سرویس بین الملل- شبکه خبری "الجزیره" در گزارشی با اشاره به این که بایدن وعده داده مسیر پیموده شده ترامپ علیه ایران را تغییر میدهد اشاره میکند که مسیر پیش رو کماکان نامشخص، پیچیده و دارای ابهام است.
به گزارش آفتابنیوز؛ این شبکه خبری میافزاید: "هنری رم" تحلیلگر ارشد مسائل ایران در گروه مشاوره اوراسیا معتقد است که ایران و امریکا در ماههای ابتدایی ریاست جمهوری بایدن با احتیاط پیش میروند. او میگوید بایدن با اولویتهای جدیتری مواجه است و تهران محتاط خواهد بود تا خود را بیش از اندازه مشتاق مذاکره با امریکا نشان ندهد. احتمال آن وجود دارد که دو کشور در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ میلادی به توافق موقت دست یابند که طبق آن برخی از جنبههای برنامه اتمی ایران یا متوقف شده و یا به عقب انداخته میشوند از جمله توسعه و آزمایش سانتریفیوژهای پیشرفته ایران. در ازای آن امریکا میتواند به ایران اجازه دهد به خط اعتباری بینالمللی دسترسی پیدا کرده و حداکثر تقریبا ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام را به طور قانونی صادر کند. برای مذاکره جامعتر احتمالا باید تا سال ۲۰۲۲ میلادی صبر کنیم".
این شبکه خبری در ادامه میافزاید: "الی گرانمایه" از اعضای ارشد شورای روابط خارجی اروپا معتقد است که اروپاییها تلاش خواهند کرد تا در اسرع وقت زمینه بازگشت دوباره امریکا به برجام فراهم شود و راه را برای بایدن هموار خواهند کرد.
گرانمایه معتقد است بایدن باید تلاش کند تا پیش از انتخابات ریاستجمهوری ایران به برجام بازگردد و وارد مذاکره با تهران شود چرا که پس از آن دستیابی به پیشرفت مهم دیپلماتیک کار دشوارتری خواهد بود.
گرانمایه معتقد است که تحریمهای مربوط به برنامه هستهای ایران برای احیای مجدد برجام میتوانند و باید از سوی بایدن لغو شوند. با این حال، او معتقد است جمهوریخواهانی که در سنا هستند محدودیتهای سیاسی پیش پای دولت بایدن خواهند گذاشت و دولت او در کنگره در مورد ایران با مشکل مواجه خواهد شد.
"محسن شریعتی نیا" استاد روابط بین الملل نیز معتقد است که بازگشت امریکا به برجام سریع و ساده نخواهد بود. او معتقد است که انتخابات ریاستجمهوری ایران وضعیت را پیچیدهتر خواهد کرد.
او میگوید رفتار ترامپ به سیاستمداران ایران نشان داد که وضعیت در حوزه روابط بین الملل بیثبات و غیرقابل پیشبینی است.
او معتقد است رئیسجمهوری بعدی ایران فارغ از آنکه وابسته به کدام جناح سیاسی باشد، فردی عملگرا و محتاط خواهد بود و موضعی خصمانه یا عاشقانه نسبت به سیاست بین الملل نخواهد داشت.
"الی گرانمایه" نیز معتقد است که بعید به نظر میرسد دولت روحانی وارد مذاکره با دولت بایدن درباره مسائل منطقهای گسترده و برنامه موشکی شود.
او میگوید ایران و امریکا ممکن است در عراق و افغانستان بتوانند با یکدیگر منافع مشترکی داشته باشند با این حال، مذاکره مستقیم دو کشور برای معاملهای بزرگ درباره مسائل منطقهای دشوار و نامحتمل به نظر میرسد.
پیروزی بایدن هم فرصت و هم تهدید
نشریه "فارین پالسی" نیز در گزارشی اشاره میکند که پیروزی بایدن برای ایران هم میتواند یک فرصت و هم تهدیدی بالقوه باشد.
این نشریه مینویسد: "کاربران ایرانی از شنیدن خبر پیروزی بایدن خوشحال شدند چرا که امیدوارند این موضوع باعث بهبود روابط اقتصادی ایران شود.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نیز نشان داد که تهران آماده گفتگو است هر چند به روشی حساب شده و با حفظ غرور ایران. او ابراز امیدواری کرد که بایدن اشتباهات دوره ترامپ را جبران کرده و به برجام بازگردد.
با این حال، اگرچه بایدن به صراحت گفته که خواستار بازگشت به برجام است، اما سنای امریکا که کنترل آن در دست جمهوریخواهان است، احتمالا کار او را سخت خواهد کرد.
بایدن، اما قصد دارد در مورد یمن و عراق با همکاری ایران مناقشات منطقهای را پایان دهد. او به دنبال ایجاد ثبات در منطقه است و در این راستا به دنبال راهحلی مستقیم یا غیرمستقیم با ایران است.
ایران محتاطانه به برنامههای بایدن برای منطقه مینگرد. شاید ایران باید صبور باشد. اکنون اولویتهای اصلی رئیس جمهوری منتخب امریکا شیوع ویروس کرونا و قدرتگیری چین هستند. خاورمیانه در حال حاضر در اولویت برنامههای او نیست.
ادامه تحریم .
جو بایدن در میان همه روسای جمهور آمریکا، بر حسب ظاهر مواضع و پیشینه زندگی بسیار بهتری داشته و اصلا با ترامپ قابل مقایسه نیست، شاید بتوان او را با کارتر و اوباما مقایسه کرد.
او انسان محترمیست،اما رئیس حمهور آمریکاست، نه ما! و اگر شریف ترین آدم هم باشد، به دلیل همین شرافتش نمی تواند به جای وطنش، از ما دفاع کند و اجازه هم نخواهند داد و اگر تند برود، قطعا به سرنوشت کندی دچار خواهد شد.
سیاست های کلان آمریکا، دراز مدت، یکپارچه و همپوشان و حساب شده است و آمدن یک عاقل در پس یک دیوانه کاملا حساب شده است و افکار عمومی توسط نخبگان مدیریت می شود.
ما نباید انتظار داشته باشیم که یک رئیس حمهور بتواند همه چیز را عوض کند، نه اختیارش را دارد، نه امکانش را و صهیونیست ها و تندروهای ما که حتی گوش به فرمان کسی نیستند.
ادامه نفرین تلاویو .
ادامه تحریم تهران.
باشد .
دلخوش نباشید
ما باید تغییر کنیم
موضوع ایران فعلا برای آمریکا اولویت چندم است
..........
تکلیف با مردم ایران مشخص شده
ادامه فقر گرانی تورم اقتصاد فلج روحیه خراب
یک نمونه بارز در مورد اخر
ایا تلویزیون صدا وسیما هیچ تلاشی برای روحیه بخشیدن به سلامت روح وروان جامعه انجام میدهد
مردم باید انتخاب نهایی را بکنند.
دلار امد در شیب
خبری از تدبیر هوشمندانه ادامه شیب نشد .
دور زد به سربالایی
یک روز پس از اعلام پیروزی آقای بایدن، حساب کاربری توییتر برای سگهای ترامپ با نامهای چمپ و برادرش میجر باز شد.
در یکی از اولین توییتهای آنها آمده: «سلام آمریکا! سلام دنیا! ماییم، چمپ و میجر. ما سگهای خانواده بایدن و سگهای منتخب اول ایلات متحدهایم. از همه شما برای حمایتتان و به اشتراک گذاشتن ماجراهایتان در جریان ریاست جمهوری متشکریم! هاف! هاف!»