سرویس بینالملل- علیرغم آنکه اکثریت مردم خاورمیانه تمایل به ریاست جمهوری "جو بایدن" نامزد دموکراتها در انتخابات آمریکا دارند، مردان قدرتمند و زمامدار در خاورمیانه آرزومند پیروزی دوباره "دونالد ترامپ" نامزد جمهوری خواهان و رئیس جمهوری فعلی امریکا در انتخابات هستند.
به گزارش آفتابنیوز؛ سایت "میدل ایست آی" در گزارشی به رویکرد رهبران و زمامداران خاورمیانه و آرزوهای آنان درباره نتیجه انتخابات امریکا پرداخته و نوشته است: سیاست خارجی و رویکرد ترامپ در قبال خاورمیانه به نفع مردم عادی منطقه نبوده است. در نتیجه، مردم خواستار پیروزی بایدن و تغییر رویکرد امریکا در قبال خاورمیانه هستند. در مقابل، رهبرانی چون بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل آرزو داشتند ترامپ بار دیگر پیروز انتخابات شود. از زمان ریاستجمهوری ترامپ آمریکا سفارت خود را به اورشلیم (بیت المقدس) انتقال داده و آن شهر را به عنوان پایتخت اسرائیل برسمیت شناخته است. همچنین، ترامپ امریکا را از برجام خارج ساخت که خرسندی اسرائیل را به همراه داشت. ترامپ همچنین طرحی را برای خاورمیانه ارائه داد که به نفع اسرائیل و به ضرر فلسطینیان بود. او همچنین باعث عادیسازی روابط امارات و بحرین با اسرائیل شد.
پبروزی بایدن اما باعث بازگشت دوباره امریکا به برجام میشود که به ضرر منافع نتانیاهو خواهد بود. حاکمان عرب خلیج فارس از جمله "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان سعودی و حکام اماراتی نیز از خروج امریکا از برجام و وضع تحریمها علیه ایران استقبال کردند.
در موضوع قتل "جمال خاشقجی" روزنامهنگار سعودی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول در سال ۲۰۱۸ میلادی این ترامپ بود که با نادیده گرفتن موضوع به محمد بن سلمان کمک کرد.
ترامپ همچنین قطعنامه سنا برای پایان یافتن کمک امریکا به ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان و امارات علیه یمن را وتو کرد. او به حمایت خود از ائتلاف نظامی که باعث ایجاد بحران در یمن شد ادامه داد. در نتیجه، حکام عرب منطقه میترسند که پیروزی بایدن بازگشت دوره اوباما و اعطای امتیاز از سوی امریکا به ایران باشد. آنان همچنین نگران هستند که بایدن سیاست دموکراتها در دفاع از حقوق بشر را احیا کند و در این زمینه کشورهای عربی ناقض حقوق بشر را زیر ذره بین قرار دهد".
این سایت میافزاید: "سیسی رئیسجمهوری مصر نیز خواستار پیروزی دوباره ترامپ بوده. در دوره ریاست جمهوری اوباما پس از کودتای نظامیان در مصر در سال ۲۰۱۳ میلادی، کمکهای امریکا به قاهره متوقف شد. این در حالی است که ترامپ حامی کمک مالی و نظامی امریکا به مصر بود. همچنین، سیسی مایل به پیروزی بایدن نیست چرا که میداند او موضوع حقوق بشر را پیش خواهد کشید".
ریاست جمهوری بایدن خبری بد برای اردوغان
به نظر میرسد برخلاف ترامپ، بایدن درصدد در پیش گرفتن خط مشی سختگیرانه در قبال رهبران اقتدارگرا از جمله "رجب طیب اردوغان" رئیسجمهوری ترکیه خواهد بود.
شبکه خبری "الجزیره" نیز در گزارشی با گمانهزنی درباره اینکه پیروزی بایدن در انتخابات خبر خوبی برای اردوغان نیست مینویسد: "تنها چند هفته پیش از برگزاری انتخابات امریکا، اردوغان در جمع هواداراناش خطاب به ناتو و امریکا و با لحنی تهدیدآمیز گفت: " شما نمیدانید با چه کسی طرف هستید". اشاره او به تهدید امریکا درباره احتمال وضع تحریم علیه ترکیه در صورت تحویل گرفتن سامانه دفاع موشکی از سوی ترکیه از روسیه بود.
برخی از کارشناسان اما میگویند مردم در ترکیه چشمانداز مبهمی درباره سیاست بایدن پیش روی خود دارند. در دوران ریاستجمهوری ترامپ روابط ترکیه و امریکا در سطح خوبی قرار داشت. علت اصلی این موضوع رابطه خوب شخصی میان ترامپ و اردوغان بود. این موضوع سبب شد تا علیرغم تمایل ترکیه برای خرید سامانه موشکی اس - ۴۰۰ از روسیه روابط امریکا و ترکیه با بحران مواجه نشود.
بایدن اما احتمالا با دور شدن از رویکرد مداراجویانه ترامپ در قبال ترکیه رویکرد سختگیرانهتری را اتخاذ خواهد کرد. او به نقض قانون تحریم امریکا علیه روسیه از سوی ترکیه به سبب معاملات تسلیحاتی آنکارا با مسکو حساس است.
پرسش اصلی و بیپاسخ مانده آن است که واکنش بازارهای مالی ترکیه به سختگیریهای احتمالی بایدن چه خواهد بود. در صورتی که توازن قوا میان کنگره و نهاد ریاست جمهوری به نفع بایدن و دموکرات ها باشد او میتواند با دست بازتری ترکیه را تحریم کند. با این حال، اگر سنا در دست جمهوریخواهان باقی بماند میتواند تصمیم بایدن برای اعمال فشار بیشتر بر ترکیه را خنثی سازد".
شدید ناراحتی عربستان
ریاض در روزهای اخیر به تانزانیا و کامبوج به دلیل تحولات و رویدادهای سیاسی در آن دو کشور توجه داشته و از خود واکنش نشان داده اما در تبریک گفتن به "جو بایدن" رییس جمهوری منتخب امریکا بسیار تاخیر داشته داده است.
سایت "میدل ایست آی" در گزارشی با اشاره به ناراحتی عربستان سعودی نسبت به پیروزی بایدن در انتخابات اخیر امریکا مینویسد: "عربستان سعودی تنها کشوری در میان کشورهای حوزه خلیج فارس بود که به "جو بایدن" به سبب پیروزی بر ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا تبریک نگفت(امروز پادشاه و ولیعهد سعودی به بایدن تبریک گفتند) و در عوض به پادشاه کامبوج و رئیس جمهوری تانزانیا درباره تحولات آن دو کشور تبریک گفته است. نکته جالب توجه آن است که این تبریک به دو کشور ساعاتی پس از اعلام خبر انتخاب بایدن به عنوان چهل و ششمین رئیس جمهوری امریکا صورت گرفت. این در حالی است که کشورهایی چون امارات، قطر، بحرین، عمان، کویت، مصر، اردن، لبنان و عراق به بایدن تبریک گفتهاند".
"میدل ایست آی" در ادامه میافزاید: "احتمالا علت سکوت عربستان سعودی روابط نزدیک شخصی "محمد بن سلمان" ولیعهد آن کشور با ترامپ بوده است. ترامپ درباره نقض حقوق بشر از سوی عربستان سعودی سکوت کرده بود؛ به خصوص در مورد قتل "جمال خاشقجی" رورنامهنگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول. همچنین، ترامپ به اعتراضات نسبت به فروش تسلیحاتی به ریاض که در کارزار حمله علیه یمن مورد استفاده قرار گرفته بودند بیاعتنا بود. یک کاربر سعودی نوشته برای دولت عربستان، بدتر از کرونا دولت بایدن است. روزنامه عکاظ چاپ رباض اما مینویسد منطقه در انتظار است تا ببیند رویکرد بایدن پس از پیروزی در انتخابات چه خواهد بود".
بازی هنوز تموم نشده ...
منتظر دقیقه 90 باشیم....
هر چی آمریکا بگه میگویند چشم !که دو روز زندگی
شان را خوش بگذرانند !.دنبال نابودی وقلع وقمع اونجا واینجا نیستند!.؟
البته اکثریت شان با ما دشمنند ،،،؟فقط ومتاسفانه
دیگری نگران بایدن
یکی نگران درون
عجیب نیسن؟
رتبه اول کلمات خشونت
رتبه اول تصاویر قصاص اور
کشورهای عربی که اکثرا تبریک گفتند .ما مسلمانها بازم به پروپای خودمون پیچیدیم