دکتر حسین کرمانپور مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: اگر مردم کمک نکنند، دولت هر کاری هم که انجام دهد، نمیتواند کاری از پیش برد. اگر مردم حواسشان نباشد، قتلعام رخ میدهد.
با اشاره به وضعیت کرونا در بیمارستان ها، گفت: امروز مهمترین دغدغه جامعه پزشکی بالا رفتن تعداد مرگومیرهاست. چند روز پیش نمودار مرگو میر ناشی از کرونا در کشور تا رتبه دوم دنیا هم رسید.
وی افزود: شاخص مرگ و میر نسبت به میزانابتلا در تمام دنیا بر اساس علوم روز یک شاخص هشدار دهنده و بزرگ است. ما امروز دنبال این هستیم که ببینیم چرا تا این حد مرگ و میر داریم و در عین حال چرا مرگ و میر در خود جامعه پزشکی اینقدر بالا است؟ پزشک در بیمارستان و آیسییو به بیماری مبتلا می شود، او را بستری می کنند و با تمام تکنولوژی که داریم، نمیتوانیم او را نجات دهیم و فوت میکند. بنابراین هر دو شاخص مرگ و میر نسبت به ابتلا و شاخص مرگ و میر جامعه پزشکی نسبت به مرگ و میر جامعه در ایران بالاست و باید دقیق و علمی مشخص شود که چرا این اتفاق می افتد.
چرا گرفتار شدیم؟
این پزشک اورژانس ادامه داد: بررسی های میدانی نشان می دهد که هرچه حجم بیمار بیشتر میشود، به دلیل کاهش امکانات و نیروی انسانی و افت خدمات، میزان مرگ و میر بالاتر می رود. مانند اتوبوسی که می خواهد از تهران به سمت شیراز حرکت کند که خدماتش در زمانی که با مسافر و با صندلی وی آی پی، حرکت می کند، با زمانی که تا دم در هم پر از مسافر است، متفاوت است. الان وضعیت بیمارستانها مانند اتوبوس پر از مسافر است که بیش از ظرفیتش مسافر سوار کرده است.
وی گفت: حال تصور کنید یک پزشک یا پرستار در بین این افراد رفت و آمد کند. اصلا امکانپذیر نیست و نمی تواند خدماتدهی مناسبی داشته باشد. حالا چه کنیم که از این وضعیت خارج شویم؟ باید تعداد بیمارانی که به بیمارستان ها می آیند، کاهش یابد. اول اینکه مردم باید جدی بگیرند. مسافرت ها در افزایش بیماری موثرند. اغلب خودشان را گول می زنند که ما درِ ماشین را از مبدا می بندیم و در ویلایمان پیاده میشویم، اما این ها حرف و گولزنک است. دوم اینکه در این موج همهگیری متاسفانه کووید۱۹ به تدریج وارد خانه کسانی شده که بیشترین رعایت را داشتند. من شبانهروز دارم پاسخ افرادی را می دهم که می گویند ما شش ماه است که رعایت کردهایم. پس چرا گرفتار شدیم؟
کرمانپور افزود: این موضوع نشان میدهد که افت دقت اتفاق افتاده است. به این معنا که آن دقت روزهای اول که باعث شد در این شش ماه گرفتار نشویم، کاهش یافته است. بالاخره از یک جایی ضربه خوردیم و دچار مشکل شدیم. تمنا می کنم که مردم چند ماه دیگر دندان روی جگر بگذارند تا دارو و واکسن تولید شود که در این صورت موج عظیمی از کنترل انجام می شود تا مردم به سمت بیمارستان نیایند.
این پزشک اورژانس ادامه داد: در عین حال دولت و وزارت بهداشت باید کمک کنند که مطب های پزشکان، به ویژه مطب های پزشکان عمومی فعال شوند و مطب ها با درمان هایشان در مطب چه به صورت مجازی و هم به صورت حضوری، موج ورود بیمار به بیمارستان ها را بشکنند. در کشور بین ۷۰ تا ۷۵ هزار مطب پزشک عمومی است که اگر در این حوزه فعال شوند و سر راه ورود بیماران مبتلا به کرونا و بیمارستان قرار گیرند، تقریبا ۷۰ تا ۸۰ درصد موج ورود بیمار به بیمارستان ها شکسته می شود و حتی در خانه درمان می شوند. معتقدم بیماری که در خانه درمان می شود، زودتر به آغوش خانواده اش برمیگردد. چون بالاخره بیمارستان عوارض خاص خود را دارد و طول زمان بستری بیمار هم طولانی است.
ظرفیت بیمارستانها پر شده است
مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی گفت: متاسفانه کرونا جزو معدود بیماری هایی است که مدت بستری بیمار در بیمارستان بیش از سه روز است که منجر به اشغال تخت بیش از ظرفیت میشود. حال بهتر است بگوییم که پر شدن بیش از ظرفیت بیمارستانها مانند پر شدن بیش از ظرفیت هواپیما است. چون اگر هواپیما بیش از حد مسافر داشته باشد، اصلا نمیتواند پرواز کند.
کرمانپور گفت: اکنون شرایط ما به گونه ای است که اگر بیمار افزایش یابد، بیمار باید منتظر بماند تا تخت خالی شود. در عین حال در این هفت ماه باید برای مردم ثابت شده باشد که وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی نمی توانند بیش از ۲۵ درصد به سلامت جامعه کمک کنند و ۷۵ درصد عوامل در اختیار مردم است. به عنوان یک پزشک اورژانس که هر روز بیماران مبتلا به کرونا و مرگ و میرها را می بینم، از مردم می خواهم که به میدان بیایند و به داد هم برسند. اگر این همیت در مردم گل کند، ظرف چهار ماه می توانیم جشن بگیریم، اما اگر مردم نباشند، دولت هر کاری هم که انجام دهد، نمیتواند کاری از پیش برد. اگر مردم حواسشان نباشد، قتل عام رخ میدهد.
وی همچنین گفت: در سراسر دنیا به صورت علمی ثابت شده تا کنترل و نظارت پلیس در جامعه نباشد، در پیشرفته ترین کشور هم که باشید، صدمه می بینید. بخشی از کار باید بر اساس نظارت پلیس باشد. پلیس به معنای قانون، جریمه، قاطعیت و ... است. در حال حاضر در اروپا حرف اول را آموزش و نظارت پلیس می زند، اما در ایران این موضوع جا نیفتاده که با کسی که مردم را به کشتن می دهد، باید برخورد شود.
مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: از آنجا که الان آمار مرگ و میر بالا رفته، هر زمان میزان مرگومیر از دورقمی گذشت، باید نظارت پلیس افزایش یابد و هر زمان پایین آمد، باید آموزش را جدی بگیریم.
خیلی فکر خوبیه؛ اصلا بهترین کار همینه. ولی با کدوم پول؟ وقتی حکومت پول داشت و یا حیف و میل شد، یا آقازادهها خرج کردن، و یا خرج جای دیگه شد، باید فکر روز مبادا رو میکردیم.
حرف تادلت بخواد حرف ...بلدند
در متن خبر امده كه اگر مردم كمك نكنند كاري از دست دولت ساخته نيست.
دقيقا برعكس بايد نوشت كه چون دولت هييچ كاري نميكند و مايل به پرداخت يك ريال هم نيست(حتي ريالي برازنده ايرانيان نميداند) بعضي از مردم از روي ناچاري و نبود درامد قادر به همكاري نيستند.