کد خبر: ۶۸۲۲۶۹
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۵

اهمیت خواب خوب در دوران محدودیت‌های کرونایی

در شرایط همه‌گیری کرونا و به دنبال آن، اعمال محدودیت‌های قرنطینه‌ای و تردد در شهرها، اغلب ما ممکن است با بی‌نظمی در برنامه خواب شبانه‌روزی‌مان مواجه شویم و این در حالی است که خواب آشفته یا کمبود خواب به نوبه خود سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند.
اهمیت خواب خوب در دوران محدودیت‌های کرونایی
آفتاب‌‌نیوز :

به دلیل اهمیت کیفیت خواب برای حفظ سلامت عمومیِ افراد توصیه می‌شود که حتی در چنین شرایطی نیز با رعایت برخی نکات بهداشتی از داشتن خواب خوب به ویژه خواب شبانه کافی غافل نشویم.

برای مثال توصیه می‌شود که ساعت خواب و بیداری ثابت خود را در تمام طول هفته و حتی آخر هفته‌ها حفظ کنید. این کار ساعت بدن شما را تنظیم کرده و کمک می‌کند شب‌ها راحت‌تر به خواب رفته و در طول شب نیز از خواب بیدار نشوید.

همچنین اگر شب‌ها برای خوابیدن به مشکل می‌خورید از چرت زدن به ویژه در بعدازظهرها خودداری کنید. اگرچه چرت زدن می‌تواند انرژی شما را در طول روز حفظ کرده و به سرحال بودن شما منجر شود اما در صورتی که برای خواب شب به مشکل برخورده و به راحتی به خواب نمی‌روید باید حتی چرت‌های کوتاه روزانه را ترک کنید.

علاوه بر این کارشناسان توصیه می‌کنند از نور روشن برای کمک به مدیریت ریتم شبانه‌روزی خود استفاده کنید. در عصر و شب از کاربردِ چراغ‌های با نورِ زیاد خودداری کنید و هنگامِ صبح، خود را در معرض نور آفتاب قرار دهید. این عوامل باعث می‌شود که ریتم‌های شبانه‌روزی شما کنترل شود.

ورزش را نیز فراموش نکنید. ورزش سنگین بهترین گزینه است اما حتی ورزش سبک و در فضای خانه هم از نداشتن هیچ نوع فعالیتی بهتر است. در هر ساعت از روز که بخواهید می‌توانید ورزش کنید اما این امر نباید به بهای کم کردن از زمان خواب مورد نیازتان تمام شود.

یک نکته مهم دیگر این است که از مصرف غذاهای سنگین و استعمال دخانیات و کافئین در عصر و شب خودداری کنید. سیگار و کافئین می‌توانند خواب را مختل کنند. خوردن وعده‌های غذایی سنگین یا پرادویه می‌تواند باعث ناراحتی ناشی از سوء هاضمه شود که خوابیدن را دشوار می‌کند. اگر می‌توانید دو یا سه ساعت قبل از خواب از خوردن وعده‌های غذایی سنگین و حجیم خودداری کنید. در صورتی که هنوز گرسنه بودید، ۴۵ دقیقه قبل از خواب یک میان وعده سبک را امتحان کنید.

ارتباط عادات خواب خوب با کاهش خطر نارسایی قلبی

در همین رابطه نتایج یک مطالعه جدید نیز نشان داده است افرادی که هفت تا هشت ساعت در طول شب می‌خوابند، خر و پف نمی‌کنند و در طول روز هم احساس خستگی شدیدی ندارند، کمتر احتمال دارد به نارسایی قلبی دچار شوند.

دانشمندان آمریکایی در این مطالعه ۴۰۸ هزار و ۸۰۲ نفر از افراد سالم ۲۷ تا ۷۳ ساله را بین سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ مورد مطالعه قرار دادند و اطلاعاتی در مورد عادات خواب آنان جمع آوری کردند. هر یک از این افراد براساس چندین فاکتور رتبه گرفتند از جمله سحرخیز بودن، هفت تا هشت ساعت خواب در شب، خر و پف نکردن، ابتلا نبودن به بیخوابی و احساس خواب آلودگی در طول روز.

به گزارش نیویورک تایمز، به گفته محققان به طور میانگین در یک دوره ۱۰ ساله، ۵۲۲۱ مورد نارسایی قلبی ثبت شد. در مقایسه با افرادی که در این ارزیابی رتبه صفر یا یک گرفتند، افرادی که رتبه دو بدست آوردند ۱۵ درصد کمتر در معرض نارسایی قلبی بودند. همچنین افرادی که رتبه سه کسب کردند ۲۸ درصد کمتر در معرض خطر بودند و این رقم در افرادی که رتبه چهار بدست آوردند ۳۸ درصد پایینتر بوده است. همچنین افرادی که موفق به کسب امتیاز پنج شدند ۴۲ درصد کمتر در معرض ابتلا به نارسایی قلبی بوده‌اند.

در این بررسی محققان آمریکایی همچنین فاکتورهایی همچون استعمال سیگار، مصرف الکل، فعالیت بدنی، دیابت، فشار خون بالا و عوامل دیگر را در نظر گرفتند.

اگر با انجام این نکات بهداشتی هنوز هم در خوابیدن به مشکل برمی‌خورید، شک نکنید که باید با پزشک یا متخصص خواب مشورت کنید. همچنین می‌توانید روال خواب خود را در یک دفترچه یادداشت کنید تا برای شناساییِ بهترِ الگوی خوابتان و مواردی که ممکن است خوابتان را با مشکل مواجه کند به پزشک کمک کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین