همه می دانیم که ورزش منظم برای سلامت قلب انسان بسیار خوب است. به گفته کارشناسان مرکز پزشکی جان هاپکینز، فعالیت بدنی به کاهش فشار خون که یکی از عوامل خطر اصلی برای بیماری قلبی است، کمک می کند، وزن را کاهش می دهد که به بهینه سازی سلامت قلب کمک می کند، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد، به عضله سازی و افزایش ظرفیت ایروبیک فرد کمک می کند و همچنین در کاهش استرس نقش دارد.
اما مطالعه ای جدید که در نشریه PLOS Medicine منتشر شده است نشان داده است که چه مقدار ورزش - از جمله پیادهروی - در روز نیاز است تا به تقویت سلامت قلب کمک شود.
به گزارش "ایت دیس"، مطالعه ای که توسط پژوهشگران دانشگاه آکسفورد انجام شد سوابق ورزشی 90,211 بزرگسال که از بیوبانک انگلیس، پایگاه داده سلامت و سبک زندگی که سوابق بیش از 500 هزار داوطلب در بازه سنی 40 تا 69 سال در آن ثبت شده است را مورد بررسی قرار داد. پژوهشگران افراد را با توجه به میزان ورزشی که در هر هفته انجام می دادند و شدت فعالیت های ورزشی آنها گروه بندی کردند.
آنالیز انجام شده آشکار کرد که خطر بیماری قلبی در افرادی که اصلا ورزش نمی کردند دو برابر شده، اما آنهایی که دو ساعت در روز پیادهروی می کردند که شامل انجام ورزش و عادات روزانه که نیازمند راه رفتن هستند، مانند خرید کردن می شد و افرادی که 50 دقیقه در هفته با شدت بیشتری ورزش می کردند، با خطری برای بیماری قلبی مواجه نبوده و از فواید محافظت از قلب خود هرچه بیشتر بهرهمند شده بودند.
اگرچه این مطالعه ثابت نمی کند که پیادهروی و فعالیت های دیگر، به طور مستقیم قلب افراد را تقویت می کند، اما وجود پیوند بین این دو را ثابت می کند.
همچنین، این مطالعه تاکید می کند که هیچ محدودیتی در فواید انجام ورزش بیشتر در هر روز برای سلامت قلب وجود ندارد. در حقیقت، یافته های این مطالعه با گزارش رئیس ارشد پزشکی انگلیس درباره فعالیت بدنی مطابقت دارد که اشاره داشت فعالیت بدنی خوب است، اما میزان بیشتر از آن بهتر است.