آفتابنیوز : آفتاب: دبيركل حزب اعتماد ملی ضمن اعتراض به عملکرد هياتهای اجرايی در بررسی صلاحیتها گفت: وزارت کشور افراد حاضر در هیاتهای اجرایی را به ما معرفی کند تا بدانیم چه افرادی با چه تفکری در این هیاتها حضور دارند.
به گزارش آفتاب، حجتالاسلام والمسلمين مهدی كروبی در جمع اعضای شورای مركزی حزب اعتمادملی گفت: اینجانب دو دوره رييس يكی از قوای نظام بودهام و بعد از انقلاب در مسئوليتهای بسياری به مردم خدمت كردهام؛ براین اساس از وزارت محترم كشور درخواست میكنم افراد حاضر در هياتهای اجرايی را به ما معرفی كنند و در اين زمينه با ما همكاری كنند تا بدانيم چه افرادی با چه تفكری در اين هياتها حضور دارند.
وی در میان اسامی برخی افراد ردصلاحیت شده به حجتالاسلام والمسلمين اسدالله كيانارثی اعتراض كرد و درباره سوابق کیانارثی گفت: سالها قبل از شروع حركت نهضت انقلاب اسلامی و در زمان حيات حضرت آيتالله العظمی بروجردي، آقای كيانارثی از علاقمندان به حضرت امام(ره) بودند و درست يك سال بعد از رحلت آيتالله بروجردی يعنی در سال 41 و در همان آغاز حركت نهضت انقلاب اسلامی او جزو اولين افرادی بود كه مقلد حضرت امام(ره) شد و در تمام جريان مبارزه در كنار ايشان بود؛ بنابراين همه ياران امام(ره) و مسئولان فعلی ايشان را به خوبی میشناسند. او يك روحانی معتدل و عاقل است و علیرغم اينكه از نظر فكری دارای گرايش چپ است، همواره نسبت به تندرویها تذكر داده و از افراط و تفريط پرهيز كرده است.
دبیرکل حزب اعتمادملی ادامه داد: ايشان به عنوان فردی كه بيش از 50 سال سابقه روحانيت دارد و در سنگر حوزههای علميه قم و نجف حضور داشته، برادر شهيدی كه سالها امام جماعت در همين تهران بوده، به عنوان عدم التزام به اسلام ردصلاحيت شده كه تعجب بسياری از بزرگان جناحهای مختلف را برانگيخت.
كروبی در ادامه با اشاره به مفهوم التزام عملی به اسلام در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: التزام عملی به اسلام بدين معناست كه يك فرد واجبات را انجام دهد و از محرمات دوری كند ولی به نظر میرسد كه اكنون مفهوم آن تغيير كرده است.
وی با اشاره به فعالیت نمایندگان مجلس سوم برای ورود مفهوم التزام به اسلام گفت: نمايندگان مجلس سوم در طرحی لفظ التزام عملی به اسلام را برداشته بودند و البته در جای ديگر گنجانده بودند؛ اين باعث شد گروهی از جناح راست بيرون از مجلس هياهو کردند و حتی جامعه مدرسين نامه تندی به من نوشت كه من نيز آن را جواب دادم.
وی افزود: همان روزها به خدمت آيتالله گلپايگانی در قم رفتم، ايشان در آن ديدار درباره اين طرح از من پرسيد كه چرا نمايندگان مجلس طرحی را مبنی بر اينكه التزام عملی به اسلام برای نمايندگان لازم نيست ارايه كردهاند؟ من در توضيح مختصری به ايشان گفتم منظور ارايه كنندگان اين طرح رعايت واجبات و محرمات نيست؛ بلكه آنها قصد دارند اگر نمايندهای نطقی كرد و حرفی زد كه از طرف مسئولان نسنجيده بود به استناد آن بند او را رد نكنند.
دبیرکل حزب اعتمادملی ادامه داد: آیتالله گلپایگانی نيز ذهنی سالم و پاك داشت و هيچ ذهنيت منفی نسبت به اين طرح نداشت از اين توضيح بسيار خوشحال شد و گفت كه در تبصره اين طرح بنويسيد التزام عملی به اسلام يعنی انجام دادن واجبات و ترك محرمات كه بهرهبرداری سليقهای از آن نشود.
كروبی با ابراز تعجب از ردصلاحيتهایی که با استناد به نطقهای نمايندگان مورد توجه صورت گرفته است، گفت: اگر نماينده مجلس نطق نكند چه كاری انجام دهد. اگر كسی از نطق نمايندهای ناراحت شد، میتواند نامهای بنويسد كه در مجلس خوانده شود.
وی همچنين نسبت به اينكه گفته شده "التزام به اسلام روحانی و غير روحانی ندارد" به شدت اظهار تعجب کرد و گفت: مگر كسی میگويد كه در التزام عملی به اسلام، روحانی و غير روحانی با يكديگر فرق دارند؟ ولی ما ميگوييم كه يك روحانی برای حفظ حرمت لباس، شخصيت، مسئوليت و حتی شغلی كه دارد التزام به اسلام را رعايت میكند، اين در حالی است كه به نظر میرسد اكنون برای كسانی كه افرادی را ردصلاحيت كردهاند روحانی و يا غير روحانی، حقوقدان يا غيرحقوقدان، عضو شورای نگهبان و يا غير آن فرقی نمیكند.
