علیرضا زالی، با اشاره به کاهش آمار مبتلایان به کرونا در مقایسه با هفتههای گذشته، نسبت به جو شکننده آماری اپیدمی در تهران هشدار داد و افزود: پیش بینی میشود با هرگونه تغییر وضعیت شاخصها وارد سیر صعودی و تصاعدی شود. تجربه تلخ آبان و ابتدای آذر نشان داد که در تهران بسیاری از شاخصها با شتابی تصاعدی افزایش پیدا میکند.
به گفته زالی، تحلیل آماری حاکی این خبر است که به دلیل عملکرد جهشی ویروس کووید ۱۹ در مدت زمان کوتاهی، شرایط استان تهران به سرعت تغییر میکند.
وی ادامه داد: کماکان ۳ هزار و ۱۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای تخصیص یافته به درمان کرونا در استان تهران تحت درمان هستند که از مجموع این افراد هزار و ۱۷۴ بیمار به بخشهای مراقبت ویژه ارجاع داده شدهاند.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با بیان اینکه در ۲۴ ساعت اخیر تنها در تهران ۳۷۴ بیمار جدید در بخشهای کرونا بستری شده اند، خاطرنشان کرد: از این تعداد سهم بیمارانی که در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری شدند بالغ بر ۱۱۰ نفر بود.
زالی ادامه داد: در روزی که گذشت نیز بالغ بر ۵ هزار و ۲۰۰ نفر نیز با علامتهای مشکوک کرونا به بخشهای بهداشتی و درمانی به صورت سرپایی مراجعه داشتهاند.
وی ضمن ابراز تأسف از مرگ ۵۶ نفر در استان تهران به دلیل ابتلاء به کرونا، گفت: این آمارها بیانگر این مطلب است که شرایط تهران همچنان به لحاظ شیوع کرونا ناپایدار است و هنوز در بسیاری از شاخصها به افول قطعی نرسیدهایم.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، حضور هزار و ۱۷۴ بیمار بدحال در بخشهای مراقبتهای ویژه را زنگ خطری برای روزهای آتی تهران دانست و تاکید کرد: کماکان نیازمند رعایت شیوه نامههای بهداشتی و پرهیز از رفتارهای پرخطر برای کاهش زنجیره اپیدمی هستیم.
زالی، برودت هوا را عاملی برای شیوع بیشتر کرونا دانست و توضیح داد: ویروس کرونا، ویروسی سرما دوست است و برودت هوا میتواند شرایط محیطی مناسبتری را برای بقای بیشتر این ویروس مهیا کند ضمن اینکه به دلیل کاهش دمای هوا افراد تمایل بیشتری به حضور در فضاهای مسقف با تهویه ناکافی دارند که همین عوامل میتواند شانس ابتلاء را افزایش داده و به شیوع بیشتر ویروس کمک کند.
وی با بیان اینکه با شیوع بیماریها و ویروسهای شایع دستگاه تنفس فوقانی و سرماخوردگی در فصل سرما ممکن است این بیماریها در تشخیص با علائم کرونا اشتباه شود، گفت: ابتلاء به بیماریهای غیر کرونایی میتواند سیستم ایمنی بدن را در مقابل کووید ۱۹ ضعیف کرده و بار بیماری و اپیدمی را بیش از پیش افزایش دهد.
فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درباره محدودیتهای شب یلدا نیز گفت: در صورت تصویب ستاد مقابله با کرونا تهران، ساعت تردد شبانه و پایان کار مشاغل تقلیل خواهد یافت ضمن اینکه پیشنهاد میشود این محدو دیت ها در روزهای شنبه و یکشنبه استمرار داشته باشد.
زالی با بیان اینکه امسال شب یلدا با همکاری مردم و انجام حماسه مدنی میتواند نقطه اتکایی برای کاهش زنجیره اپیدمی باشد تاکید کرد: اگر چنانچه دورهمی ها استمرار پیدا کند، محفل خانوادگی میتواند به عنوان نقاط داغ انتقال بیماری خسارتهای جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشند.