کد خبر: ۶۹۷۹۳۳
تعداد نظرات: ۱۳ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۸
بخشی از سرمایه انسانی ایران نیز به امید یافتن فرصت‌های شغلی بهتر مهاجرت کرده‌اند

خروج ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه از ایران؛ کجا و چگونه هزینه شده است؟

"مسعود خوانساری" رئیس اتاق بازرگانی تهران اخیرا از خروج ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه از ایران خبر داد. این حجم عظیم سرمایه روانه کشور‌های همسایه ایران از جمله ترکیه، امارات و گرجستان شده و ایرانیان در حوزه املاک آن کشور‌ها سرمایه گذاری کرده‌اند.
خروج ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه از ایران؛ کجا و چگونه هزینه شده است؟
آفتاب‌‌نیوز :

سرویس اقتصادی- به نظر می‌رسد ترکیه بزرگترین برنده وضعیت فعلی اقتصادی در ایران باشد چرا که بخش مهمی از ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه خارج شده از ایران صرف خرید املاک و سرمایه‌گذاری در این حوزه در ترکیه کشور همسایه ایران شده است.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ شبکه خبری "الجزیره" در گزارشی درباره نتایج خروج سرمایه از ایران در سالیان اخیر و نفع آن برای کشور‌های دیگر می‌نویسد: "مشکلات اقتصادی در سالیان اخیر در ایران بر نرخ رشد تاثیر منفی گذاشته و سبب افرایش نرخ تورم شده و اقتصاد را زیر بار فشار تحریم امریکا قرار داده است.  علاوه بر آن، این وضعیت سبب خروج سرمایه مالی از ایران نیز شده است که یکی از جنبه‌های بحران اقتصادی در ایران بوده است.

"مسعود خوانساری" رئیس اتاق بازرگانی تهران اخیرا از خروج ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه از ایران خبر داد. این حجم عظیم سرمایه روانه کشور‌های همسایه ایران از جمله ترکیه، امارات و گرجستان شده و ایرانیان در حوزه املاک آن کشور‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

قطعا بخش گردشگری و املاک ترکیه سود اصلی را از وضعیت جاری اقتصاد ایران برده است چرا که ایرانیان در زمره اصلی‌ترین گردشگران به ترکیه بوده‌اند و بیش از ۲.۵ میلیون گردشگر در سال ۲۰۱۷ و ۲.۱ میلیون گردشگر در سال ۲۰۱۹ از ترکیه بازدید کرده‌اند. به طور میانگین هر گردشگر ۶۹۳ دلار به اقتصاد ترکیه سود رسانده است.

در سوی دیگر، ایرانیان چندین سال متمادی در زمره اصلی‌ترین خریداران ملک در ترکیه بوده‌اند و تنها در سال گذشته ۷.۹۱۹۸ خانه در آن کشور خریداری کرده‌اند و در جایگاه نخست خریداران ملک در ترکیه در سال ۲۰۲۰ میلادی قرار گرفته‌اند. به همین خاطر مقام‌های ترکیه با حذف پاسپورت برای سفر اتباع ایرانی به آن کشور موافقت کرده‌اند.

این موضوع نشان می‌دهد ترکیه تا چه اندازه از سفر‌های تفریحی ایرانیان و سرمایه‌گذاری آنان در حوزه املاک سود برده است.

وضعیت فعلی اقتصاد ایران را می‌توان نشانه‌ای از "بیماری هلندی" در اقتصاد دانست که در نتیجه تزریق منابع ارز خارحی در اقتصاد به دنبال فروش نفت رخ داده است.

این منابع ارزی در عوض سرمایه‌گذاری در بخش صنعتی ایران روانه خارج از آن کشور شده‌اند و سرمایه خارج شده و فرار کرده از کشور محسوب می‌شوند.

مشکل ایران صرفا فرار سرمایه مالی نبوده بلکه در سالیان اخیر بخش گسترده از سرمایه انسانی آن کشور نیز به امید یافتن فرصت‌های شغلی بهتر مهاجرت کرده‌اند.

"محمد قلی یوسفی" اقتصاددان و استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در تهران معتقد است که تولید در جهان امروز در نتیجه همکاری کشور‌ها با یکدیگر صورت می‌گیرد و مادامیکه کشوری، چون ایران از توسعه بین‌المللی جدا افتاده باشد و جامعه نیز از فرصت‌های اقتصادی بهره‌مند نشود، روند خروج سرمایه‌های مالی و انسانی از کشور ادامه خواهد یافت.

