"یدالله موحد" صبح امروز 31 خردادماه در نشست با روسای خبرگزاری ها و مدیران مسئول روزنامه های کرمان به مناسبت هفته قوه قضائیه با اشاره به انتخابات 28 خرداد اظهار کرد: حماسه بزرگ مردم ایران که در مقابل همه تحریم ها، تهدیدها و تخریب های خارجی و داخلی، در صحنه حضور پیدا کردند را به همه مسئولان و مردم تبریک می گویم که این حضور غرور آفرین است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه سند تحول قضائی مردم محور و مشارکت جویانه است و نقش رسانه در زمینه جلب همکاری مردم در این زمینه غیرقابل انکار است، افزود: این سند تاثیر زیادی در اعتلای نظام قضائی کشور دارد و یکی از مهم ترین محورهای نظام ارتباطات قوه قضائیه با مردم، استفاده از ظرفیت رسانه های عمومی کشور و برقراری ارتباط نظام مند با مردم است که این مهم جز با تعامل، همکاری و هم افزایی بین دستگاه قضائی و اصحاب رسانه محقق می شود.
موحد تصریح کرد: هدف سند تحول قضائی این است که استقرار عدالت در جمهوری اسلامی باید به نحوی باشد که حتی الامکان هیچ حقی از مردم ضایع نشده و در مرحله بعد قوه قضائیه با اقتدار، استقلال و بی طرفی و همراه با حفظ کرامت ارباب رجوع موضوعات را حل و احقاق حق کند و این سند کارکردی موثر در ایجاد تحول در دستگاه قضائی دارد.
نماینده عالی قوه قضائیه در استان کرمان با اشاره به عملکرد این نهاد در سال گذشته بیان کرد: 546 هزار و 451 پرونده در سال گذشته در محاکم استان مختومه شده و علاوه بر این در شوراهای حل اختلاف استان به 188 هزار پرونده رسیدگی و مختومه شده و سرجمع 734 هزار و 452 فقره پرونده بوده است.
روزانه 25 هزار نفر مراجعه کننده به دستگاه قضائی استان کرمان داریم
وی با اشاره به اینکه در قبال هر قاضی، 1830 پرونده در دادگستری استان کرمان در سال 99 رسیدگی شده، اظهار کرد: روزانه 25 هزار نفر مراجعه کننده به واحدهای قضائی سراسر استان کرمان داریم که این افراد شامل کارشناس، وکیل، شاهد، بستگان مراجعان و ... هستند.
موحد بیا کرد: هجم مراجعات به دستگاه قضائی فوق العاده بالاست و روزانه 600 جلسه دادرسی در واحدهای قضائی استان کرمان تشکیل می شود.
وی تصریح کرد: در راستای سند تحول قضائی شاهد اتفاق خوبی در استان کرمان هستیم و آن ارتقاء رضایتمندی مردم است و 67 درصد از کسانی که در نظرسنجی شرکت کردند، از قضات و کارکنان استان اظهار رضایت داشتند.
رییس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به اینکه 317 شورای حل اختلاف در استان فعال است، افزود: همکاران ما در شوراها در سال گذشته 5295 پرونده را از طریق صلح و سازش مختومه نمودند که این عدد 41 درصد از پرونده های قابل صلح و سازش را شامل می شود و 2946 پرونده از این تعداد مربوط به شورای حل اختلاف زندانیان بوده و در نتیجه 869 زندانی آزاد شده اند.
29 نفر در استان کرمان از قصاص رهایی یافتند
وی افزود: در 29 فقره پرونده قتل عمد، با مداخله شوراهای حل اختلاف زندان، قصاص ساقط شده و متهم از قصاص رهایی یافته که شوراهای حل اختلاف استان در مصالحه پرونده ها رتبه چهارم و شورای حل اختلاف زندان رتبه اول کشور را کسب کرده اند.
موحد در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: در راستای حفظ حقوق بیت المال در سال قبل 877 مورد حکم قطعی و لازم الاجرا به نفع دولت صادر و 978 نفر بابت تعرض به اراضی دولتی تحت تعقیب کیفری قرار گرفته و محکومیت حاصل کرده و 1146 هکتار اراضی منابع ملی و شهری به بیت المال اعاده شده است.
این مقام قضائی بیان کرد: همچنین در سال قبل 547 میلیارد تومان از مطالبات بانک های استان کرمان از طریق دستگاه قضائی و واحد اجرای ثبت اسناد وصول شده که نسبت به سال 98 میزان 150 درصد رشد را نشان می دهد.
وی اظهار کرد: اداره کل بازرسی استان کرمان ده ها مناقصه و مزایده را که موجب تضییع حقوق بیت المال می شده، در سال گذشته لغو یا باطل کرده که مبلغ این موارد بیش از 467 میلیارد ریال بوده است.
موحد افزود: همچنین اداره کل بازرسی استان کرمان 140 متهم را به اتهام جرائم اقتصادی به مراجع مختلف در سال گذشته معرفی کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه قوه قضائیه همراه و پشتیبان دستگاه های اجرایی برای رونق تولید و رفع موانع تولید است، گفت: این نهاد برای تحقق منویات مقام معظم رهبری با استفاده از تمام ظرفیت و اختیار به یاری دستگاه اجرایی شتافته و یاری می کند.
رییس کل دادگستری استان کرمان اظهار کرد: مقابله با مفاسد اداری و تامین امنیت اقتصادی به طور جدی در دستور کار ما قرار گرفته و در استان 319 پرونده در دبیرخانه ستاد استانی اقتصاد مقاومتی تشکیل و سعی کردیم مشکلات بنگاه های تولیدی رفع شود و توفیقات خوبی داشته و از بیکاری بیش از 11 هزار و 400 نفر جلوگیری شده است.
وی افزود: در سال گذشته در چهار مناسبت 460 نفر از زندانیان استان کرمان مشمول عفو مقام معظم رهبری قرار گرفتند و در سه ماهه امسال 307 نفر از مزایای عفو رهبری بهره مند شدند.
موحد با اشاره به اینکه 353 نفر از زندانیان نیز از طریق همکاری خیران و ستادیه دیه در سال قبل و 45 نفر در سال جاری آزاد شده اند، اظهار کرد: 100 درصد خانواده زندانیان بی بضاعت تحت پوشش انجمن های حمایت از زندانیان قرار دارند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته 3715 مورد مجازات های جایگزین حبس در استان کرمان استفاده شده و این اقدامات در راستای کاهش جمعیت کیفری استان صورت گرفته است.
این مقام قضائی بیان کرد: 81 نفر از زندانیان تبعه افغانستان با هماهنگی بین مقامات دو کشور، از زندان های استان کرمان برای ادامه تحمل مجازات به زندان کشورشان منتقل شدند.
دستگیری 62 نفر از مدیران، معاونان ادارات و کارمندان استان کرمان
وی در ادامه درباره پرونده های مفاسد اقتصادی استان کرمان گفت: در سال گذشته 28 فقره پرونده در زمینه مفاسد اقتصادی در استان تشکیل و 62 نفر از مدیران ارشد، معاونین ادارات کل، کارشناسان و کارکنان دستگاه های مختلف تحت تعقیب کیفری قرار گرفتند.
موحد با اشاره به اینکه اتهام این افراد اختلاس، ارتشاء، تضییع اموال دولتی، پولشوئی و ... بوده، تصریح کرد: برخی از این پرونده ها منتهی به صدور حکم شده، بعضا در حال تحقیق و برخی نیز در دادگاه در حال محاکه، رسیدگی و صدور حکم است.
وی تصریح کرد: در درون دستگاه قضائی استان کرمان نیز 14 نفر از کارکنان دستگاه، سازمان های وابسته از جمله پزشکی قانونی سیرجان، ثبت اسناد ماهان و سایر دستگاه ها نیز به اتهام مفاسد اقتصادی دستگیر شدند.
رییس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد: دستگاه قضائی با جدیت و حساسیت با مفاسد اقتصادی برخورد می کند و امیدواریم برخورد با فساد در دولت جدید به صورت پررنگ تحقق پیدا کند.
وی با اشاره به اقدامات دستگاه قضائی در زمینه جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در زندان های استان کرمان بیان کرد: هفت لایه قرنطینه در دوران کرونا ایجاد کردیم و یکی از اقدامات بسیار موثر در جلوگیری از شیوع بیماری، انجام دادرسی های الکترونیکی و اعزام و بدرقه الکترونیکی زندانیان بود و در حال حاضر اعزام و بدرقه حضوریِ زندانی به مراجع قضائی تقریبا صفر است.
موحد تصریح کرد: 11 هزار و 665 مورد جلسه دادرسی الکترونیکی زندانیان استان کرمان را در ایام کرونا داشته ایم.
وی بیان کرد: در شفاف سازی و هوشمندسازی دستگاه قضائی که یکی دیگر از محورهای سند تحول است، بیش از 40 سامانه از قبیل سامانه ثنا، نوبت دهی الکترونیک، استعلامات قضائی و .. فعال است و در حال حاضر 90 درصد ارتباط دستگاه قضائی با مردم از طریق سامانه ثنا، الکترونیکی است.
رییس کل دادگستری استان کرمان در پایان اظهار کرد: بیشترین فراوانی پرونده های جرائم در استان کرمان مربوط به سرقت، ایراد ضرب و جرح عمدی و صدمه بدنی غیرعمدی و پرونده های مربوط به مواد مخدر و در دعاوی بیشتری فراوانی پرونده ها مربوط به مطالبه وجه، اعسار و دعاوی خانوادگی است.