به گزارش روز چهارشنبه پایگاه خبری مدیکال نیوز، این تحقیقات با استفاده از دادههای به دست آمده از یک تحقیق آماری درباره رژیم غذایی ۶۱۱۵ داوطلبت بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ میلادی انجام گرفت. در این تحقیقات که با عنوان National Diet and Nutrition Survey انجام شد، داوطلبان سوابق رژیم غذایی و وضعیت سلامت خود را در یک دوره زمانی مشخص ثبت کردند. در بین این افراد شکایتهایی از عوارض تنفس ناشی از عوامل عفونی و غیرعفونی مانند سرماخوردگی، بیماری مزمن انسدادی ریه و آسم مطرح شده بود.
محققان رژیم غذایی و ویتامینهای مصرفی داوطلبان دچار این عوارض را در طول دوره تحقیق مورد ارزیابی قرار دادند و مشخص شد مصرف ویتامینهای A و E در رژیم غذایی یا به صورت مکمل، موجب کاهش شکایت از اختلالات تنفسی می شود. در حالی که مصرف ویتامین D در رژیم غذایی تاثیری بر این موضوع ندارد و تنها مصرف قرص مکمل آن موجب کاهش اختلالات تنفسی میشود.
ویتامین A
این ویتامین محلول در چربی و یک آنتیاکسیدان بسیار قوی است. ویتامین A رطوبت پوست را افزایش داده و انعطافپذیری پوست را افزایش میدهد. سیب زمینی، کدو تنبل، انواع کلم، اسفناج، نخودفرنگی، خرمالو، هویج، فلفل، زردآلو، انبه، تخم مرغ وکره حاوی این ویتامین هستند.
مصرف حداکثر ۹۰۰ میکروگرم ویتامین A در روز برای مردان و ۷۰۰ میکروگرم برای زنان توصیه شده است که میتواند از مواد غذایی یا مکملها تامین شود.
ویتامین E
ویتامین E یک ماده مغذی محلول در چربی است که عملکرد آنتیاکسیدانی دارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. اسفناج، بادام، دانه آفتابگردان، میگو، روغن زیتون، ماهی، کلم بروکلی، کدو حلوایی، بادام زمینی، شلغم، چغندر، خرمالو، کیوی و مارچوبه، مهمترین منابع ویتامین E هستند.
ویتامین D۳
مطالعات مختلفی در سراسر جهان نقش ویتامین D در عملکرد اندامهای مختلف بدن را تایید کردهاند. به دلیل اینکه نور خورشید مهمترین منبع این ویتامین است، ممکن در پاییز و زمستان به میزان کافی در بدن جذب نشود.
مواد غذایی مانند زرده تخم مرغ، ماهی، قارچ، انواع پنیر، شیر، حبوبات، روغن ماهی، آب پرتقال و خاویار حاوی مقدار زیادی ویتامین D هستند. علاوه بر این، ۱۵ دقیقه پیادهروی در بعد از ظهر که شدت نور آفتاب کمتر است، برای تامین ویتامین D بدن توصیه شده است.
گزارش کامل این تحقیقات به صورت آنلاین در نشریه Nutrition Prevention & Health منتشر شده است.