آفتابنیوز : جرج بوش رئيس جمهوری آمريکا در گفتگو با کانال بريتانيايی آی تی وی گفته است که در عوض او علاقه مند است که با ديگر رهبران شرکت کننده در اجلاس هشت کشور صنعتی در باره استفاده از تکنولوژی جديد در مقابله با گرمايش زمين گفتگو کند.
اما او قبول کرد که موضوع گرمای جهانی مساله ای است که "بايد برای آن کاری کرد" و گفت که فعاليت های انسانی "تا حدودی" در پيدايش اين پديده موثر بوده است.
تونی بلر نخست وزير بريتانيا اميدوار است که بر سر تغييرات اقليمی زمين و نيز مساله افريقا بتوان در اجلاس جی 8 به نتيجه ای رسيد. آقای بلر ميزبان اين اجلاس است که اين هفته در اسکاتلند برگزار می شود.
بوش گفته است که او در پذيرش هر نوع پيمانی که خواستار کاهش انتشار کربن باشد مقاومت خواهد کرد- امری که مشابه پيمان کيوتوی سازمان ملل متحد در 1997 است و آمريکا آن را امضا نکرده است.
او در گفتگو با آی تی وی گفت: "اگر راه حل پيشنهادی شبيه پيمان کيوتو باشد جواب ما به آن نه خواهد بود."
"اگر صريح بگويم امضای پيمان کيوتو می توانست اقتصاد ما را نابود کند."
وی ابراز اميدواری کرد که ديگر رهبران جی - 8 از "چارچوب مباحث کيوتو فراتر روند" و راه های ديگری مثل استفاده از تکنولوژی جديد را برای مقابله با گرمايش زمين در نظر بگيرند.
رئيس جمهوری آمريکا گفت که کشور او در زمينه چنين تکنولوژی هايی سرمايه گذاری کرده است مانند: به چاه های زير زمينی سپردن دی اکسيد کربن، استفاده از اتوموبيل هايی که قوه محرکه آنها هيدروژن است و ايجاد نيروگاههايی که انتشار کربن آنها صفر است.
"من فکر می کنم که شما می توانيد اقتصادتان را رشد دهيد و همزمان برای مهار گازهای گلخانه ای هم روش های بهتری پيدا کنيد."
در باره دستور کار ديگر اجلاس يعنی مساله کمک به افريقا و بدهی های آن نيز او چنين نشان داد که آماده است سوبسيد مزارع آمريکا را قطع کند که بازار توليدات افريقايی را تا کنون به صورت غيرمنصفانه ای خراب کرده است.
ولی او گفت که تنها در صورتی به اين کار دست می زند که اتحاديه اروپا نيز سياست مشترک کشاورزی خود را کنار بگذارد.
"ما سوبسيد کشاورزی داريم ولی نه آنقدر که دوستان ما در اتحاديه اروپا دارند."
اجلاس هشت کشور بريتانيا، کانادا، آلمان، فرانسه، ايتاليا، ژاپن، روسيه و آمريکا از روز چهارشنبه به مدت سه روز در اسکاتلند برگزار می شود.