کد خبر: ۶۵۹۴۰۳
تعداد نظرات: ۱۱۶ نظر
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۲
سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی نیست

ظریف: قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین در زمان دیدار "شی" با رهبر انقلاب مطرح شد/ سیاست خارجی در اختیار رهبری است

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: امروز مهم‌تر از هر چیزی انسجام درونی است، چرا که سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی نبوده و باید از هر دوگانه‌سازی و دعوای جناحی در این حوزه اجتناب شود.
ظریف: قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین در زمان دیدار
آفتاب‌‌نیوز :

وزیر امور خارجه با تاکید بر لزوم انسجام درونی در کشور گفت: سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی و گروهی نیست به همین دلیل سیاست خارجی در قانون اساسی در حوزه اختیارات مقام معظم رهبری است و سیاست‌های کلی نظام در حوزه سیاست خارجی را ایشان تعیین می‌کنند.

«محمد جواد ظریف» صبح یکشنبه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی، اظهارداشت: از آنجا که اولین بار است که در مجلس حضور می‌یابم، ابتدا به اعضای محترم و هیئت رئیسه تبریک عرض می‌کنم و برای همه دوستان از خداوند متعال توفیق خدمت به مردم ایران را مسالت می‌کنم.

ظریف: قرارداد ۲۵ ساله ایران و چین در زمان دیدار

وزیر امور خارجه با تبیین شرایط تحولات بین الملل اظهارداشت: امروز دنیا شاهد یک تحول عمده در صد و یا ۷۰ سال گذشته است که بعد از پایان جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است. این تغییرات در روابط بین‌الملل بنیادین است به طوری که ماهیت بسیاری از مفاهیم و روابط در روابط بین‌الملل در حال تغییر است.

ظریف یادآور شد: این تحولات از پایان امپراتوری شرق شروع شد، البته غربی‌ها فکر می‌کردند که این پایان یعنی پیروزی جبهه غرب ولی به زودی فهمیدند که شرایط جدیدی در روابط بین الملل حاکم شده و اشتباه برداشتی که در ابتدای دهه ۹۰ میلادی کردند هنوز هم غرب تاوان آن اشتباه برداشتی آن را می‌پردازد.

وی خاطرنشان کرد: آنچه که مهم است، شرایط سیال گذار بین المللی است که پایانی هم برای آن متصور نیست، مهم‌ترین نکته در این شرایط فهم دقیق و عدم اشتباه است هر کس که در شرایط گذار در تاریخ اشتباه کرده دچار مشکلات اساسی شده و برخی حکومت‌ها به پایان رسیده‌اند.

ظریف افزود: متاسفانه ایران هم در تاریخ معاصر در مقاطع گذار به دلایل مختلفی با وجود اهمیت ژئوپلتیک و استراتژیک خود نتوانسته تا قبل از انقلاب نقش بسزایی در این شرایط ایفا کند و فرصت‌ها از دست رفته است، شاید به دلیل اینکه در گذشته جهت‌گیری‌های جهانی شناخته نشده، کنشگری فعال نداشتیم و شاید انسجام داخلی نداشتیم. مهمتر از همه شاید نخبگان جامعه ما در شرایط گذار تدبیر و شجاعت کافی نداشتند که در شرایط گذار بتوانند شرایط کشور را به شکل مدیریت کنند که این شرایط گذار به نفع کشور تمام شود.

وزیر امور خارجه با تبیین شرایط گذار حاکم بر مناسبات بین المللی اظهارداشت: امروز شرایط گذار، مشخصه‌های مهمی دارد مشخصه اول «شدن مداوم» یا «سیالیت» همه جانبه و ائتلاف‌های کوتاه مدت فرصت طلبانه و تحول در مفاهیم است. تحول دوم جابجایی مراکز و کانون‌های قدرت در روابط بین‌المللی و حرکت از جهانی است که همه چیزش در غرب اتفاق می‌افتاد از اتفاقات مهم تا تصمیم گیری‌های مهم غرب محور بود به جهانی که امروز این چنین نیست

ظریف اضافه کرد: همه مفاهیم بین‌المللی و روابط سیاسی دچار تحول بنیادین شده است. نه این که مفاهیم قبلی نابود شده است اما مفاهیم جدیدی جایگزین شده که فرصت ویژه ای را برای کشورهایی نظیر جمهوری اسلامی ایجاد کرده است و امام راحل اولین فردی بود که این تحول را تشخیص داد، اگر نامه امام (ره) به گورباچف را ملاحظه کنید می‌بینید در آن زمان حضرت امام (ره) این تحول را تشخیص دادند و بدنبال ایشان خلف صالح ایشان رهبر معظم انقلاب همین روش را ادامه دادند.

وزیر امور خارجه ادامه داد: آنچه که تحول پیدا کرده است امینت و قدرت دچار تحول شده است و امروز مفاهیم جدیدی می‌توانند امنیت ساز باشند و امنیت را ایجاد کنند. دوم این که جهان فقط غرب نیست و حتی در درون غرب جنگ داخلی بین قدرت و نظام لیبرال جهانی شکل گرفته است.

وی گفت: برآمدن چین و کشورهای تازه ظهور و همین نگرانی آمریکا از ابتدای دهه ۹۰ بوده و همه سیاست‌هایی که آمریکا دنبال کرده است به خاطر این بوده که فکر می‌کرده در این شرایط انتقالی اگر سریع نجنبد امکاناتش را از دست می‌دهد.

ظریف افزود: برای این که آمریکا بتواند شرایط قدیم را نگه دارد یعنی امروز آمریکا به عنوان یک قدرت ارتجاعی و قدرتی که تلاش می کند، شرایط گذشته را که به نفعش بوده نگه دارد و از روی آمدن مفاهیم جدید قدرت جلوگیری کند این است که تمام دنیا را امنیتی کند.

آمریکا کرونا را هم امنیتی کرده است

رییس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: شما اگر ملاحظه کنید آمریکا را کرونا را هم امنیتی کرده است یعنی با چین برخوردی می‌کند که انگار ویروس کرونا یک تحول امنیتی است. گرچه بعضی تئوری‌هایی در مورد امنیتی بودن کرونا از هر دو طرف است اما آمریکا به دلیل دیگری دارد این را امنیت سازی می‌کند برای این که بتواند خودش را حفظ کند.

وزیر امورخارجه ادامه داد: در کنار آن آمریکا تلاش می کند در این شرایط انتقالی جمهوری اسلامی را به عنوان قدرتی که می‌تواند در شرایط جدید با شناخت صحیح برآید، امنیتی کند. در این شرایط فضا برای کنشگری ایران به وجود آمده که ما باید این را بپذیریم که اگر در شرایطی هم می شد گفت که امر محتوم در دنیا وجود دارد گرچه براساس تفکر اسلامی ما معتقدیم به محتوم بودن و جبر نیستیم اما امروز تفکر محتومی برپایه همه مبانی روابط بین المللی غلط است.

وی خاطرنشان کرد: امر محتومی در جهان وجود ندارد همه چیز در حال شدن است و انسان و کشورها به عنوان قدرت‌های کنشگر می توانند تاثیرگذار باشند. هر گونه محتوم انگاری به معنای تسلیم در برابر قدرت‌ها است. محتوم انگاری خطر جدی است که جوامع را تهدید می کند و ما باید بپذیریم که ما کنشگر هستیم و تاثیرگذاریم و می‌توانیم آینده خودمان را خودمان شکل دهیم. امروز شرایطی شده که نه تنها کشورها بلکه یک فرد انسانی هم می‌تواند در تحولات بین المللی تاثیرگذار باشد.

ظریف افزود: در این شرایط که جمهوری اسلامی با یک قدرت واقعی و آن قدرت معنایی که امام راحل آن را به خوبی درک کردند و به خوبی از آن هم استفاده کردند و رهبر معظم انقلاب هم در سیاست‌های داهیانه شان همین را پیگیری می‌کنند، جمهوری اسلامی یک قدرت در حال برآمدن است و برای همین است که آمریکا یک جنگ تمام عیار به عنوان نماینده نظام قبلی و به عنوان کسی که می‌خواهد آن روابط کنشگری نظام قبلی را حفظ کند، بر جمهوری اسلامی حاکم کرده است.

وزیر امور خارجه اظهارداشت: در این جنگ تمام عیار آمریکا می‌خواهد چند کار انجام دهد که مهمترین آن یک مفهوم سازی است و آن این است که از ایران یک تهدید امنیتی ایجاد کند. وقتی از ایران یک تهدید امنیتی ایجاد کرد موضوع ایران می شود موضوع مکان‌ها و حوزه‌هایی که آمریکا در آنها اقتدار دارد مثل شورای امنیت یا این که به حوزه های امنیتی اقتصاد بکشاند و بتواند از ضربه ‌های امنیتی در اقتصاد جهانی استفاده کند.

وی یادآورشد: یکی از کارهای مهمی که آمریکا در دوران اوباما انجام داد با علم به این که دارد قدرتش را از دست می‌دهد ضرب های اقتصادی جهانی را امنیتی سازی کرد. مثل بحث‌های مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم و اقداماتی از این قبیل که توانست دنیا را در حوزه‌هایی گرفتار کند و از آن حوزه‌ها برای پیگیری‌های امنیتی خود استفاده کند.

رییس دستگاه دیپلماسی افزود: نظام اقتصادی آمریکا در این فاصله توانست قدرتی را بر اقتصاد جهانی ایجاد کند و تلاش کرد جمهوری اسلامی در این میدان بازی کند.

وزیر امور خارجه دومین راهبرد آمریکا بعد از امنیتی سازی علیه ایران، را اجماع سازی علیه ایران عنوان کرد و گفت: از دی ماه ۱۳۹۶ تا هفته گذشته چهار جلسه ویژه شورای امنیت با هدف فشار بر ایران تشکیل شده است. یک جلسه با هدف حمایت از اغتشاشات، ‌ دومین جلسه با ریاست پمپئو، سومین نشست با حضور ترامپ و آخرین جلسه با حضور بنده و پمپئو برگزار شد. در همه این نشست‌ها، آمریکا منزوی بوده است. زیرا در همه این جلسات اعضای شورای امنیت بر حفظ برجام اصرار کردند و تاکید کردند که آمریکا سیاست غلطی را دنبال می‌کند.

ظریف هدف سوم آمریکا را روایت سازی جعلی از ایران عنوان کرد و گفت: باید توجه کنیم که هدف آمریکا از این بازی چیست و در این بازی گرفتار نشویم.

وی با اشاره به نقش مثبت ایران در منطقه و روند آستانه اظهار داشت: تنها کاری که در دنیا سبب ایجاد آرامش در سوریه شد، روند مثبت مذاکرات آستانه بود. همچنین در دریای خزر توفیقات بزرگ جمهوری اسلامی ایران در قالب همسایگی با حفظ حقوق مردم ایران در دریای خزر است.

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه همکاری سه جانبه، ‌ چند جانبه که وزارت خارجه دنبال کرده است دلیل این سیاست است، گفت: این سبب شده که قدرت استراتژی آمریکا در منطقه را با سیاست همسایگی پاسخ دهیم. اما نکته دیگر که در سیاست خارجی ما باید مورد توجه باشد، توجه به جابجایی قدرت جهانی است. به همین دلیل ضمن حفظ سیاست همه جانبه برای اینکه مقابل ۶ قدرت جهانی بشینیم و به قول‌ آقای ترامپ کلاه سر آنها بگذاریم، شرایطی ایجاد کنیم که آقای بولتون نگران یک ملاقات ما با آقای ترامپ باشد، در عین حال همین اقتدار را داشتیم که با چین برای ایجاد قرارداد ۲۵ ساله مذاکره می‌کنیم.

در قرارداد با چین هیچ موضوع مخفی وجود ندارد

ظریف با تاکید بر اینکه در قرارداد با چین هیچ موضوع مخفی وجود ندارد، گفت: زمانی که در ملاقات آقای شی با مقام معظم رهبری درباره این قرارداد صحبت شد، موضوع را به مردم اعلام کردیم، زمانی که در سفر سال گذشته این قرارداد را به چین بردم باز هم اعلام شد، زمانی که چین به پیش‌نویس ما پاسخ داد، این موضوع دوباره اعلام شد و آن گاه که چین مذاکره با ما را نیز پذیرفت این موضوع اعلام شد و هر موقع که توافق محقق شود آن را هم اعلام خواهیم کرد.

وی ادامه داد: شفافیت کامل ما در رفتار ما وجود دارد اما واقعیت این است که محل‌های قدرت در دنیا در حال تغییر است و باید واقعیات شرایط جهانی را بشناسیم و با شرایط گذار از این جهان پساغربی عمل کنیم که این هدف با اعتماد به نفس و توجه به ظرفیت‌های ساختاری محقق می‌شود.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه نگه داشتن شریان‌های اقتصادی کشور با توجه به برنامه‌هایی که آمریکایی‌ها می‌خواهند بر کشور ما تحمیل کنند، گفت: آمریکا تلاش می کند با جنگ اقتصادی و تروریسم اقتصادی و نه تحریم، ‌ شرایطی را بر کشور تحمیل کنند. اقدامات آمریکا، اقدامات زورمدارانه اقتصادی یا همان تروریسم اقتصادی است.

وی با بیان اینکه در وزارت خارجه تغییر ساختاری و فکری ایجاد شده است، اظهار داشت: تعبیر ما این بود که در وزارت خارجه نسبت به ۳۵ سال از یک موجودیت سیاسی امنیتی به موضوع سیاسی، امنیتی، اقتصادی برسیم و باید پذیرفت که این کار دشوار بود زیرا تفکر بیشتر ما در وزارت خارجه بر اساس تفکر سیاسی امنیتی است و تغییر دادن این جهت گیری به جهت گیری اقتصادی دشوار است و از ابتدا گفتیم که وزارت خارجه باید کمک به حل معیشت مردم کند، نه اینکه باری بر دوش معیشت مردم باشد.

رییس دستگاه دیپلماسی با بیان اینکه دومین تحول در وزارت خارجه ایجاد معاونت اقتصادی در وزارت امور خارجه بود، گفت:‌ نظام موضوعی اقتصاد را در وزارت خارجه ایجاد کردیم تا موضوع اقتصاد برجسته شود. همچنین یکی از قوی‌ترین معاونان وزارت خارجه آقای انصاری را به عنوان معاون این حوزه قرار دادیم.

ظریف درباره اهداف کار اقتصادی در وزارت خارجه توضیح داد: نخست تجارت با شرق، دوم سیاست صادرات محور است. اگر بخواهیم جهش تولید داشته باشیم باید صادرات را افزایش دهیم و مقدار تولیدات داخلی نمی‌تواند اشتغال مد نظر مقام معظم رهبری را تامین کند.

مهمترین هدف آمریکا مشروعیت زدایی از نظام است

ظریف اظهار داشت: یکی از اقداماتی که آمریکا انجام می‌دهد، فشار بر دوستان ایران و هدف قرار دادن منافع ایران در منطقه است که این حوزه هم نیازمند به توجه ویژه ما هست. مهم‌ترین هدفی که آمریکا دنبال می‌کند جدا کردن مردم از حاکمیت و ناکارآمد نشان دادن نظام و مشروعیت زدایی از نظام است. اگر کتاب دوستان نگاهی به کتاب جان بولتون بکنند می‌بینند که در پشت همه سیاست‌هایی که آمریکا به نام فشار حداکثری دنبال می‌کند این اهداف نهفته است.

وزیر امور خارجه با تاکید بر لزوم انسجام درونی گفت: سیاست خارجی حوزه دعوای جناحی و گروهی نیست به همین دلیل سیاست خارجی در قانون اساسی در حوزه اختیارات مقام معظم رهبری است و سیاست‌های کلی نظام در حوزه سیاست خارجی را مقام معظم رهبری تعیین می کنند. این یعنی اجتناب از دوگانه سازی و دعوای داخلی در حوزه سیاست خارجی.

رییس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: بحث دوم تمرکز بر منطقه و همسایگان است ایران باید در منطقه به عنوان تولید کننده امنیت و ثبات و توسعه برای همسایگان شناخته شود. ما باید سیاست همسایگی را دنبال کنیم و همسایگان ما احساس کنند بهترین روابط را با ایران دارند به همین دلیل ما در ۷ سال گذشته بیشترین ارتباط را با همسایگان داشتیم.

وی با بیان اینکه امروز بهترین روابط را با ترکیه، روسیه، افغانستان، آذربایجان، عراق، پاکستان و بعضی از همسایگان جنوبی مان که خواهان روابط خوب با ایران بودند، داریم، اظهار داشت: تعداد سفرهای بنده به این کشورها چندین برابر سفر به بقیه کشورهاست. بیش از ۲۰ سفربه روسیه و ۲۰ سفر به ترکیه، سفرهای متعدد به پاکستان و افغانستان و عراق همه اینها نشان دهنده تمرکز بر همسایگی هست.

ظریف با اشاره به نقش مثبت ایران در منطقه و روند آستانه اظهار داشت: تنها کاری که در دنیا سبب ایجاد آرامش در سوریه شد، روند مثبت مذاکرات آستانه بود. همچنین در دریای خزر توفیقات بزرگ جمهوری اسلامی ایران در قالب همسایگی با حفظ حقوق مردم ایران در دریای خزر است.

وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه همکاری سه جانبه، ‌ چند جانبه که وزارت خارجه دنبال کرده است دلیل این سیاست است، گفت: این سبب شده که قدرت استراتژی آمریکا در منطقه را با سیاست همسایگی پاسخ دهیم. اما نکته دیگر که در سیاست خارجی ما باید مورد توجه باشد، توجه به جابجایی قدرت جهانی است. به همین دلیل ضمن حفظ سیاست همه جانبه برای اینکه مقابل ۶ قدرت جهانی بشینیم و به قول‌ آقای ترامپ کلاه سر آنها بگذاریم، شرایطی ایجاد کنیم که آقای بولتون نگران یک ملاقات ما با آقای ترامپ باشد، در عین حال همین اقتدار را داشتیم که با چین برای ایجاد قرارداد ۲۵ ساله مذاکره می‌کنیم.

مقاومت‌های داخلی در حوزه تهاتر باید از بین برود

وزیر امور خارجه با تشریح اقدامات دستگاه دیپلماسی در حوزه اقتصادی گفت: یکی از موضوعات در این زمینه تهاتر و حذف دلار را از بازی اقتصادی کشور بود و بسیاری از کشورها هم در این زمینه با ما همراهی دارند. امیدواریم مراجع داخلی و مجلس بتوانند کمک کنند، برای این که مقاومت‌هایی که در حوزه تهاتر در داخل کشور وجود دارد، از بین برود.

ظریف ایجاد توافق‌های منطقه ای را از دیگر اقدامات دستگاه دیپلماسی عنوان کرد و گفت: پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم نشان دهنده توجه ما به انتقال منطقه ای قدرت است و هم نشان دهنده توجه ما به حوزه پیرامونی و توجه ما به اقتصاد و روابط اقتصادی با همسایگان است.

وزیر امور خارجه در ادامه به رفع موانع صادراتی کالا و خدمات مثل ضمانت نامه‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات در توسعه صادرات مشکل ضمانت‌نامه های ما بود. یعنی هم صادرکنندگان مواد و هم صادرکنندگان خدمات فنی مهندسی از این مشکل رنج می بردند که تلاش کردیم این مشکل را حل کنیم.

وی افزود: موضوع دیگر شناسایی فرصت‌های خارجی است، اگر سایت وزارت خارجه را ملاحظه کنید می‌بینید همه فرصت‌های خارجی را به بخش داخلی ارائه می دهیم. اقدام بعدی که الان در حال انجام آن هستیم، ارائه توانمندی‌های داخلی به خارج است که نرم افزار و امکانات آن تهیه شده است و نیاز به یک هماهنگی با بخش خصوصی دارد که بتوانیم ظرفیت های داخلی را هم به خارج معرفی کنیم.

بازگرداندن ایران به پروژه راه ابریشم از مفاد مهم توافق ۲۵ ساله است

ظریف ادامه داد: یکی دیگر از حوزه‌هایی که در آن بسیار فعال بودیم بحث کرویدورهای ارتباطی بود. یکی از مفاد مهم توافق ۲۵ ساله ما و چین بازگرداندن ایران به پروژه راه ابریشم است. یکی از اتفاقات ناگواری که افتاده بود این بود که ایران از همه کریدورهای ارتباطی منطقه خارج می‌شد.

رییس دستگاه دیپلماسی گفت: یکی از اهدافی که با همسایگان دنبال می‌کنیم کریدور شمال - جنوب، کریدور شرق -غرب، راه آهن شلمچه - بصره است و همه به خاطر این است که ایران را بعنوان هاب ارتباطی منطقه حفظ کنیم و این فرصت ویژه را از دست ندهیم.

وی افزود: علاوه بر اینها گفت و گوهایی با قوه قضاییه برای ایجاد شرایط ویژه برای بخش خصوصی داشتیم.

ظریف توجه به ظرفیت‌های استانی را از دیگر اقدامات وزارت امور خارجه عنوان کرد و گفت: ما در وزارت امور خارجه در بخش اقتصادی یک اداره برای توجه به ظرفیت‌های استانی داریم که در خدمت دوستان هستیم که ظرفیت‌های استانی را به دنیا معرفی کنیم تا بتوانیم از این شرایط بهترین استفاده را داشته باشیم.

حزبی و جناحی شدن به معنی پایان عضویت در وزارت امور خارجه است

وزیر امور خارجه یادآورشد: شرایط دنیا، ‌شرایط در حال تحول است و جمهوری اسلامی توان این را دارد که در این شرایط در حال تحول نقش بسیار مهمی ایجاد کند. ایفای این نقش نیازمند انسجام داخلی است.

وی خاطرنشان کرد: ما در خدمت شما هستیم چرا که ما دیدگاه جناحی و حزبی نداریم چرا که در وزارت امورخارجه حزبی و جناحی شدن به معنی پایان عضویت در وزارت امورخارجه است.

وی با تاکید بر این که ما آماده ایم با همه ظرفیت‌های ملی برای پیشبرد اهداف انقلاب تلاش کنیم، گفت: همانطور که ما این امکان را داشتیم که بهترین روابط را با برادر شهیدم مرحوم قاسم سلیمانی داشته باشیم و من هر هفته با ایشان جلسه هماهنگی داشتم این امکان را هم داریم که با همه شما برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی همکاری کنیم.

باید قدرت جمهوری اسلامی را در منطقه و جهان نهادینه کنیم

وزیر امور خارجه در بخش دوم سخنان خود که بعد از اظهارات انتقاد آمیز تعدادی از نمایندگان مطرح شد، گفت: ما آمدیم اینجا باهم آینده بهتری برای کشور بسازیم. رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر شما هم خوانده بودید و گزارش ملاقات‌های ظریف و برخوردهای او را با آن طرف دیده بودید، شما هم مثل او را شجاع، انقلابی و صادق می‌دانستید بنابراین آنچه اتفاق افتاد آن نبود که شما گفتید من هیچ گاه مسائل داخلی را به خارج نبردم.

وی افزود: آنچه که من گفتم رهبری شنیدند، اگر دروغ گفتم شنیدند ایشان گفتند صادق است، اگر راست گفتم شنیدند ایشان گفتند شجاع است.

ظریف ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران باید در برابر سیاست‌های آمریکا بایستد و در همه موارد جمهوری اسلامی در برابر سیاست های آمریکا ایستاده است. شما دو هفته قبل دیدید که بنده در شورای امنیت سازمان ملل متحد چگونه در برابر سیاست‌های آمریکا ایستادم کسان دیگری هم که در وزارت امورخارجه بودند همین گونه ایستادند. شما هم بایستید همه با هم می ایستیم. اما باید کاری کنیم که آمریکا نتواند از اقدامات ما برای اهداف خودش استفاده کند. ما باید کاری کنیم که بتوانیم قدرت جمهوری اسلامی ایران را در منطقه و در جهان نهادینه کنیم.

دوگانه سازی کاری از پیش نمی‌برد

رییس دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه دوگانه سازی کاری از پیش نمی‌برد، تصریح کرد: باید سیاست خارجی در خدمت مقاومت باشد و باید قدرت منطقه‌ای جمهوری اسلامی در خدمت پیشبرد اهداف مردم ایران باشد.

ظریف گفت: ما باید از تمام امکانات برای کمک به معیشت مردم و برای کمک به قدرت ملی ایران استفاده کنیم. هرچه شما می خواهید بفرمایید ولی شهید سلیمانی و بنده هر هفته جلسه داشتیم و هماهنگ می‌کردیم. در مسائل منطقه‌ای هرچه ما کردیم با هماهنگی یکدیگر بود. آنهایی که شهید سلیمانی را می شناسند، آنهایی که با شهید سلیمانی دمخور بودند آنهایی که با سیدحسن نصرالله دمخورند و آنهایی که با مقاومت عراق، لبنان و فلسطین دمخورند آنها می‌دانند که روابط ما چگونه بود نه شما.

این اظهارات ظریف با واکنش تعدادی از نمایندگان مواجه شدکه گفتند به ما می‌گوید ما نمی‌فهمیم و توهین کرد که ظریف گفت: بنده عرض کردم که آنها می‌دانند، بی‌جا می‌کنم بگویم شما نمی فهمید، شما نماینده ملت هستید، ‌ملت ما ملت فهیمی است و شما هم به عنوان نمایندگان ملت فهمیدید و من در برابر نمایندگان ملت با کمال خضوع حضور پیدا می کنم.

توهین‌ها را به جان می‌خرم

ظریف اضافه کرد: حرف‌ها و توهین‌ها را به جان می خرم. به من ذلیل گفتید در صورتی که رهبر معظم انقلاب به من شجاع گفته بود، به من دروغگو گفتید در صورتی که رهبر معظم انقلاب به من صادق گفته بود، اما من وظیفه دارم از شما به عنوان نمایندگان مردم بزرگ ایران بشنوم و به گوش جان بشنوم و از شما تشکر کنم از انتقادهای شما تشکر می کنم حتی از تندی‌های شما هم تشکر می کنم.

وی تاکید کرد: اما بدانید همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم، همه ما باهم هستیم. آمریکا لیبرال، اصلاح طلب، اصولگرا، انقلابی و غیرانقلابی نمی‌شناسد. رژیم صهیونیستی اصلاح طلب، اصولگرا نمی‌شناسد، رژیم صهیونیستی با کل ایران مخالف است با تمامیت ارضی ایران مخالف است با تمامیت و جغرافیای ایران مخالف است.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: همه باهم در این کشتی هستیم. اقتصاد را همه باید باهم پیش ببریم. بخش خصوصی قسمت عمده اقتصاد ما است و ما در همه حرکت‌های اقتصادی بخش خصوصی را به عنوان موتور محرکه اقتصاد می‌شناسیم. ما در همه حرکت‌های اقتصادی معتقدیم که باید به بخش خصوصی کمک کنیم به همین دلیل است که در هر سفری که رفتم بخش اقتصادی همراه من بودند.

وی یادآور شد: اگر الان هم سفر نمی‌روم به خاطر این است که کشورها آمادگی پذیرش ندارند، شاید در دوران کرونا بیشترین سفر وزیر خارجه را من داشتم. من به سوریه، ترکیه و روسیه رفتم، من به عراق خواهم رفت. همکاران من به افغانستان رفتند، روابط بین دولت افغانستان را اصلاح کردند. صلح افغانستان را پیگیری کردند ما در همسایگی بیشترین تلاش را داریم انجام می‌دهیم و ان‌شاالله موفق می شویم.

ظریف تاکید کرد: اگر ترکمنستان مرزهای خود را بسته به طوری که حتی هموطنان خودشان را به خاطر کرونا اجازه ورود نمی دهند، آن را دیگر ما نمی‌توانیم تغییر دهیم.

