آفتابنیوز : آفتاب: به دنبال واکنشهای گسترده به حضور «لوسیانو بنتون» سرمایهدار ایتالیایی و مدیر فروشگاههای لباس «بنتون» که با شکلگیری اختلافات تازه میان دولت و شهرداری تهران همراه بود، این سرمایهدار ایتالیایی اعلام کرد که دیگر تمایلی به تداوم سرمایهگذاری در ایران ندارد و از این امر منصرف شده است.
علی ظفرزاده دبیرکل جمعیت تولیدگرایان ایران در این باره به خبرنگار آفتاب گفت: «بنتون» یکی از هزاران نمونهای است که در کشور ما با آنها برخورد میشود مانند برخوردی که پیش از این، با شرکتهای تاو، ترک سل و ... صورت گرفت.
وی افزود: فضای عمومی کشور و فضای تنشآلودی که امروزه وجود دارد سرمایهگذاری خارجی را برنمیتابد و اگر کسی حاضر باشد با بخشهای غیردولتی مانند شهرداری وارد مذاکره شود،متاسفانه این قبیل برخوردها باعث فراری دادن او میشود.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: برخوردهای این چنینی بازتاب منفی بسیار گستردهای در سطح جهان دارد و کشور ما را به عنوان یک کشور ناامن و غیرقابل سرمایهگذاری در جهان معرفی میکند در حالی که ما در شرایط کنونی نیاز به وضعیت مناسبی داریم.
وی بر این اساس افزود: در حال حاضر بسیاری از بانکهای ما مورد تحریم رسمی و غیررسمی واقع شدهاند و مبادلات یا انجام نمیشود و یا به سختی و با واسطه انجام میشو د و مشکلات فراوانی هم برای سرمایهگذاری داخلی ایجاد شده است.
ظفرزاده در ادامه با بیان این که «یکی از عوامل عقبماندگی صنعتی و توسعه نیافتگی درایران عدم جذب سرمایهگذاری خارجی است»، اظهار داشت: این مساله به چند مقوله برميگردد؛ اول آن که به طور عام دولتمردان ایران نسبت به خارجیها نگاه مثبتی ندارند و بیشتر نگاهها همان توهم توطئه است و این نگرش مربوط به دهههای 50،60،70 است.
وی اضافه کرد: عوامل دوم جذب سرمایهگذاری خارجی در ایران ناشی از عدم اطلاع مسئولان و دولتمردان به فواید سرمایهگذاری خارجی است و به همین دلیل ما در این زمینه توفیقات چندانی نداریم و بیشتر سرمایهگذاریهای خارجی که امروز در ایران انجام میشود در زمینه نفت، پتروشیمی، گاز و میعانات گازی است.
دبیرکل جمعیت تولیدگرایان ایران در توضیح عامل سوم گفت: فضای نامنی که برای سرمایهگذاری در کشور وجود دارد باعث شده نه تنها خارجیها در ایران سرمایهگذاری نداشته باشند بلکه سرمایههای فراوان کشور به طور فزاینده از ایران خارج میشوند و این مساله بر هیچ یک از دولتمردان پوشیده نیست.
وی بر این اساس خاطرنشان کرد: شش ماهه اول در سال جاری، دولت به برکت درآمدهای باد آورده نفتی 4/21 میلیارد دلار کالا وارد کشور کرده که میشد با جذب سرمایهگذاری خارجی و تولید کالاهای مورد نیاز از خروج ارز کشور جلوگیری کرد.
وی افزود: در سال گذشته نیز حدود 50 میلیارد دلار واردات انجام گرفته و اگر اضافه کنیم چندین میلیارد دلار کالاهای قاچاق را به این ارقام رسمی، خبر از فاجعه میدهد. فاجعه خروج سرمایه و زیانی که به دلیل از بین رفتن اشتغال و به وجود نیامدن اشتغال جدید حاصل شده است.
ظفرزاده در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر اگر آمار و ارقامی در زمینه سرمایهگذاری منتشر میشود بیشتر طرحهایی است که مردم برای گرفتن وام از دولت و استفاده از آن در بخشهای دیگر از قبیل سرمایهگذاری در زمین و مسکن انجام میدهند.