متاسفانه جملاتی مانند «ما که تا به الان کرونا نگرفتیم، دیگر نمیگیریم» از برخی افراد شنیده میشود و باید گفت که این دلیل قانعکنندهای برای رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی و به خطر انداختن جان خانواده و هموطنانمان نیست. آن هم در شرایطی که بیماران کرونایی که نجات یافتند بعد از ۲ الی ۳ ماه، در معرض حمله دوباره این ویروس هستند.
کرونا در پمپ بنزینها راحتتر انتقال مییابد؛ زیرا اکثر افرادی که امکان شست و شوی مرتب دستهایشان را در طول روز را ندارند،دراین مکان حضور دارند. توصیههای بهداشتی برای ایدهآل ترین حالت این است که هیچ یک از رانندگان و سرنشینان وسیله نقلیه با این محیط تماس نداشته باشند و از کارت بانکی تا کارت سوخت را به مسول پمپ بنزین، برای سوختگیری بسپارند.
حالا دیگر فقط نیاز است کارتها را ضدعفونی کنید و خودتان در آن محیط به اجسام مختلف دست نزنید. تنها در این صورت است که این محیط در زنجیره انتقال کرونا، حذف میشود و دیگر در انتقال یا انتشار این ویروس نقشی ندارد. در این محیط نمیشود از مواد ضدعفونی کننده با درصد بالای الکل استفاده کرد؛ زیرا پمپ بنزینها به خودی خود محیطی فوقالعاده حساس به اشتعال و مواد اشتعالزا هستند. بنابراین استفاده زیاد از اسپریهای الکلی در این مکانها ریسک آتشسوزی را بالا میبرد.
اگر خودتان مجبور به انجام عمل سوختگیری شدید بهتر است سبک قدیمی سوختگیری را فراموش کنید و سبک جدید متناسب با شرایط حال را رعایت کنید:
۱. دستکش یکبار مصرف و ماسک داشته باشید
۲. در باک و نازل پمپ بنزین را با مواد ضدعفونی کننده غیر الکی تمیز کنید.
۳. سوختگیری را انجام دهید.
۴. در باک و نازل را دو مرتبه با مواد ضدعفونی کننده غیر الکی تمیز کنید.
۵. از کارت بانکی به جای پول نقد استفاده کنید.
۶. خلال دندان را نصف کنید و برای وارد کردن رمز کارت خود بر روی دستگاه، از آن استفاده کنید.
۷. دستکش، ماسک و خلال دندان را قبل از ورود به ماشین به درون سطل زباله در دار بیندازید.
۸. وقتی وارد ماشین شدید، قبل از راه افتادن، دستان خود را ضدعفونی کنید. در این مورد استفاده از مواد ضدعفونی کننده الکی بلامانع است.