علیرضا رئیسی در ستاد استانی کرونا که در استانداری کرمانشاه برگزار شد با بیان اینکه بارها از عملکرد استان کرمانشاه در مبارزه با شیوع کرونا تقدیر شده است اظهار داشت: هفته اول تیر ماه بیماری در استان خیز قابل توجهی داشت که به سرعت کنترل شد اما از هفته سوم شهریور ماه خیز جدید بیماری آغاز شد و هنوز ادامه دارد و نسبت به خیز قبلی شتاب بالاتری دارد.
وی با اشاره به اینکه باید تمهیدات مورد نیاز خیلی سریع اندیشیده شود عنوان کرد: مهمترین اقدام اجرای طرح غربالگری عمومی و محله محور کردن است که از استان کرمانشاه آغاز شد.
رئیسی با بیان اینکه 78 میلیون غربالگری در فروردین و اواسط اردیبهشت انجام شد گفت: در طرح دوم غربالگری 42 میلیون نفر آسیبپذیر غربالگری شدند و در مرحله سوم رصد و جبران خدمات عقب مانده مورد توجه قرار گرفت زیرا در سراسر دنیا با شیوع کرونا سایر بیماران به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه در غربالگری مرحله سوم 21 میلیون خدمات عقبمانده جبران شد افزود: در گام چهارم غربالگری هفت راهبرد اصلی از جمله تشدید نظارت بر پروتکلها و اعمال جرائم مورد توجه است که این نظارتها باید به موقع و مناسب اجرا شود.
رئیسی راهبرد بعدی را انجام تستهای فراوان عنوان کرد و گفت: با حمایت انجام شده کیتهای داخلی سریع تولید شده که طی 20 تا 25 دقیقه نتیجه اعلام میشود و در اختیار مراکز درمانی سراسر کشور قرار میگیرد و کاملا رایگان است.
وی با بیان اینکه راهبرد سوم قرنطینه است عنوان کرد: افراد کرونا مثبت نباید رها شوند و حتما 14 روز باید در یک جای مناسب قرنطینه شوند.
معاون وزیر بهداشت حفاظت از افراد آسیبپذیر به ویژه سالمندان را از دیگر اقدامات مورد توجه در این طرح دانست و گفت: در استان کرمانشاه 90 درصد مرگ و میرها مربوط به سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای است بنابراین چنانچه این 90 درصد شناسایی شوند و خدمات به آنها ارائه شود که از منزل خارج نشوند قطعا آمار مرگ و میر کاهش مییابد.
وی با اشاره به اینکه استراتژیهای بعدی محدودیتهای هوشمند و تقویت درمان سرپایی است اظهار کرد: کرونا هیچ داروی تأیید شده خاصی ندارد و روی رمدسیویر هم اختلاف نظر وجود دارد و بهترین و تنها درمان کرونا مراقبت مناسب در بیمارستان و اکسیژن است و مابقی درمانها تجربی است.
رئیسی با بیان اینکه بیشتر انرژی خود را باید روی پیشگیری بگذاریم افزود: در طرحی که امروز افتتاح شد استانها، شهرها و شهرستانها تقسیمبندی شدهاند و خانههای بهداشت، بسیج، هلالاحمر، سازمانهای مردم نهاد و معتمدان محل تیمهایی تشکیل میدهند.
وی با اشاره به اینکه این تیمها در سه حیطه مراقبت، نظارت و حمایت کار انجام میدهند گفت: ارزیابی استانها براساس این اقدامات انجام میشود.