دبيركل حزب اعتمادملی با تاكيد بر اينكه "از حقوق تمامی ردصلاحيت شدگان دفاع خواهم كرد" گفت: بايد از حقوق دوستانمان و هم حزبیهایمان دفاع كنيم. مگر ما يكسری آدمهای لاابالی و بیبند و بار كه خود را به اسلام ملتزم نمیدانند و دارای سوءشهرت هستند گرد خود جمع كردهايم كه ردصلاحيت شدهاند؟ باور كنيد اين حركتها به آبروی اسلام ضربه میزند و نظام را تضعيف میكند.
وی به ردصلاحيت "محمدرضا عباسیفر" اشاره كرد و گفت: عباسیفر 12 سال عضو شورای نگهبان، هشت سال عضو خبرگان، هشت سال نماينده مجلس، رييس ديوان عدالت اداري، معاون اجرايی قضايي، مشاور رييس جمهور و در حال حاضر مشاور رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام است و حال اينكه میگويند اين فرد صلاحيت ندارد بسيار تعجب برانگيز است. صلاحيت يعنی اين كه برخی خود را در معرض رای مردم قرار دهند.
كروبی در ادامه به برخی از خصايص اخلاقی حضرت امام(ره) اشاره مبنی بر اهمیت رعایت آبروی افراد نزد ایشان اشاره کرد.
دبیرکل حزب اعتمادملی همچنين به ردصلاحيت حجتالاسلام والمسلمين رحمت اعتراض كرد و گفت: آقای رحمت از شاگردان برجسته امام(ره) در نجف بوده و حتی در آن دوران ايشان جز گروهی بود كه نوارهای امام(ره) را ضبط می كردند و از فعالان حركت نهضت انقلاب اسلامی بود در آغاز پيروزی انقلاب نيز با حكم امام(ره) برای مسائل قضايی غرب كشور منصوب شدند و حتی با حكم امام(ره) به امام جماعت تنكابن انتخاب شد و اين در حالی است كه ايشان را به عنوان عدم التزام عملی به اسلام رد كردهاند. بايد گفت مردمی كه پشت سر ايشان نماز خواندهاند و وجوهات خود را به او دادهاند در اينباره چه فكری میكنند؟
وی در ادامه از هياتهای نظارت استانها درخواست كرد مدارك مستندی را مبنی بر ردصلاحيت كانديداهای حزب اعتمادملی ارايه كنند و گفت: از مسئولان محترم هيات نظارت استانها درخواست میكنم كه اگر مدارك مستندی را برای ردصلاحيت همين دوستان حزبی ما دارند ارايه كنند.
دبیرکل حزب اعتمادملی همچنين نسبت به ردصلاحيت نمايندگان سابق مجلس چون نوروزاده و حضرتی اعتراض كرد و گفت: امام خميني(ره) همواره تعبيری داشتهاند مبنی بر اينكه فعالان سياسی كه سالها به مردم خدمت كردهاند را نبايد به راحتی كنار بگذاريم و ايشان معتقد بودند بايد افرادی كه سالها خدمت كردهاند را در عرصه حفظ كنيم، ولی اين در حالی است كه نمايندهای را كه 20 سال در مجلس خدمت كرده ردصلاحيت میكنند كه به اعتقاد من اين اقدام ضربه به ريشههای انقلاب میزند.
کروبی نسبت به ردصلاحيت مسعود سلطانیفر كه سالها استاندار بوده است و همچنين ردصلاحيت برخی وزرای دولت گذشته اعتراض كرد و گفت: ضمن احترام، من از دوستان عزيز هياتهای اجرايی كه كيانارثيها، اطاعتها، شكوریها و الهياریها و بسياری ديگر را ردصلاحيت كردهاند درخواست میكنم همانطور كه ما سوابق داوطلبان حزبی كه ردصلاحيت شدهاند را منتشر كردهايم و در هفته آينده سوابق داوطلبانی كه عضو حزب ما نيستند ولی مورد حمايت ما بودهاند را منتشر میكنيم تا معلوم شود همه آنها فرزندان انقلاب و پيرو خط امام بودهاند، آنها هم سوابق افرادی را كه صلاحیتها را بررسی کردهاند، منتشر كنند.
وی بار ديگر با تاكيد بر حضور فعال در انتخابات گفت: ما به هيچ وسيله حكومت را رها نمیكنيم و در انتخابات حضوری فعال خواهيم داشتيم ولی از حق خود دفاع میكنيم.
دبيركل حزب اعتماد ملی با اشاره به جلسه مشتركش با خاتمی و هاشمی گفت: در آن جلسه هم اين دوستان تاكيد داشتند بايد در انتخابات حضوری فعال داشته باشيم ولی در عين حال بايد تلاش كنيم موانع را برطرف سازيم تا رقابت جدی در انتخابات وجود داشته باشد.
چه كساني دارند تصميم مي گيرند ؟
اين ...... ؟