او به "الجزیره" می‌گوید فقدان وجود بخش خصوصی قوی در ایران و تمرکز قدرت اقتصادی در دست دولت باعث اخلال در روند اقتصاد آزاد می‌شود و دولت از طریق وضع مقررات از جمله در حوزه ارز و سیاستگذاری‌های بانکی در اقتصاد مداخله می‌کند. در نتیجه، مداخلات دولت در اقتصاد با انگیزه‌های سیاسی عاملی برای افزایش روند خروج سرمایه از کشور خواهد بود.

او معتقد است لغو تحریم‌های امریکا به دولت کمک می‌کند و نه مردم چرا که از دید او ریشه مشکلات اقتصادی ایران داخلی است و نیاز به اصلاحات قانونی و ایجاد فضایی امن برای تجارت، کنترل فساد و باز کردن فضا برای فعالیت‌های اقتصادی مردم وجود دارد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۱۳
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
0
6
سوال های احمقانه معمولا سوال های هوشمندانه ای هستن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
0
16
"امروز فرار کنیم بهتر است..
شاید فردا دیر باشد....."

حرفی که همیشه درست بوده....
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
0
5
مهاجرت به خارج ناشی از وضعیت بد سیاسی ،اجتماعی،اقتصادی وفرهنگی یک کشور است.هرزمان این چهار حوزه دریک کشور رو به وضعیت ایده آل سیر کند تعداد مهاجرتها به خارج کم وبرعکس مهاجرت به داخل زیاد می شود.اگر نیاز یک فرد یا خانواده به عناصر روابط عادی وخوب با کشورها ومردم جهان ،امنیت روانی اجتماعی وداشتن آزادی های فردی واجتماعی وحس شادی وخوشحالی فردی واجتماعی،داشتن شغل ودرآمد مکفی برای تامین هزینه های زندگی وپس انداز برای تامین آینده خود وفرزندان وداشتن امنیت اعتقادی وفرهنگی بطوریکه بتواند یک همزیستی مسالمت آمیز با پیروان سایر فرهنگها واعتقادات داشته باشدتامین شود انگیزه های مهاجرت به خارج هم تضعیف می شود وبالعکس.اگر تعداد مهاجرت به خارج در مردم کشور ما زیاد است بدلیل نبود یک یا همه عوامل ذکر شده فوق می باشد که حاکمیت بایدنسبت به تامین آنها برای مردم کشورش التزام داشته باشدتا بتواند از مهاجرت به خارج مردمش خصوصا نخبگان علمی که سرمایه های اصلی وبنیادی یک کشور هستندوخروج ارز وسرمایه از کشور جلوگیری کند.
غیر قابل نشر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
0
9
البته عمه بنده دزدیده فکر نکنید خدانکرده وابستگان از این کارها میکنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
0
5
ایرانیان در حوزه املاک آن کشور‌ها سرمایه گذاری کرده‌اند
ترکمن صحرایی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
1
2
ایرانیان در حوزه املاک آن کشور‌ها سرمایه گذاری کرده‌اند.
ایرانیان در حوزه املاک ,خاک کشور شان رابه صاحبان افلاک خیالی سپرده اند .
تا در اسمان معنوی همچنان سرگرم لذت جویی و از زمین
عافل باشند .
و مهاجران از لذات زمینی خدا دادی. دیگر کشورها محروم نباشند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
0
4
تو همون مقطعی که دلار جهانگیری توزیع می شد و سکه سیف پیش فروش می شد و محصولات فلزی و پتروشیمی و پتروپالایشی در بورس کالا با دلار جهانگیری توزیع می شد و همه کارشناس های اقتصادی هم با این کار مخالفت می کردند پولی که میشد صرف حمایت از طبقات محروم جامعه بشه توسط افراد رند به شکل طلا دلار فولاد و محصولات پتروشیمی و پالایشی با نرخ دلار جهانگیری از کشور خارج و ارز هم وارد کشور نشد و یا ارز رو با قیمت آزاد به مردم یا همین بانک مرکزی تحویل دادند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
0
9
ورود سرمایه هم داشتیم؟
فک نکنم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
7
1
8 سال بابرجام ملت را بازی دادن ودر آخر کار هم ماله کشی وفرار به رفتن !!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
4
3
به نظرم باید سال بعد یک نام مدبرانه انتخاب شود تا جلوی خروج سرمایه رو بگیریم. من نام «جلوگیری از خروج سرمایه و برگشت ملی» رو پیشنهاد میدم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
2
4
پس چرا از خروج این همه سرمایه جلوگیری نکردید همه چیز کشور دست شماست بابت خیانت به کشور خیلی ها باید اعدام بشن
داود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۱
7
0
مدیر ...این سایت نفوذی انگلیس حالا ملت را تشویق به مهاجرت می‌کنی و با نشر این تحلیل در صدد تخریب حکومت هستی ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
0
4
اگر هم هدر نرفته بود ، به مردم ایران وصال نمیداد
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین