دکتر "امین سعیدی" با تاکید بر آموزش نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی توسط دانش آموزان و والدین در هفته اول بازگشایی مدارس گفت: دانش آموزان می توانند ناقلین بدون علامت بیماری کرونا در بین خانواده ها باشند لذا عدماستفاده صحیح و بهداشتی از ماسک در بین دانش آموزان بخصوص پایه ابتدایی می تواند ماسک را حتی به عنوان ابزاری خطرناک جهت انتقال بیماری تبدیل کند.
وی ضمن توصیه به خانواده ها و دانش آموزان نسبت به استمرار آموزش های بهداشتی در مدارس و خانه افزود: توصیه می شود در هفته اول شروع سال تحصیلی جدید آموزش دانش آموزان در جهت نحوه درست استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، خودمراقبتی و چگونگی ضدعفونی کردن وسایل از جمله میز صندلی، کتاب و نیمکت در خانه و مدارس توسط خانواده ها آموزش داده شود و این اموزش ها باید استمرار داشته باشند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت پرهیز از ترس و وحشت از کرونا را مورد تاکید قرار داد و افزود: انتظار است به جای ترس و وحشت از کرونا و القای آن به فرزندان و دانش آموزان، چگونگی زندگی و تحصیل با این ویروس آموزش داده شود.
سعیدی تامین ملزومات بهداشتی دانش آموزی را توسط والدین در شرایط اقتصادی فعلی دشوار دانست و اظهار کرد: با توجه به شرایط بد اقتصادی و سختی تامین ماسک و مواد ضدعفونی کننده برای بسیاری از خانواده هاتوصیه می شود ماسک و وسایل ضدعفونی به صورت سهمیه بندی و رایگان توسط آموزش و پرورش در اختیار دانش آموزان قرار بگیرد.
وی از خیرین و نهادهای مردمی تقاضای همکاری کرد و گفت: انتظار است خیرین نیز در این در این مسیر همگام با مدارس و آموزش و پرورش حرکت کنند و کمک کننده آنها در راستای تامین ملزومات بهداشتی مورد نیاز دانش آموزان باشند
این متخصص بیماری های داخلی با توصیه به جامعه دانش آموزی افزود: دانش آموزان باید به این نکته توجه داشته باشند که علاوه بر مفید بودن ماسک در جهت جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران، انتقال از طریق دست ها، وسایل تحریر و صندلی ها از راه های دیگری است که باید نکات بهداشتی را در این زمینه نیز رعایت کنند.
وی بر استفاده از فضای آزاد و حیاط مدارس تاکید کرد و گفت: دانش آموزان باید زنگ تفریح در فضای آزاد و خارج از کلاس درس حضور پیدا کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نسبت به نحوه استفاده از آبخوری ها هشدار داد و گفت: تا جایی که امکان دارد توصیه می شود دانش آموزان از استفاده از مواد خوراکی و آبخوری ها خودداری کنند ضمن آنکه مجهز کردن کلاس های درس به سیستم تهویه و هواکش نیز امری ضروری در این ایام است.
سعیدی از دانش آموزان خواست تا در صورت داشتن هرگونه علائم مدیران مدارس و خانواده خود را مطلع کنند و افزود: دانش آموزان به خاطر داشته باشند در صورت بروز هرگونه علائم کوفتگی، خستگی بیش از حد، بدن درد، احساس تب، سرفه های قطاری و اسهال معلم و خانواده خود را در جریان بگذارند.
این متخصص بیماری های عفونی تشکیل کارگروه های تخصصی آموزش های بهداشتی در ایام کرونا را خواستار شد و اظهار کرد: علاوه بر کارشناسان بهداشت که بازدید مستمر آنها از مدارس ضرورت دارد، توصیه می شود خانواده ها نیز بر بهداشت مدارس نظارت داشته باشند و پیشنهاد می شود در هر شهر آموزش و پرورش، کارگروه و یا کمیته مرتبط با بهداشت کرونا را در ایام اپیدمی که به سوالات والدین و دانش آموزان پاسخگو باشد، تشکیل داده که هرگونه راهکار و تصمیم گیری به صورت متمرکز از طریق آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی و کارشناسان زبده بهداشتی در مدارس اجرایی شوند.