عبدالناصر همتی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم در پاسخ به اولین سوال از دومین مناظره ۱۴۰۰ درباره نبود اعتبار معنادار میان نظام آموزشی و وضعیت اقتصادی و برنامه وی برای مناسبسازی در این زمینه، اظهار کرد: لازم میدانم به شیوه مناظره انتقاد وارد کنم و اینکه شبیه مسابقه هفتگی شده است. مردم باید پاسخ به سوالات مهمتر را از کاندیداها ببینند.
همتی افزود: من مخالف انحصار هستم که در اقتصاد و رسانه به یک اندازه بد است و باید رفع شود. نباید بگذاریم دری که دارد روی کنشگران اجتماعی بسته میشود بسته شود. من صدای بی صدا ها و قدرت بی قدرتان هستم که آسیب فراوان از وضعیت فعلی می بیند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ما باید برای آنان شرایط زندگی بهتری فراهم کنیم، از کوله بران گرفته تا زنان سرپرست خانوار و معتادان و کودکان کار و کودکان بد سرپرست و بی سرپرست، اینها هدف اصلی دولت من هستند.
وی گفت: در نگاه من بازار رقابتی نقش مهمی دارد، اما در سلامت، آموزش و اقشار آسیبپذیر باید توجه دولت بیشتر از گذشته باشد. ما میتوانیم در زمینه آموزش به اولیا بستههایی بدهیم تا بر اساس آنچه که خودشان تصمیم میگیرند برای ثبتنام فرزندان در مدارس اقدام کنند.
***
همتی در بخش نقد دومین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری در واکنش به سخنان دیگر کاندیداها درباره اظهاراتش، گفت: من از پاسخ به سوال قبلی کمی وقت کم آوردم که الان به آنچه باقی ماند اشاره می کنم، گفتم که جوانان تحصیلکرده بیکار به خاطر رشد منفی تولید و بعد به خاطر شیوع کرونا این وضعیت بیکاری را دارند که باید در دولت آینده این موضوع مورد توجه قرار گیرد و امر کاهش شیوع کرونا با واکسیناسیون حل شود.
وی افزود: بعد از آن هم باید به موضوع کارهای خدماتی و توسعه استارت آپ ها و کارهایی که با حضور در فضای مجازی انجام میشود، بپردازیم و در کنارش مجوزهای لازم را برای وضعیت کارآفرینی فراهم کنیم و موانع این مسیر را برداریم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در واکنش به سخنان جلیلی تصریح کرد: آقای جلیلی میگویند نباید برای رسیدگی به مسائل کشور وقت تلف کرد. سوالم از ایشان این است که پس چرا برای تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت دو سال وقت کشور را گرفتید و آن را زندانی کردید و در آخر هم باعث شدید که وارد لیست سیاه شویم؟ اگر برنامهای داشتید به مردم ارائه میکردید و اگر نه آن را تصویب میکردید تا اینگونه نشود.
همتی در واکنش به سخنان رئیسی اظهار کرد: شما گفتید که با ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالف هستید من از شما سوالم این است که دو سال در شورای عالی اقتصادی حضور داشتید و دیدید که من با ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالف بودم، چرا جلوی آن را نگرفتید؟ همانجا میتوانستید بایستید و جلویش را بگیرید تا ادامه پیدا نکند.
وی افزود: مگر دیگر اعضای شورای هماهنگی اقتصادی نبودند که من را مجبور کردند پنج و نیم میلیارد دلار ارز مسدود شده را تبدیل به ریال کنم و نقدینگی ایجاد کنیم که حالا همراه شما آقای زاکانی الان آن را به سر بزند؟! بانک مرکزی چه تقصیری دارد؟
همتی اضافه کرد: فکر میکنم آقایان باید یک نامه به ترامپ بنویسند که ترامپ خوشحال باش که ما تمام بلایی که شما سر مردم آوردی را ما الان داریم سر همتی و بانک مرکزی خراب میکنیم. دوستانی که از کاسبان تحریمها حمایت میکردند حالا دارند با پولهای هنگفت در ستادهای آقایان برای تخریب من هزینه می کنند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: آقای زاکانی میگوید چرا با من مناظره نکردی؟ من امروز دیدم که تقریباً ترکیب عوض شده و به جای یار کمکی و پوششی بدل شدید به پلیس خوب و پلیس بد. اینجوری که نمیشود مناظره کرد. دوستان برنامه ارائه کنند.
همتی یادآور شد: حالا من دو سال در بانک مرکزی بودم و همه زندگی خود را گذاشتم. گفتند که شخصیت تو خراب میشود و گفتم عیبی ندارد چون برای مردم کار میکنم. مگر آقای رئیسی خودشان ۴۰ سال قوه قضائیه نبودند؟ پس همه خرابکاریهای قوه قضائیه را ایشان باید پاسخگو باشد؟ اگر من برای دو سال حضور در دولت باید پاسخگوی همه دولت روحانی باشم ایشان که در کار خود اولی تر به پاسخگویی هستند.
وی تاکید کرد: درباره سخنان آقای رضایی درباره فساد در بانک مرکزی، من نمیدانم ایشان چگونه حساب میکنند. کل درآمد ارزی بانک مرکزی در سال گذشته پنج میلیارد دلار بوده است. نمیدانم این ۱۳۷ میلیارد دلار از کجا آمده که در آن فساد ایجاد شده است؟ حتی پنج میلیارد دلار از ذخایر استراتژیک بانک مرکزی را گذاشتیم تا کالاهای ضروری برای مردم تهیه شود.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: من فکر میکنم باید دوستان انصاف بیشتری داشته باشند. ما ظرف ۲۰ سال رشد سرمایه ثابت مان تقریباً ۴ و نیم درصد بود از آغاز تحریمها تا کنون سرمایهگذاری در این کشور منفی است و معلوم است که بیکاری زیاد میشود. من برایش برنامه دارم و به موقع آن را اعلام میکنم.
ادامه دارد ...