برجام سند افتخار ایران است

رییس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: همکاران من هر روز با کشورهای همسایه صحبت می کنند، مرزهای ترکیه را باز کردند، بسیاری از مرزهای عراق را باز کردند، مرزهای ارمنستان، آذربایجان، افغانستان و پاکستان را باز کردند، روابط با عمان، امارات متحده عربی، ‌ کویت و قطر را برقرار کردند این کارها هیچ کدام با دعا انجام نشده است ضمن این که توکل ما هم به خدا است ضمن این که ما همواره معتقد بودیم که یک قدرت در دنیا است و نباید آمریکا را قدرقدرت دانست.

وزیرامور خارجه تاکید کرد: دوستان عزیز آمریکا را قدرقدرت ندانیم. برجام تحمیلی بر آمریکا بود. ان شاالله تاریخ نشان خواهد داد. ان‌شاءالله آینده نشان خواهد داد. برجام سند افتخار ایران است و همواره خواهد بود و ان شاءالله در تاریخ این کشور ثبت خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۱۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
21
79
سلام علیکم؛ سخنان ظریف، من را یاد صحبت‌های کیانوش برای اهالی برره میاندازد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
مشکلی نیست همینکه کیانوش خان برایمان برجام به ارمغان آورد کافیست
وگوور
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
متاسفانه برخی نمایندگان مجلس یا آنقدر بیسوادند و یا اینکه از کره مریخ آمده اند و به زبان سیاست داخلی نظام آشنایی ندارند و قت مجلس را می گیرند و به اصطلاح می خواهند خودشان را کاسه داغ تر از آش نشان دهند !!!
علیرضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
این طیف عادت دارند مشکلاتی که خودشان ایجاد کردند را گردن دیگران بندازن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
67
34
هر موقع گند کار ظریف در میاد دم از اتحاد درونی می زنند و وقتی به دنبال سازش با امریکا هستند به دیگران می گویند برید ...
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
درود بر شما. با نظر دقیق شما موافق هستم
ناشناس
|
Canada
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
26
43
ملت شما ی ظریف نخواهند بخشید کار را بجایی رساندید که از ترس مرگ میفرمایید مردم خودکشی کنند
ناشناس
|
Canada
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
6
44
از ترس عقرب جراره به مار غاشیه پناه بردن.» «از مار نزاید جز ماربچه.»
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
5
60
البته تو پشت صحن قضیه، روسیه هم بی نصیب و امتیاز نمونده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
15
93
سیاست خارجی که با دکتر ظریف نیست ٬ چرا به ایشان انتقاد می کنند
پاسخ ها
حسین
| Germany |
۱۸:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
پس ایشان (آقای ظریف) چه کاره هستند و حقوق چه کاری رو می گیرند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
شما اصلاح طلبها خیلی پررو هستید وقتی برجام رو تو سیاست خارجی به سرانجام میرسونید به ملت پز میدید که کار شماست و وقتی تو همین برجام گند میزنید ......
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
اگر نیست که به نظر من هم نیست استعفا بده و اونو بسپره به کسایی که سیاست خارجی دست اوناس
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۰
پس چرا اصلا بهش توجه می کنید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
91
21
آقای ظریف: بدانید و بدانیم و بدانند که سند برجام سندی ننگین بوده و هست و هرگز مورد قبول ملت ایران نبوده است. ادعای پوشالی شما و دفاع از برجام (به خیال خام خودتان سند افتخار) زحمت ملت را زیاد میکند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
مصطفی میرسلیم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برجام چه مزایا و معایبی برای کشورمان در پی داشت؟ اظهار کرد: با برجام توانستیم حقانیت خود را به دنیا اثبات کنیم و این مسئله بسیار با اهمیت است.
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
همین سند را نظام هم تایید کردند.
ناشناس
| United States of America |
۱۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
برجام پیمان مطلوبی بود که منافع کاسبان تحریم را به خطر انداخته بود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
آدم چقدر بدش میاد وقتی هی تند و تند از طرف مردم حرف زیادی می زنند و هی فکرهای غلط و اشتباه خودشون رو به مردم نسبت میدن.
از نظر مردم سند برجام سند افتخار و سربلندی ای بود که یه عده ناتوان حسود باعث شدن که به راحتی از دست بره و ....................
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
احسنت برشما.برجام ننگ نامه است نه سند افتخار
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
سند برجام هر چه كه بوده منافعش به جيب مردم ايران سرازير نشده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
سند برجام سند افتخار و پیروزی بود که یه عده .......... متوجه نشدن و هیچوقت هم نخواهن نشد
بیدل
|
Netherlands
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
9
72
حتی اگر وضع فلاکت بار امروز صد برابر بدتر شود بهتراز عقد این قرارداد ننگین است ، مگر فتعلیشاه با امید بهبود اوضاع و حفظ قدرت خود معاهدات گلستان و ترکمنچای را نبست ، آقایان بخود بیایید
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
شما چرا یکطرفه قضاوت می کنید،اوباما به عنوان رئیس جمهورامریکا برجام را قبول داشت و همه چیز می توانست خوب پیش بره،طرفهای اروپایی هم همینطور.ایران هم که همه بندهای برجام را اجرا کرد. حالا بفرما ئید چه کسی برجام را بهم زد،چه کسی فروش نفت ایران را می خواهد به صفر برساند،چین یا روسیه؟؟هر کشوری به فکر منافع خودش هست این را همه می دانیم ولی این تحریما از کدام شخص و دولت به ایران تحمیل شده؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| United States of America |
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
حرف مفت نزن برووضع مردم راببین بعد سخن بگو.هرچه می کشیم ازدست شما
ناشناس
| Germany |
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
مشکلات هست ،خیلی هم زیاد ولی چشم امید بستن به این غربیها مشکلات را حل نخواهد کرد.اگرحرف مفت هست ،نگاه کن به تاریخ ایران،کشورهای امریکای لاتین وغیره......
roham
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
حرف مفت رو کسانی میزنند که هیچ استدلال منطقی برای صحبتهاشون ندارند و چون ندارند از کوره در میرن و اینطوری خودشونو به درو دیوار میزنند و در نهایت تعجب دیگران رو نوازش میکنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
درود به شرفت بیدل عزیز. آنهایی که دم از موافقت با برجام در ایران می زنند از همان 4 درصدی هستند
بیدل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
ناشناس محترم خیلی وقته یک سوال برام بدون جواب مونده ، گفتم چون شما دست اندر کار هستید از شما بپرسم ، برای هر کامنت یا پاسخ چقدر میدن ، و اینکه آیا کل امورات شما از همین راه تامین میشه؟ آیا خدمات دیگری هم ارائه میکنید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
این بنده خدا منظورش از قرارداد ننگین! قرارداد با چین رو میگه وگرنه همه میدونند که برجام سند افتخار ایران همیشه سرافراز و باعث آسایش و راحتی مردم عزیزمون بود که عده ای حسود کوردل کورباطن که خودشان عاجز از به انجام رساندن آن بودن، هوایش کردند.
roham
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
برجام سند افتخار ایران همیشه سرافراز و باعث آسایش و راحتی مردم عزیزمون بود ؟ شما جدا خوابی یا خودتو به خواب زدی ؟
برجام مشکل روابط بانکی ما را حل نکرد و تقریبا هیچ دستاوردی نداشت -دولت توقع از برجام را افراطی بالا برد، کارشناسی نبود -آزادسازی ۱۰۰میلیارد دلار بلوکه با اجرای برجام یک دروغ بود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
خیلی جالبه... دوستان ماهواره ای بدون هیچ یعنی هیچ اطلاعی از قرارداد که هنوز در مرحله پیش نویس است آن را می کوبند چرا؟ چون تقویت روابط با شرق است.... ولی اگر تقویت روابط با فرانسه بود مثلا مثل توتال، باز هم بدون اینکه قرارداد را بخوانند مثل برجام، صددرصد آن را تایید می کردند... گیر این آدمها افتادیم ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
12
53
تخریب کنندگان برجام. را هم دادگاهی کنند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
تخریب کنندگان برجام، خیرخواهان و دلسوزان و انقلابیون واقعی هستند که تعدادشان هم کم نیست چون اکثریت جامعه را تشکیل می دهند. شما کدوم طرفی هستید!؟ طرفدار عزت مردم ایران یا ذلت با ننگنامه برجام!؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
با دلار ۲۲هزار تومنی کدوم عزت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
5
64
کشوررا به اذن چه کسی..... به چین ؟ شماها همه نوکرای ملت هستین ملت این انقلاب را برسرکارآورده حالا به اجازه چه کسی قراردادترکمنچای باچین میبندین ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Spain |
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
آقای ظریف گفتند در ملاقات آقای شی با رهبر انقلاب توافق شد چرا مطالب رو درست نمی خوانید
ناشناس
| Germany |
۰۷:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
جواب سوال شما را آقای ظریف داده .وضمنا دوستان بیخود سر سیاست خارجه ایران بحث نکنید چون وزارت امور خارجه اجرا کننده هست نه تعیین کننده سیاستهای خارجی نظام!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
6
33
نابودکنندگان برجام : تندروهای امریکا٬ اسراییل ٬ ال سعود٬ سلطنت طلبان ٬ مجاهدین خلق ٬ روسیه و تندروهای ....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
کامل می کنم: تندروهای کاسب تحریم کاسه لیس ....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
مصطفی میرسلیم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برجام چه مزایا و معایبی برای کشورمان در پی داشت؟ اظهار کرد: با برجام توانستیم حقانیت خود را به دنیا اثبات کنیم و این مسئله بسیار با اهمیت است.
بیدل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
اینایی که ردیف کردی نقشی در نابودی برجام نداشتند ، .....
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
بخواب. تو رو نمیشه از خواب بیدار کرد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
بیدل تا زمانی که صاحب دل نشی هیچی نخواهی فهمید پس سکوت کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
2
50
نه غربی، نه غربی، ولی شرقی چی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
5
51
قرارداد با چینی ها همانند کنوانسیون خزر با روس ها خیانت به این ملت بوده و همه اینها در زمان وزارت خارجه ظریف اتفاق افتاده و یا در حال رخ دادن است.
پاسخ ها
احسان
| Germany |
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
ظریف اول صحبت گفت که سیاست خارجی دست روحانی و من نیست و طبق قانون اساسی از بالا تعیین می شودو ما فقط
مجری هستیم . دوستان به نکات ریز که واضح بیان می شود
قبا از اضهار نظر لطفا توجه فرمایند
roham
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
قرارداد با آمریکا ( برجام ) هم احتمالا خیلی خوب بوده که وضعیت کشور رو به این حال و روز در آورده ؟
طبق تذکر آقای احسان تمام این قراردادهایی که یک روز من و یک روز شما ازشون به عنوان خیانت اسم میبریم از بالا تعیین میشود و خوب هرکاری چه حکومت چه دولت انجام بده بالاخره یکسری موافق و مخالف در داخل از تمام اقشار داره . ما نتیجه برجام رو دیدم حالا باید همونطور که در زمان اجرا نشدن برجام ما فریاد میزدیم و شما ساکت بودید و حرفی نمیزدید اون هم به خاطر منافع شخصی ، اینجا هم فرصت بدید ، منعقد بشه ، امضاش خشک بشه ، زمانی که به برجام دادید بهش بدید و اگر در نهایت دستاوردی نداشت بیاید از خیانت حرف بزنید . طوری واکنش نشون ندید که این طور به نظر بیاد ما برای غربی ها زندگی میکنیم و یا حتی شرقی ها . ما فقط به خاطر منافع کشورمون در ارتباط با غرب و شرق اختلاف نظر و سلیقه داریم همین و این خیلی مسئله عادی ست ولی نباید طوری بیان بشه که انگار من و یا شما شهروند ایرانی نیستیم و برای منافع غرب و شرق حرف میزنیم . صبر کنید اگر این قرارداد سبک تر از برجام بود یا حتی در صورت سنگینی نقدی داشتید بیان کنید . ولی صبر کنید مثل برجام به این قرارداد هم باید زمان بدید نه با خیالات و تصورات ذهنی به خودمون و دیگران القا کنیم که خیانت صورت گرفته . چطور زمان برجام و از بین رفتنش به دست ترامپ وزارت امور خارجه آقای ظریف و یا آقای روحانی و یا هر مسئول دیگه ای خیانت به ملت نکردند فقط اینجا دچار خیانت شدند ؟ برای رسیدن به منافع حداکثری ملی یک طرفه به قاضی نرید حتی اگر به شرق یا غرب تمایل دارید که قابل هضمه
ساده نباشیم
| United States of America |
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
متاسفانه عده ای از ایران و عده ای از خارج ترور رسانه ای شده اند و اگر تمام عمر به آنها بگویید سیاست خارجی ایران نه دست ظریف است و نه دست روحانی به علت اینکه در این ترور شدیدا آسیب دیده اند نمی توانند آن را هضم کنند !
فکر می کنند برجام ارثیه عمه ظریف و یا روحانی ست تک تک کلمات برجام در ایران(دولت درسایه ) آنالیز بعد توسط ظریف اعلام شده است به زبان ساده ( دولت درسایه )تمام این تصمیات را گرفت سپس توسط عده ای تندرو به هم ریخت و تمام کشورها و کمپانی ها وکسانی که پشت درب وزارتخارجه برای قرارداد صف کشیده بودند را فراری دادند ... سفر به خارج رفتن ظریف حتی دست روحانی هم نیست طوری معادله را جمع و جورکرده اندو توسط رسانه ها اطلاع رسانی نموده اند که تمام بدبختی های این کشور زیر سر این دولت است ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
2
22
....... سیاست یک بام و دو هوا که نمی شود!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
3
34
ایندرست است که در قرارداد شرط شده حتی بعد از لغو تحریم ها ایران حق بر قراری روابط اقتصادی و سیاسی با دیگر کشور هارا ندارد؟ اگر این ذلت نیست پی چیست؟
پاسخ ها
ساده نباشید
| United States of America |
۱۰:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
به خاطر همین بود که رییس جمهور امریکا آقای ترامپ نمی خواست ذلت مردم ایران را ببیند از برجام بیرون رفت آن را پاره کردو بعد گفت این برجام ذلت مردم ایران و خیلی وحشتناک است برای امریکا !!! بعد از این اینکه از برجام بیرون رفت موجبات خوشحالی نتانیاهو و ولیعهد سعودی و امارات را فراهم نمود چون آنها هم ذلت مردم ایران را دوست نداشتند !!!
سينا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
0
44
قبل از امضا اين قرداد٢٥ ساله با چين تعهدات دو طرف را براي ملت ايران توضيح دهيد
پاسخ ها
حجت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
چشم حتما
دلت خوشه
ساده نباشیم
| United States of America |
۱۰:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
این بنده خدا هم ترور رسانه ای از تلویزیون های معاند آن طرف آب شده است ! واقعا چقدر بدبختیم
ناشناس
|
Canada
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
1
19
کاش رفته بودید وامروز این ... چینی را توجیه نمیکردید
صفر یک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
0
12
دیپلماسی در جهت حفظ وثبات منافع اقتصادی وامنیتی یک ملت است نتیجه کریدورهای شما به غرب وشرق ، شمال وجنوب، راه را چنان بر مردم ایران تنگ که اگر سفرهای شما ، پیوستن به اوراسیا هم نبود دلار را باز به بالای بیست هزار و تورم لجام گسیخته ... پیش میبرد باور کنیم که اروپا وچین وروسیه ایران را به بازی در یک اتلاف چند ساله سوق دادهاند وهمچنان بدلیل عدم برخورد قاطع و عدم تغییر روش سیاست خارجی وادامه ان تا فرو رفتن به این بازیها ادامه خواهند داد پذیرش شکست شاید بزرگترین قدم برای پیروزی که منجر به یک چرخش برای رسیدن به واقعیتهای موجود در جهت حفظ منافع ملت ایران که ملت همه ایران است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
احسنت . نيت در عمل مخصوص رابطه انسان و خداوند است و در عرصه اجتماع برآيند و خروجي كار مهم است . همه تلاشهاي دولت و مجموعه نظام ما را به اين نقطه رسانده است كه اقتصادمون در ورشكستگي كامل قرار گرفته و هنوز هم عده اي مي گويند كه مسيرمان درست است . پولمان جزو بي ارزشترين پول هاي جهان شده است . روسيه و چين هم نتوانستند به دادمان برسند و نخواهند رسيد . بايد و بايد از وضعيت انفعالي و رقت بار فعلي خارج شويم يا با دولت هايي كه به ما اعلان جنگ داده اند بجنگيم و يا به نحوي با آنها كنار بياييم . اينكه عده اي تمام عوامل مملكت را براي حفظ قدرت خود به كار بگيرند و ملت را به حال خود رها كنند ديگر بس است .
علی اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
1
28
خشت کج ....
بار کج ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
35
11
الان میخوای بگی تقصیر ما نیست و رهبری دستور دادند؟
نه عزیز من. در هر صورت تقصیر این دولت هست. هر کس هم به جز شما مقصر باشه در این وضعیت شما میتونستید درستش کنید چون شما دولت هستید!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
یادمان باشد برجام زمانی امضا شد که ازنظر اقتصادی شدیدا درمضیقه بودیم ونفت هم نمی توانستیم بفروشیم (به لطف کاغذ پاره های آقای احمدی نژاد و آقای جلیلی)
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
این موضوعات درحد سیاستهای کلان کشور است که کلیت نظام تصمیم میگیرد ونه فقط دولت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
37
18
امیرکبیر ایران، خاتمی قهرمان
امیرکبیر ایران، دکتر ظریف قهرمان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
ها چه گفتی؟؟؟
ناشناس
| Netherlands |
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
امير كبير يكي بود . همانطوريكه مصدق يكي بود . جاي اونها واقعا خاليه . خرده شيشه رو قاطي الماس نكن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
.. خاتمی باعث رای آوری روحانی شد ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
13
19
آقای دکتر ظریف انسانی متدین و در عین حال بسیار مدبر و دانا و البته مورد اعتماد ملت است.
اما وقتی خدای بزرگ میفرماید که در هیچ زمانی منافع مومن و خداشناس با منافع کافر و بی دین در کنار هم قرار نمیگیرد (دوری از کافران)!! پس بدانیم که اگر زمانی چنین شد (بخاطر تصمیم های غلط آدمهای اشتباه کار) و منافع مومن و کافر را در کنار هم قرار دادیم!! یعنی اطاعت از فرمان و خواست شیطان رجیم و در نتیجه فنا و نابودی دنیا و آخرتمان.

