رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز دوشنبه ۳۰ نوامبر (۱۰ آذر) اعلام کرد که با پایان دادن به بازرسی از تاسیسات هستهای کسی چیزی به دست نمیآورد.
وی در گفتوگو با خبرگزاری فرانسه در واکنش به درخواست نمایندگان پارلمان ایران برای خاتمه دادن به بازرسیها پس از ترور شهید فخریزاده، دانشمند هستهای گفت: «تضمینهای لازم و معتبر به جهانیان مبنی بر عدم انحراف برنامه هستهای به کاربردهای نظامی ضروری است.»
وی تاکید کرد که «ما این آزردگی را درک میکنیم اما در عین حال واضح است که هیچ کسی، اول از همه ایران، به دلیل کاهش، محدودیت یا ایجاد وقفه در کاری که با هم انجام میدهیم سودی کسب نخواهد کرد.»
آقای گروسی تاکید کرد: «ما ادامه میدهیم و امیدواریم که در مورد آنها [ایرانیها] اینگونه باشد و همانطور که گفتم من هیچ نشانهای مبنی تغییر رفتار دریافت نکردهام.»
رافائل گروسی که سال پیش به ریاست آژانس انرژی اتمی رسید، گفت: «این نخستین باری نیست که نمایندگان مجلس ایران چنین اظهار نظرهایی میکنند. بگذارید بگویم که ما از هر نوع خشونتی بیزار هستیم. ما یک سازمان بینالمللی برای صلح و امنیت هستیم.»
آقای گروسی تاکید دارد که اقدامهای آژانس انرژی اتمی بیش از هر زمان دیگری در ایران ضروری است: «ما باید آنجا باشیم. بازرسی کنیم. آنها برنامه هستهای بزرگی دارند که از نظر بازرسی به بیشترین کارها نیاز است. بدون آن ما خود را در تاریکی مطلق و عدم اطمینان میبینیم و بیثباتی در منطقه بسیار بیشتر خواهد شد.»
آقای گروسی همچنین بار دیگر از تهران خواست درباره سایت مشکوک در منطقه تورقوزآباد در نزدیکی پایتخت توضیحاتی ارائه دهد.
وی گفت: «نمیخواهم بیش از حد بزرگش کنم اما مهم است که توضیحات را دریافت کنیم. از نظر من ضربالاجل وجود ندارد اما یک احساس اضطرار خاص از طرف من وجود دارد.»
این در حالیست که یک عضو هیأت رئیسه مجلس از طرح نمایندگان برای لغو اجرای پروتکل الحاقی در رابطه با بازرسی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تأسیسات هستهای کشورمان خبر داد.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی با اشاره به نشست غیرعلنی مجلس گفت: در این جلسه موضوع ترور شهید فخریزاده مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نمایندگان نقطه نظر خود را پیرامون این حادثه تلخ مطرح کردند.
وی افزود: جمعبندی جلسه این بود که مجلس به روند بازرسیهای آژانس خوشبین نیست و به بازرسان این سازمان مشکوک است چرا که منشأ بسیاری از اتفاقات تلخ و ترور دانشمندان هستهای کشورمان را همین رژیم بازرسیهای آژانس میداند. بر همین اساس تصمیم گرفته شد طرحی تهیه و به تصویب برسد که طبق آن اجرای پروتکل الحاقی در مورد بازرسیهای آژانس از تأسیسات هستهای کشورمان لغو شود. اجرای پروتکل الحاقی از ابتدا هم داوطلبانه بوده که براساس این طرح باید لغو شود.
تروریستهای بیگانه عصر جمعه هفتم آذر ماه جاری با کمین در بلوار مصطفی خمینی شهر آبسرد دماوند در مسیر خودروی حامل "محسن فخریزاده" رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران طی عملیاتی انتحاری و مسلحانه، وی را به شهادت رساندند.
جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی را متهم به سازماندهی این اقدام تروریستی خوانده است که در سالهای اخیر چند دانشمند هستهای دیگر ایران را ترور کرده است.
ببینیدیا باید فکر شکم خودمون و خانواده باشیم و نگزان بالارفتن قیمت دلار و سکه که باید بریم سر میز مذاکره و هر چی گفتند کم و زیاد بپذیریم و هر دفعه هم منتظر یک بهانه تازه برای مذاکره جدید باشیم یا بایدفکر غیرت خودمون و امنیت مملکتمون باشیم و نترسیم.
یک کار سیاسی از طرف مجلس برای انتخابات ۱۴۰۰
.....