سرویس بین الملل- کشورهایی که مخالف برجام در سال ۲۰۱۵ میلادی با تهران بودند با احتیاط نسبت به تصمیم دولت جو بایدن برای مذاکره و مصالحه دوباره با ایران از خود واکنش نشان دادهاند. این در حالی است که بازیگرانی که حامی برجام بودند اکنون نیز از مذاکره دوباره احتمالی ایران و امریکا حمایت میکنند.
به گزارش آفتابنیوز؛ روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" نزدیک به دموکراتها در گزارشی درباره موضع اسرائیل و دولتهای عربی نسبت به احتمال از سرگیری مذاکرات میان ایران و امریکا مینویسد: "نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بارها مذاکره با ایران و حصول برجام در سال ۲۰۱۵ میلادی را یک "اشتباه تاریخی" خوانده بود. با این حال، اعلام رسمی اراده بایدن برای مذاکره هستهای با ایران با واکنش شدیدی نه در اورشلیم (بیت المقدس) و نه در کشورهای حوزه حلیج فارس از جمله در عربستان و امارات که همواره مخالف امتیازدهی به ایران بودهاند مواجه نشد. این واکنش همراه با سکوت ناشی از بدبینی متحدان منطقهای امریکا نسبت به دولت بایدن است.
اسرائیل، عربستان و امارات هم چنان نگران اهداف ایران هستند و میخواهند در هر توافق تازهای با ایران علاوه بر مسئله هستهای موضوع برنامه موشکی ایران و فعالیتهای منطقهای آن کشور نیز گنجانده شود.
دیپلماتها غربی و مقامهای سابق اسرائیلی میگویند اسرائیل به جای مخالفت بیرویه با مذاکره، لزوم تعامل سازنده واشنگتن را پذیرفته است.
نتانیاهو مستقیما درباره مذاکرات ایران و امریکا اظهارنظر نکرد، اما دولت او در حال لابی کردن پشت پرده با امریکا برای دستیابی به توافقی است که موضعی سختگیرانه را در قبال ایران اتخاذ کند.
یکی از وزرای اسرائیلی گفته است که اسرائیل میخواهد توافقی طولانی مدتتر (دستکم ۵۰ ساله) با ایران حاصل شود.
"عبدالخالق عبدالله" پژوهشگر علوم سیاسی اماراتی میگوید امارات و دولتهای عربی نمیتوانند مانع مذاکره دولت بایدن با ایران شوند چرا که دولت او برای مذاکره با ایران مصمم است و راهی برای متوقف کردن آن وجود ندارد. او مدعی شده اگر نتیجه مذاکره، ایران کمتر تهاجمی باشد، ایرانی که در منطقه کمتر نفوذ دارد توافقی خوب از دید امارات خواهد بود.
"آموس یادلین" رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل میگوید نتانیاهو برخلاف موضعاش در قبال دولت اوباما به دنبال تقابلجویی با دولت بایدن نخواهد بود و اندکی صبر خواهد کرد تا ببیند واکنش ایران چه خواهد بود و روند پیشرفت مذاکرات چگونه است.
در پشت صحنه، اما اسرائیل در حال لابی کردن با امریکا برای حصول توافقی سختگیرانه با ایران است و "یوزی کوهن" رئیس موساد با تیمی از کارشناسان به زودی به واشنگتن سفر میکنند.
دو مقام ارشد اسرائیلی میگویند کوهن امیدوار است در این سفر بتواند اعضای دولت بایدن را متقاعد به اعمال محدودیتهای شدیدتر بر ایران در هر توافق تازهای کند".
این روزنامه در ادامه میافزاید: یک تحلیلگر نزدیک به مقامهای به "نیویورک تایمز" میگوید عربستان از ماهها قبل این پیام را به دولت بایدن ارسال کرده بود که تنها زمانی از مذاکره امریکا با ایران حمایت میکند که محدودیتهای بیشتری بر ایران به خصوص در زمینه رفتار منطقهای آن کشور و حمایت ایران از گروههای شبهنظامی در منطقه اعمال شود".
تربیت طلبه خارجی .
شبه نمر
ادامه فشار با روشی جدید
جمع شدن اروپا امریکا اعراب اسراییل گرد هم مجددا
و کشاندن 2 عضو دیگر روسبه و چین به دنبال خودشان
از طریق تامین منافع انان توسط گروهی از کشورها
و نتیجه مشخصا
ادامه روند تحریم کنونی
متاسفانه در این موارد سیاستهای تند رو های داخلی سبب تمرکز بیشتر امریکا و اسراییل روی تحریمها شده