظرهای یک سایت خبری، فکر نکنم رسالت شما باشد. پس با اطلاعات کافی به خواننده آگاهی دهیم.
بنظر من , مردم که خریداران مسکن هستند , باید در جریان همه این موارد قرار بگیرند , الان برای یک ساختمان معمولی مسکونی در تهران , چند میلیارد تومن هزینه میشه ومیشبه مهندس ناظر اون ساختمان , حدود هشت تا ده میلیون تومن برای یکسال نظارت پرداخت میشه , یعنی میشه ماهی هشتصد هزار تومن , که از این پول باید هزینه بیمه , مالیات , 5 درصد حق سازمان و ایاب و ذهاب رو هم پرداخت کند , در این شرایط مهندسین ناظر بادانش و با تجربه , کار نظارت رو قبول نمیکنند , اون ناظر هایی هم که قبول میکنند اکثرا فقط یک امضا میکنند و یا اینکه از روی اجبار وارد مسائلی میشوند
تحقیق کنید. خودتان به راحتی متوجه میشوید عوامل این قیمتهای نجومی آپارتمانها چیست.
متاسفانه افرادی هستند مانند نویسنده این مطلب که یا ناآگاه و غیرفنی هستند یا وابسته به جریانی خاص که جو جامعه را در خلا بی اطلاعی، آلوده میکنند.
تحقیق کنید. خودتان به راحتی متوجه میشوید عوامل این قیمتهای نجومی آپارتمانها چیست.
متاسفانه افرادی هستند مانند نویسنده این مطلب که یا ناآگاه و غیرفنی هستند یا وابسته به جریانی خاص که جو جامعه را در خلا بی اطلاعی، آلوده میکنند.
موضوع : حلِ مشکلِ مهندسین کشور .
چرا تلاشهای وزارت مسکن و شهر سازی ، سازمان نظام مهندسی ساختمان و اعضاء در اصلاح امور معیشتی مهندسین ساختمان به نتیجه نمیرسد و چنانچه با همین روال پیش رود هرگز به نتیجه نخواهد رسید ، چرا ؟ تجزیه و تحلیل این " چرا " روزنه ایست تا مشکل را به بسمت " راه حل " هدایت نماید . محمد سبزواری - رهجو
گرانی مسکن ربطی به افزایش تعرفه خدمات مهندسی نداره،
به ازای هر متر مربع هزینه نقشه و مجری چیزی در حدود ۱۰۰ هزار تومانه،
حال اگه فرضا ۳۰ درصد اضافه بشه میشه ۱۳۰ هزار تومان به ازای هر متر مربع،
حالا هر کجای ایران زندگی میکنید لطفا ۳۰ هزار تومان را به قیمت تمام شده یک متر مربع در محل زندگیتون تقسیم کنید،
به نظرتون چقدر تاثیر داره،
کاش قبل نوشتن مطلب مطالعه کنید، بعد جو سازی کنید،
دنبال دلالان مسکن برید نه مهندسان و آباد گران مملکت...
قیمت مسکن میلگرد سیمان مصالح و نبود قانون درست حسابی برای مالیات براملاک نه تعرفه مهندسی .
چرا زمانی که مصالح ساختمونی گرون میشه کسی همچین تیتر هایی نمیزنه ....