آفتابنیوز : 
آفتاب - در سفر اخير جليلي به مسكو پوتين اظهار نظرهايي كرده كه در حال بررسي است.
به گزارش خبرنگار آفتاب علي لاريجاني، نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي شب گذشته در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد سفر جليلي دبیر شورای عالی امنیت ملی به مسكو و پيام متقابل پوتين به مقام معظم رهبري اظهار داشت: پوتين نامه و يا پيام متقابلي براي مقام معظم رهبري نداشت، اما اظهار نظرهايي كرده كه هم اكنون در حال بررسي شدن است.
وي در مورد اخبار منتشره در خصوص پيام مقام معظم رهبري و رييس جمهور به پوتين نيز گفت: نامه اي به پوتين از طرف رهبري داده نشده است. پوتين در سفر به ايران مطالبي را طرح كرده بود كه بر اساس آن مقام معظم رهبري دستوراتي براي بررسي صادر كرده بودند كه نتيجه آنها را به طرف روس اعلام كرديم.
لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري در خصوص مذاكرات ايران و آمريكا بر سر موضوع عراق خاطر نشان كرد: اين مذاكرات داراي يك مساله اساسي است كه آن امنيت عراق و كمك به دولت نوري المالكي است.
وي افزود: در مذاكرات قبلي حرفهاي حاشيهاي از طرف آمريكاييها زده شد كه نشان ميداد آنها به دنبال چيز ديگري هستند و پرداختن به مساله اصلي را مدنظر ندارند كه البته مذاكرات در دور دوم و سوم بهتر شده بود.
به گفته وي، تلاش ايران در اين است كه مكانيزمي براي تقويت دولت عراق و تسلط كامل آن در اين كشور پيدا كند كه در اين راه ايران برخورد با مسايل مشكل ساز را به دولت عراق گوشزد كرده است.
وي ادامه داد: در دور آتي مذاكرات اگر آمريكاييها به اين مساله توجه كنند كه ايران ميتواند نقش بارزي در مساله عراق ايفا كند و به دولت عراق نيز كمك نمايد كار را به جاهاي فرعي نميكشاند.
به اعتقاد لاريجاني تئوري اصلي مذاكرات بر اين اساس استوار است كه آمريكاييها در نامه خود را براي خروج از عراق مشخص كنند تا بر اساس آن بتوان دولت عراق را به توانمندي رساند.
لاريجاني در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا در مورد دور آتي مذاكرات گفت: آمريكايي ها قبلا دو زمان پيشنهاد كرده بودند كه عقب افتاده اما فكر ميكنم طي هفته هاي آتي اين مساله محقق شود.
وي در مورد ديپلمات هاي در بند ايراني نيز گفت: گفتوگوهايي با واسطه سوييس انجام شده و در حال پيگيري آزادي اين افراد هستيم.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي سپس در پاسخ به سوالي در مورد ارزيابياش از گزارش اخير NIE اظهار داشت: اين گزارش يك جوهره اصلي دارد كه آن هم اذعان آمريكا به اشتباهاتش در مورد ايران است. باقي مسايلي كه در گزارش مطرح شده حواشي است؛ چرا كه در وضعيت هسته يي ايران و رفتار آمريكا در صحنه بين الملل تاثيري ندارد.
وي ادامه داد: در مسايل منطقه اي آمريكا داراي رفتار دوگانه است كه باعث بي اعتمادي كشورها به آمريكا شده است. اين گزارش نيز مويد رفتار دوگانه آنها است.
لاريجاني در تحليل خود از دلايل ارايه اين گزارش اظهار داشت: اين مساله داراي دو بعد داخلي و خارجي است از بعد داخلي چون جمهوري خواهان آمريكا متهم به جنگ طلبي بودند و بر طبل جنگ ميزدند براي فراهم كردن بستر حضور در انتخابات اين گزارش را ارايه كردند.
وي افزود: از بعد خارجي نيز چون گزارشات البرادعي ارايه شده بود و كشورهاي ديگر نيز با آمريكا درمورد فشار به ايران موافق نبودند آنها براي تبرئه خود و نيز رهايي از اين مخمصه چنين گزارشي را ارايه كردند.
وي در پايان گفت: بخشي از اين گزارش براي منحرف كردن اذهان از بخش اصلي اين گزارش است كه بايد با هوشياري نسبت به آن برخورد كرد.
دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در خصوص تكميل نيروگاه بوشهر و انجام تعهدات توسط روسها گفت: من رجال الغيب نيستم كه بگويم آيا به تعهداتشان عمل ميكنند يا نه، اما در آخرين مذاكرات گفتند كه سوخت را ميفرستند و نيروگاه نيز تا يك ماه آينده راه اندازي ميشود.
لاريجاني در ادامه در پاسخ به سوالات "بسيجيان منطقه 133 مقاومت شمال تهران" در مورد گزارش اخير اطلاعاتي آمريكا، گفت: ما بارها گفته ايم اگر مدركي داريد به البرادعي ارايه دهيد تا ما بر اساس مداليته با آژانس آن را حل كنيم. خودشان اظهار ميكنند كه ايران به دنبال سلاح هسته يي نيست، اما سوال ما اين است كه پس اين همه ماجراجويي براي چيست؟
لاريجاني با تاكيد بر اينكه منطق صدور قطعنامه سوم عملا دچار مشكل جدي شده است در پاسخ به سوالي در مورد احتمال صدور قطعنامه سوم تصريح كرد: گزارش البرادعي فرش زير پايشان را كشيد و گزارش NIE نيز گزارش داد كه منطق آن اشتباه است. البته بايد در نظر داشت كه آنها به دنبال دردسرسازي هستند و نبايد با ساده انگاري فريب آنها را خورد.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي در مورد تحولات اخير پاكستان و لبنان اظهار داشت: آمريكايي ها در پاكستان دچار نوعي پارادوكس هستند؛ چرا كه از يك طرف با طالبان مبارزه ميكنند و از يك طرف ميدانند كه ريشه طالبان در مدارس پاكستاني است، لذا براي حل مشكل به راههايي دست ميزنند.
وي افزود: در مورد لبنان نيز از انتخاب "ميشل سليمان" به عنوان رييس جمهور حمايت ميكنيم، چون باعث ايجاد آرامش در اين كشور ميشود و توافقات انجام شده را مثبت ميداند.
لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري كه دربارهي دلايل استعفايش و اينكه گفته ميشود جنابعالي با دكتر احمدي نژاد اختلاف نظر داشته ايد، ميپرسيد؟ گفت: بحث جا به جايي من ربطي به همفكري در مسايل استراتژيك ندارد. مشكلي كه وجود داشت اين بود كه ما از نظر سليقه مديريتي تفاهم نداشتيم كه احساس كردم اين مساله سرعت كار را كم ميكنم.
وي افزود: مكانيزم تصميم سازي در مسايل استراتژيك بايد در يك مجموعه جلو برده شود كه هرگونه خللي ايجاد مشكل ميكند و من نيز احساس كردم كه بايد يك روند واحد در مديريت حاكم باشد.
لاريجاني ادامه داد: به رغم اين استعفا در همه شرايط از دولت حمايت ميكنم.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي همچنين با رد اظهارات جليلي در مذاكره با سولانا مبني بر كنار گذاشته شدن توافقات قبلي وي با سولانا اظهار داشت: اين مسايل را رسانه ها (غربي) گفتند، من با جليلي صحبت كردم و متن مذاكرات را هم ديدم. چيزي در اين مورد نبود. دروغ ميگويند اين كار آنها است كه به برخي مسايل دامن ميزنند.
لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري در مورد اعتقاد قلبي البرادعي به دستيابي ايران به فنآوري صلحآميز هسته يي گفت: من از قلب افراد اطلاعي ندارم، اما ظاهرا وي علاقمند به اين امر است؛ همانگونه كه در گزارشات خود به رغم تمامي انتقادات آورده است.
وي افزود: در مناسبات منافع ملي وقتي با كسي صحبت ميكنيم، چك سفيد به آنها نميدهيم كه قلب يا زبانشان چه ميگويد، بلكه مهم نتيجه نهايي است.
وي در پاسخ به سوال ديگري دربارهي ادعاي امارات در خصوص جزاير سه گانه گفت: اخيرا يكي از امراي يكي از امارتهاي هفتگانه، تحقيقي براي پايان نامه دكترايش انجام داده بود كه در آن ثابت ميكرد، اولا از ابتدا نام خليج فارس همين بوده است ضمن اينكه ايران مالك اين جزاير بوده است.
اين عضو جريان اصولگرا در مورد مشكلات اصولگرايان نيز گفت: اصولگرايان مشكلات متنوعي دارند كه اميدوارم با گام هاي درست مسير درستي را پيش بروند. اشتباه اين جريان و جريان متقابل اين است كه كل روش اداره كشور را بر اساس مانيفستي مدون نكردند و لذا در اداره كشور مشكلاتي پيش ميآيد.
وي ادامه داد: براي پايداري مردم سالاري ديني بايد جريانهاي مختلف سياسي داراي مانيفست هاي مدون باشند و مردم با هوشياري با آنها راي دهند.
در انتخابات مجلس هشتم كانديدا نميشوم
لاريجاني همچنين گفت، در انتخابات آتي مجلس شوراي اسلامي قصد كانديداتوري ندارد.
وي در پايان در پاسخ به درخواست يكي از بسيجيان در مورد بهترين و بدترين خاطرهاش گفت: بدترين خاطرهام ترور شهيد مطهري و شهادت وي نه به لحاظ نسبت خانوادگي بلكه به خاطر نقش استادي وي در قبال من است و بهترين خاطرهام همين گزارش اخير آمريكايي ها و اذعان آنها به اشتباهاتشان است.
علي لاريجاني در سخناني راز توفيق ملت ايران را ايثار و رويكرد بسيجي توصيف كرد كه امروزه اين فرهنگ به عنوان الگوي بسياري از كشورها مطرح شده است.
نماينده مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي در جمع بسيجيان پايگاه 133 شمال تهران با اشاره به اينكه قدرتهاي بزرگ مكررا اشتباهات خود نسبت به ملت ايران را مرتكب ميشوند، تصريح كرد: راز توفيق ملت ايران در ايثارها و رويكرد بسيجيشان است، اما چون اين قدرتها چشم بصيرت ندارند، راه كج ميروند.
وي افزود: نمونه اينگونه عملكرد غرب و آمريكايي ها را ميتوان در گزارش اخيرشان مشاهده كرد با اين سوال كه آيا اين اولين و يا آخرين اشتباهشان است؟ مسلما نه اولي و نه آخرين اشتباه آنها نخواهد بود، چون جوهره فكر اسلامي را نيافتند.
لاريجاني به اظهارات برخي مقامات و صاحبنظران آمريكايي پس از حوادث 11 سپتامبر اشاره كرد و گفت: يكي از صاحبنظران آمريكايي اظهار نظر مشعشعي داشت و ميگفت بعد از سقوط شوروي فكر ميكرديم به سلطه كامل رسيدهايم، اما با حوادث 11 سپتامبر متوجه شديم اينگونه نيست و عنصري همه چيز را به هم ميريزد؛ تعبير وي از اين عنصر "تروريست پروري" بود كه از "جهاد" اينگونه برداشت كرده بود، لذا پس از آن سعي داشتند در كشورهاي مسلمان اموراتي را ترويج كنند. حال بايد به كارنامه خود مراجعه كنند كه چه به دست آوردهاند.
لاريجاني با طرح اين سوال كه آيا پس از 11 سپتامبر نفرت بين مسلمانان نسبت به آنها كمتر شده و يا بيشتر؟ گفت: در نظرسنجي اخيري كه در مصر، امارات و عربستان انجام پذيرفته، نتايج قابل توجهي از نفرت مسلمانان نسبت به آنها حاصل شده است مبني بر اينكه هماكنون آنها فقط قصد دارند جلوي افزايش اين نفرت را بگيرند.
وي اضافه كرد: وقتي وارد عراق شدند تصور ميكردند فرش قرمزي براي آنها پهن ميشود و برج دموكراسي آنها بر روي كشورهاي منطقه سايه مياندازد در حالي كه ديديم اينگونه نشد.
دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي با يادآوري اين نكته كه غربي ها مفهوم استقامت، مجاهدت و شهادت را نيافته و به اعوجاج رفته و اشتباهات مكرر ميكنند، تصريح كرد: بايد براي اينها كلاس گذاشت و مفهوم بسيج را به آنها ياد داد. آنها قادر نيستند فرهنگ بسيجي را بفهمند. فرهنگ بسيجي نياز به آراستگي روح دارد.
وي ادامه داد: بسيج ظرفيت بزرگي براي كشور است و بسياري از كشورها آن را الگوي خود قرار دادهاند.
لاريجاني جوهره بسيج را بصيرت و اراده معطوف به عمل دانست كه هر فرد بسيجي با اتكا به اين دو، بار مسووليت را به دوش ميكشد و در راه تغيير سرنوشت مسلمانان گام بر ميدارد.
وي افزود: بسيجي پر از انرژي است و آنها حق دارند كه اين موضوع را نفهمند، چون بر اساس مباني فكري مدرنيسم عمل ميكنند و همه چيز را بر اساس لذت انگاري و مناسبات قدرت تفسير ميكنند، لذا اشتباهاتشان هم زياد است.
وي با اشاره به اعترافات مادلين آلبرايت، وزير خارجه اسبق آمريكا در مورد مرتكب شدن اشتباهاتي در حق ايران اظهار داشت: آلبرايت اشتباهاتي كه در حق ايران مرتكب شدهاند؛ كودتاي 28 مرداد، جنگ تحميلي و حمايت از شاه را عنوان كرد، در حالي كه اين اشتباهات را كماكان ادامه ميدهند كه نمونه آن را در گزارش چند روز پيش آنها مشاهده كرديم.
نمايندهي مقام معظم رهبري در شوراي عالي امنيت ملي كشورمان گفت: جنگ 33 روزه را با هدف ايجاد خاورميانه جديد به راه انداختيد و گفتيد كه جنگ، درد زايمان "طرح خاورميانهي بزرگ" است، اما توجه نكرديد كه بايد 9 ماه صبر ميكرديد. عجله كرديد و جنين سقط شد.
لاريجاني خطاب به آمريكا و برخي كشورهاي غربي گفت: شما اشتباهات زيادي مرتكب شدهايد در لبنان، افغانستان و عراق هم اين اشتباهات را تكرار كرديد. جنگ 33 روزه يك نمونه بارز از اين اشتباهات است.
لاريجاني در ادامه كنفرانس آناپليس را ديگر اشتباه غرب عنوان كرد و گفت: شما ميگفتيد ما قصد برقراري دموكراسي داريم، اما چرا به راي ملت فلسطين كه همان انتخاب حماس بود احترام نميگذاريد؛ چرا دچار دوبيني سياسي شدهايد.
وي گفت: حال كه اين كنفرانس را درست كردهايد و نمايندگان ملت فلسطين در آن حضور ندارند هر تصميمي كه ميخواهيد بگيريد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام سپس با تاكيد بر اينكه آمريكاييها قصد داشتند براي حل مساله هستهيي ايران با يك رويكرد يك جانبه گرا حركت كنند، تصريح كرد: آن موقع سه كشور اروپايي را جلو انداختند، اما از پشت خودشان هدايت ميكردند تا فعاليتهاي هسته يي متوقف شود. ايران هم خواست آنها را امتحان كند و لذا با تعليق موافقت كرد.
وي افزود: به رغم پوچ بودن وعدههاي آنها در آن زمان باز هم بوش بحث تعليق را مطرح ميكند، نميدانم اين آدم مشكل مغزي دارد يا چيز ديگري پشت مساله است.
دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي سپس بحث راه اندازي يو.سي.اف اصفهان را مورد اشاره قرار داد و گفت: زماني كه با اتخاذ مسير مقاومت قصد داشتيم يو.سي.اف اصفهان را راه اندازي كنيم عدهاي در داخل و خارج آن را نقد ميكردند، اما به رغم اينكه آن زمان ما اطمينان كامل به گامهاي برداشته شده نداشتيم، اما توفيق حاصل شد.
وي افزود: پس از اين اقدام مجددا فشار آوردند و به ايران هشدار ميدادند، ما نيز با مذاكرات موافقت كرديم در حالي كه در اين مذاكرات نماينده دولت انگليس به ما گفت كه حتي نميخواهيم شما اين دانش را داشته باشيد، اما ما ايستادگي كرديم و به اين فناوري دست يافتيم.
لاريجاني با انتقاد از برخي مواضع دولتهاي غربي در قبال ايران پس از گزارش NIE خاطر نشان كرد: در گزارش ميگويند كه ما(غرب و آمريكا) اشتباه كرديم، اما باز اشتباهشان را تكرار ميكنند. اگر مختصر عقلي داشته باشند اين مسير را ادامه نميدهند.
وي افزود: آمريكا در چند سال اخير در منطقه دچار بن بست شده و ميخواهد مشكلي را با مشكل ديگر حل كند، همانگونه كه اين مساله را در مورد افغانستان شاهد بوديم.
لاريجاني تاكيد كرد: آمريكاييها بايد توجه كنند كه بن بست استراتژيك را با حركت هاي تاكتيكي نميتوان حل كرد. تغيير رويكرد استراتژيك بايد مد نظر باشد، با لفاظي ها مشكل حل نميشود.
به اعتقاد لاريجاني پس از اين گزارش آمريكاييها دچار تغيير اساسي در رويكردشان نخواهند شد و اين در حالي است كه ملت ايران با اتخاذ استراتژي درست مقاومت، با مشكلات مقابله خواهد كرد.