بررسی ها نشان می دهد: بشر نزدیک به دو سوم از جنگل های استوایی قدیمی در جهان را از بین برده یا تخریب کرده است که این وضعیت، زنگ خطر نابودی سریع عامل دفاعی طبیعت در مقابله با تغییرات اقلیمی را به صدا درآورده است.
همچنین از بین رفتن این جنگل ها با تولید گازهای گرم کننده زمین همراه است چرا که پوشش گیاهی جنگل ها گرمسیری، بزرگترین مخزن زنده ذخیره کربن هستند.
براساس تجزیه و تحلیل انجمن غیرانتفاعی جنگل های استوایی در نروژ، قطع درختان و تبدیل آن به اراضی ۳۴ درصد از جنگل های استوایی جهان را از بین برده و موجب فرسایش ۳۰ درصد دیگر شده و آنها را در معرض آتش سوزی و تخریب بیشتر در آینده قرار داده است.
بیش از نیمی از تخریب ها از سال ۲۰۰۲ در جنگل های آمازون در آمریکای جنوبی و در جنگل های بارانی هم مرز آن رخ داده است.
یک محقق حوزه جنگل های استوایی گفت: هرچه میزان بیشتری از جنگل های استوایی تخریب شود، شرایط بهتری برای تشدید پدیده تغییرات اقلیمی بوجود می آید که در این صورت حفظ جنگل های باقیمانده نیز سخت تر می شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در این گزارش آمده است که برزیل دارای بزرگترین پوشش جنگل گرمسیری در جهان است و همچنین بیشترین میزان نابودی این جنگل ها را گزارش کرده است. جزایر جنوب شرقی آسیا نیز که بیشتر به اندونزی تعلق دارند در مجموع از سال ۲۰۰۲ از نظر تخریب جنگل در رتبه دوم قرار گرفته و بسیاری از جنگل ها به منظور افزایش مزارع روغن پالم از بین رفته اند. همچنین آفریقای مرکزی به دلیل کشاورزی های سنتی و تجاری و قطع درختان در رتبه سوم از نظر از بین بردن این جنگل ها قرار دارد.