بنابراین اعتماد کردن به کشوری کمونیست (در هر زمینه ای) برای کسب درآمد و منفعت!! یعنی استغفرالله استغفرالله!! بی اعتمادی و شک به فرموده الهی که یقینا عاقبت خوبی به همراه نخواهد داشت.

خدا کند بتوانیم عمیقا بفهمیم که هرگز در موارد مهم زندگی و مسئولیت هایی که بر گردنمان هست!! کوتاهی و یا کاری نکنیم که حسرت و خسران هر دو دنیا و گزیدن انگشت پشیمانی را برایمان بدنبال داشته باشد. چرا که بزرگترین افتخار هر انسانی در طول عمر و زندگی اش، سربلندی و آبرومندی در پیشگاه الهی است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
احسنت. البته اما فهم گفته های این کاربر عزیز، روحی بزرگ همراه با ایمانی راستین و صداقتی خداپسندانه میطلبد که ظاهرا منفی داده ها باید معترف باشند که کاملا تهی و عاری از آن هستند و حقیقتا باید فکری بکنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
آفرین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
آفرین
ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
1
15
بفکر مردم باشید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
مردم كجا ؟
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
6
10
انشال...رئیس جمهور اینده یا بعدی , قرارداد را پاره میکند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
32
16
امیرکبیر ایران، خاتمی قهرمان
امیرکبیر ایران، دکتر ظریف قهرمان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
سوزنت گير كرده ها . اگه واقعا اينطوري كه مي گي باشه سرنوشت اون بندگان خدا بايد شامل حال اينا هم بشه . آيا شده ؟ پس خودتو گول نزن
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
25
10
مردم ما عین قوم بنی اسرائیل و مردم کوفه می مونند در هر صورت ایراد می‌گیرند. کاری ندارند که طرف کیه یا چی میگه فقط ایراد میگرند نغ می زنند خدایا هدایت
مون کن. امین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
اي مرفه بي درد حالا ديگه ...........مردم الكي ايراد مي گيرن ؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
لابداعتراض به دلار 22000تومنی و سکه 10500000تومنی، واینهمه اختلاس ودزدی مسولان هم ایراد بنی اسراییلیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
1
39
نمایندگان فعلی راهکاربدهند . شعار ندهند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
راهكار فقط تيشه كه بخوره به ريشه . بعد اون چي ميشه . نه بابا هيچي نميشه
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
3
7
دکتر ظریف در برخورد با این مجلس شب قبلش یک عدد قرص دیسیکلومین و پنتومید مصرف کنند .
ناشناس
|
Germany
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
11
1
برجام نیابتی با چین و روسیه امضا شود و با طرف اروپایی شرط شود که اگر کوتاه نیایید به غنی سازی 90 درصدی و خروج ان پی تی روی آورید .

اگر شرکتها اروپایی برگردند ایران به 3.5 درصد بر میگردد یا غنی سازی مشارکتی تحت شرکت ایرانی که روس و چین سهام در آن دارد

به دنبال برجام اصلاح شده در زمینه غنی سازی با اروپا باشیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
5
11
شما هم در تاریخ ایران ماندگار شدید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
حالم از غنی سازی به هم می خوره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
0
9
بدانید همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم، همه ما باهم هستیم. اول تهدید و در جمله بعد تطمیع
اقتصاد را همه باید باهم پیش ببریم. بخش خصوصی قسمت عمده اقتصاد ما است.ما در همه حرکت‌های اقتصادی معتقدیم که باید به بخش خصوصی کمک کنیم.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
داستان كشتي تايتانيك يادت هست همه تو يه كشتي بودن ولي اونايي كه تو درجه يك بودن ( ثروتمندا ) همه نجات پيدا كردن و بقيه ....
ناشناس
|
France
|
۱۷:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
2
29
این بازی ها چرا؟ سیاست خارجی که دردست ظریف نیست، او یک نامه بر است، نماینده های تازه وارد ۴درصدی کمی قانون اساسی بخوانند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
البته جايگاه وزير خيلي والاست . اينا خودشون قبول مي كنن كه در حد يك نامه بر باشن . آنچه را مي پسندم كه تو بپسندي و آنچه را مي كنم كه تو بگويي و آنچنان در تو هضم مي شوم كه تعجب كني . قضيه اينه برادر
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
0
25
با سیاست های فعلی نمی تواند کشور را اداره کند و هر روز یک جایی گند آن در می آید.
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
0
14
سلام ایا صید ترال در جنوب خلیج فارس روزگار صیادان را سیاه نکرو حالا چین سرمایه گذار بشه کمی دوراندیش
حمید
|
Germany
|
۱۸:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
4
12
خوب راست می گه بیچاره. سیاست خارجی در اختیار ش نیست
پاسخ ها
داود
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
اگر وزير امور خارجه كاره اي نيست چرا مسوليت وزارت را قبول ميكند ؟ اگر كاره اي نيست چرا رييس جمهور هنگام معرفي ايشان به مجلس اينهمه در فضيلت و از رزومه كاري ايشان گفت ؟ كسيكه كاره اي نيست چه داراي دكترا باشد جه چوپان باشه !!! اگر اقاي ظريف كاره اي نيست چرا اقاي روحاني هنگام انتخابات تيم مذاكره كننده قبلي را متهم به ندانستن زبان ديپلماسي ميكرد ؟ اگر ظريف كاره اي نيست چرا ان زماني كه فكر ميكردند برجام مشكلات را حل خواهد كرد به اقاي ظريف مدال و نشان افتخار ميدادند ؟ چرا به ايشان صدها سكه جايزه دادند و چرا در ان هنگام ايشان متواضعانه نگفتند كه من كاره اي نيستم و اين مدالها را تقديم همان وزراي دولت در سايه نكردند ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
17
11
درود بر دکتر ظریف
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
آره درود و سه رود و يه سيلاب . سيلابي كه ببره و ديگه برنگردونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
0
23
من با هرگونه قراداد بلند مدت با بیگانگان مخالفم.۸ سال برای این خاک خون و جون دادیم. دو دستی تقدیم نکنید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
1
16
از این به بعد دیگه لازم نیست بچه هامون دانشگاه بروند چون از این به بعد کشور .... فقط به کارگر ارزان قیمت نیاز دارد .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
10
0
درود خدا بر دکتر ظریف.ملت ایران نگران نباشید هیچگاه نمایندگان شهامت استیضاح ندارند قطعا رهبری از هر سه قوه پشتیبانی خواهد کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
12
9
دمت گرم دکتر ظریف وطن پرست
علی
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۱:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
20
2
دکتر ظریف یک قهرمان و مورد تایید مقام معظم رهبری است و مسائلی مثل برجام تصمیم کل نظام است.پس بیهوده گویی موقوف
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
4
12
در کشور ما هرکسی به خودش اجازه میده در هر موردی قضاوت و اظهارونظر کنه آقای محترم که خودتو کارشناس مسائل خارجی میدونی آقای ظریف مجری دستورات هستند وخود ظریف کاره ای نیست ......... ولی در حقیقت در سیاست ودیپلماسی بسیار خبره واستاد بی نظیر هستند که آینده برای شما روشن خواهد شد که آنگاه دیر است چون در کشور ما هرکس سر جایش نیست
هر شخص بیسوادی در اموری که تخصص ندارد دخالت میکند
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۴:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
0
13
وقتی مسئولان میان صحبتشان کلماتی مثل خدمت به مردم میاورند یا اسم خدا رو میاورند من جای آنها خجالت میکشم.این وضع مملکت اوضاع مردم خراب واقعا شرم آور است اگر به مردم خدمت میشد وضعمان اینطوری بوداینو همه میدونن همه .ازمردم شرم نمیکنن از خدای دوعالم شرم کنن.
ناشناس
|
Canada
|
۰۴:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
1
33
پول رو با اختلاس می برن غرب و زمین رو با ریشه اش میدن به چین و روسیه عجب ......
ایرانی اصیل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
1
32
این داستان نیازبه رفراندوم داره هیچ شخصی نمیتونه تصمیم بگیره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
16
11
خیلی آقایی دکتر ظریف. چشم حسودانت کور
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
1
20
نه غربی نه شرقی
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۰
این هایی که منفی می دهند عامل و حامل استکبار جهانی هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
1
21
یادمان باشد برجام زمانی امضا شد که ازنظر اقتصادی شدیدا درمضیقه بودیم ونفت هم نمی توانستیم بفروشیم (به لطف کاغذ پاره های آقای احمدی نژاد و آقای جلیلی)
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
داداش یعنی الان که امضا شده می تونیم؟؟؟؟
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
0
35
آقای ظریف مراقب باشید که قرارداد با چین تبدیل به قرارداد ترکمانچای دوم نشود.
بی نام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
0
5
من وتمام کسانی که میشناسم اونقدر ناراحتیم بایت این قرارداد۲۵ساله که ........
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
0
7
من مخالف قرداد با چین یا روسیه هستم ...؟؟؟!!!
Masood
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
0
1
من متاسفم که تمام نظرها بوی دو دستگی وتفرقه میدهد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
0
8
پس مجلس فقط برای تغییر نام خیابان ، فرودگاه و شهر و ...... مجلس در راس امور است !!! معنایش اینه.
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
0
6
قضیه ما وامریکا وچین این است برای اینکه از این طرف دره به دام امریکا نیفتیم عقب عقب می رویم واز آن طرف دره به دام چین می افتیم.مراقب باشیم بخاطر نیاز مالی وارزی وکسری بودجه منابع وثروتهای کشور را پیش فروش نکرده وبه حراج نگذاریم.
ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
1
8
بنده و تمام ایرانیان با این قراداد های ننگین مخالفیم
و باید به رفراندم مردم گذاشته شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۹
0
4
وقتی صحبت از نفت و گاز و آب میشه میگن اینها مال ایندگانه، الان ما حق داریم سهم آیندگان را بفروشیم؟؟؟!!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین