کد خبر: ۶۹۵۷۰
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۸۶ - ۱۱:۵۷
فرماندار تهران:

109 نفر در تهران ردصلاحیت شده‌اند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: فرماندار تهران گفت: از مجموع 1403 نفر داوطلبین نمایندگی انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلام شهر و شمیرانات 394 نفر توسط هیات های اجرایی رد صلاحیت شده‌اند یا صلاحیت‌شان احراز نشده است و 1001 نفر تایید صلاحیت شده‌اند و 8 نفر نیز در این مرحله انصراف داده‌اند.

حسین طلا افزود: نتیجه بررسی صلاحیت‌ها به صورت كتبی به داوطلبان اعلام شده است. كسانی كه صلاحیت‌شان احراز نشده یا رد صلاحیت شده اند چهار روز فرصت دارند اعتراض یا شكایت خود را به هیات نظارت استان تهران اعلام كنند.

وی با بیان این‌كه " در بررسی صلاحیت‌ها ماده 28 ، 29 و 30 قانون، نتایج استعلام‌های مراجع چهارگانه و تحقیقات محلی مدنظر قرار گرفته است" خاطرنشان كرد: قانون مشخص كرده است كه نتیجه بررسی صلاحیت‌ها ظرف یك روز به داوطلبان ابلاغ شود؛ از زمان ابلاغ داوطلبان به مدت چهار روز می‌توانند در ساعات اداری به مجموعه هیات نظارت شورای نگهبان در استان‌ها مراجعه كنند.

طلا افزود: در بررسی‌های انجام شده توسط هیات های اجرایی 284 نفر شناخته نشده‌اند و این نشناختن به معنای رد شدن صلاحیت نیست.

وی ادامه داد: دلایل رد یا عدم احراز صلاحیت ها به داوطلبان اعلام می‌شود و موارد استناد شده برای رد صلاحیت نیز اعلام خواهد شد.

طلا كه در مصاحبه تلویزیونی شركت كرده بود، افزود: در مورد 109 نفری كه صلاحیت‌شان تایید نشده چند علت وجود دارد بعضی از افراد شرایط سنی لازم را نداشته‌اند. برخی براساس ماده 29 قانون رد صلاحیت شده‌اند مثلا نیروی نظامی بوده‌اند و مدارك استعفا یا بازنشستگی‌شان را برای ما نیاورده‌اند، بعضی‌ها هم دارای سمت بوده‌اند و مدارك آن را به ما ارایه نكرده‌اند. درباره عده‌ای نیز از سوی مراجع چهارگانه مطالبی اعلام شد كه مجبوریم براساس استعلام‌هایی كه به ما می‌رسد در ارتباط با آن‌ها عمل كنیم.

طلا گفت: داوطلبانی كه صلاحیت‌شان احراز نشده است، می‌توانند پس از ابلاغ، شكایت خود را به هیات نظارت تحویل دهند و بگویند اگر در آدرس‌ها یا مطالبی كه مطرح شده تاكنون نتوانسته‌اند در ارتباط با او به شناخت برسند، چند آدرس یا استعلام محلی ارایه دهند. هیات‌های نظارت آن‌ها را بررسی می‌كنند و نهایتا ظرف 20 روز با كسب نظر از هیات مركزی نظارت نتایج را مجددا به ما اعلام می‌كنند و فرمانداری نیز نتایج را به داوطلبان تحویل خواهد داد.

وی ادامه داد: قانون برای حضور اجتماعی مردم اصرار داشته است. طی چندین مرحله این اجازه را می‌دهد كه اگر افراد شكایتی داشته باشند، مراجعه كنند. ممكن است بعضی از داوطلبان از روند بررسی هیات‌های نظارت راضی نباشند و احساس كنند در آن‌جا هم به كارشان رسیدگی نشده است. همچنین استعلام‌ها درحال انجام شدن است. ما تا زمانی كه وقت داشتیم رسیدگی كردیم. ممكن است خیلی از موارد تا زمانی كه ما وقت مقرر داشتیم به دست ما نرسیده باشد و از این به بعد به هیات‌های نظارت برسد و آن‌ها اعمال قانون كنند. بعضی‌ها هم ممكن است در زمانی كه كار ما تمام شود، مدارك‌شان ارایه شود كه در آن صورت عملا از حیطه ما خارج شده است و وارد مرحله بعد می‌شود. در مجموع رد و تایید هیات‌های اجرا و نظارت بسیار طبیعی است و چیز خاصی نیست.

طلا در پاسخ به این پرسش كه اگر نتایج به دست داوطلبان نرسد باید چه اقدامی انجام دهند؟ گفت: فرمانداری در زمان ثبت نام پاكت‌هایی به داوطلبان داده است و آن‌ها شماره تلفن و كد پستی خود را روی آن نوشته‌اند كه نتایج به آن آدرس‌ها ارسال شده است. حدود 500 پرونده نیز در وزارت كشور بود كه مربوط به داوطلبانی بود كه در آن‌جا ثبت نام كرده بودند. كار آن‌ها نیز انجام شده است. با این تمهیدات احتمال این‌كه كسی از ابلاغ‌ها مطلع نشود به صفر می‌رسد. صبح زود دیروز عزیزانی در فرمانداری حاضر شده بودند و از نتایج ابلاغ شده اعتراض داشتند كه این نشان می دهدكارها با چه سرعتی پیش رفته است.

فرماندار در پاسخ به این پرسش كه اگر در روز انتخابات شرایط جوی نامساعد باشد تمهیداتی در نظر گرفته شده است؟ گفت: برای برگزاری انتخابات از هواشناسی و مراجعی كه استعلام از آن‌ها لازم است، سوال خواهیم كرد. اگر تمهید خاصی لازم باشد انجام خواهیم داد. در حوزه انتخابیه تهران ، ری، اسلام شهر و شمیرانات حدود چهار هزار شعبه اخذ رای سیار وجود دارد كه در مواردی كه لازم است از آن‌ها استفاده می‌شود.

طلا هم‌چنین درباره زمان اعلام نتایج انتخابات گفت: با توجه به این‌كه انتخابات در انتهای سال قرار دارد، شاید لازم باشد روند شمارش سریع‌تر انجام شود. بررسی‌هایی شده و پیشنهاد شده است در حوزه‌هایی كه بالای 1400 رای در آن وجود دارد ـ و در واقع شمارش آن صندوق‌ها زمان اعلام نتایج را طولانی می‌كند ـ كارهایی انجام شود. در تهران حدود 56تا از این شعب ویژه وجود دارد. این‌ها باعث می‌شود پنج ، شش روز اعلام نتایج طول بكشد. به دنبال این هستیم تا بتوانیم این حجم زیاد آرا در آن صندوق‌ها را در صندوق‌های دیگر توزیع كنیم و در نزدیكی آن شعب ویژه شعب دیگری قرار دهیم، اما باید گفت همه این‌ها هنوز در حال بررسی است. باید تقدیم هیات اجرایی انتخابات شود و آن‌ها نهایتا باید تصمیم‌گیری و كلیات و جزییات را تصویب كنند.

طلا هم‌چنین در ارتباط با لزوم استفاده از كارت ملی برای رای دادن گفت: قانون در ارتباط با استفاده شناسنامه صراحت دارد اما به هر حال بعد از انتخابات فشارها زیاد است و آن‌قدر استرس‌ها بالاست كه بالاخره افراد مختلف جناح‌ها و گروه‌ها می‌خواهند زودتر نتایج مشخص شود. دنبال این هستیم كه با كد ملی بتوانیم زمان روند ثبت‌نام از رای دهندگان را به اقل برسانیم امیدواریم به نتیجه برسد.

وی درباره نحوه تبلیغات كاندیداها در زمان مقرر نیز گفت: قانون نحوه انجام تبلیغات را مشخص كرده است، ما برای آموزش داوطلبان ثبت نام در انتخابات بروشورهایی آماده كرده‌ایم كه هنگام ثبت نام به آن‌ها تقدیم نموده‌ایم. مجلس مواردی مثل استفاده از پوستر، بنر و پلاكارد را ممنوع كرده است. عملا آن‌چه كه قابلیت دارد جزوه یا بروشور است یا مجالس سخنرانی كه در داخل محیط مسقف باشد. كارناوال‌ها هم ممنوع هستند. داوطلبان باید از قانون اطلاع داشته باشند. باید پیش رفت تا دید چگونه بحث تبلیغات مطرح می‌شود.

وی گفت: مردم بهترین كسانی هستند كه می‌توانند با تخلف كاندیداها در مورد آن‌ها قضاوت كنند. وقتی می‌بینند داوطلبی قانون را زیر پا می‌گذارد چگونه می‌خواهد قانونگذار خوبی باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین