دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران امروز - چهارشنبه - در گزارشی به این سوال پاسخ داد که شرایط و نحوه انتشار ویروس کرونا چگونه و چه تاثیری بر انتشار ویروس می گذارد؟
در این گزارش آمده است: با توجه به این که در همهگیری ویروس کرونا، مسیرهای انتقال عامل عفونی، مهم هستند و یکی از راه های انتقال ویروس کرونا می تواند از طریق قطرات و ذرات تنفسی منتشر شده هنگام عطسه، سرفه یا صحبت کردن باشد، لذا در فصول سرد سال برای گرم نگه داشتن فضاها و نیز از طرفی بسته بودن درب ها و پنجره ها برای گرم ماندن، این مساله می تواند چالش برانگیز باشد که گرم کردن فضاهای بسته در کنترل ویروس اثر دارد؟
گرم کردن فضاها منجر به انتقال یا انتشار ویروس کرونا می شود، تهویه به معنای تبادل هوا بین محیط داخل و بیرون بوده که در شرایط ویژه کنونی این امر حتما باید در فضاهای بسته در کنار گرم نگه داشتن و ایجاد آسایش گرمایی مد نظر قرار گیرد بنابراین در فصول سرد باید در کنار ایجاد محیطی با آسایش گرمایی مناسب به بحث گردش هوا نیز توجه کرد و با تزریق هوای تازه کیفیت هوای داخل را افزایش داد تا میزان انتقال و انتشار ویروس کرونا به حداقل ممکن برسد.
گرم کردن فضاهای بسته و داخلی مانند منازل در صورت نبود گردش هوا و به شکلی که هیچ گونه تبادلی بین این فضاها با هوای تازه بیرون صورت نگیرد، می تواند خطر انتقال و انتشار کرونا ویروس را افزایش دهد لذا ایجاد محیطی با آسایش گرمایی در عین گردش و انتقال هوای تازه ضروری است.
به گزارش ایرنا، تحقیقات نشان می دهد ، ویروس کرونا به طور شدیدی به دمای هوا حساس است در هوای سرد سرعت انتشار و حتی انتقال آن از انسان به انسان افزایش می یابد و برخی از دماها برای انتقال آن بسیار مناسب است ولی گرما با آن سازگاری ندارد.
مطالعات ثابت می کند در کشورهایی که آب و هوای گرم دارد ویروس نمی تواند آنچنان شیوع پیدا کند ولی برعکس در کشورهای سرد سرعت انتشار و انتقال بالا می رود، دمای هوا به طور کلی نقش موثری روی بهداشت عمومی دارد و گرما و سرما می تواند شکل و نحوه انتشار ویروس ها و حتی تغییرات ژنتیکی آنها را به دنبال داشته باشد.