یکی از بازیگران سینما و تلویزیون کشورمان، به تازگی فیلمی را در فضای مجازی منتشر کرده و در آن از ماجرای عجیب معلولیت فَک خود بر اثر خطای یک پزشک و در جریان یک درمان دندانپزشکی گفته و مدعی شده است که برای اینکه بتواند حرف بزند، مجبور است فکش را با دست بگیرد!
عبدالحمید ظفرقند دندانپزشک در واکنش به صحبتهای این هنرمند گفت: تا کنون هیچ درمانی نبوده که به طور صد در صد نتیجه بخش باشد و مبنای درمان این است که ما بالای ۹۰ درصد بتوانیم به بهبودی بیمار برسیم و به طور کلی ممکن است هر اقدام درمانی با عوارضی همراه باشد.
وی ادامه داد: احتمال دارد به دلیل انجام اقدامات دندانپزشکی فک با مشکلاتی رو به رو شود و برای مثال ممکن است دندان عقل در قسمتی قرار بگیرد که به عصبی که مربوط به یک نیمه فک میشود، بسیار نزدیک باشد و اگر به آن دندان دست زده شود احتمال آسیب به اعصاب حسی بسیار زیاد است.
این دندانپزشک افزود: از این رو بسیاری از همکاران ما انجام چنین اقداماتی را نمیپذیرند چرا که ممکن است در صورت آسیب به اعصاب حسی فک با شکایت از جانب بیمار مواجه شوند و ثابت کردن این موضوع که خطای پزشکی در کار نبوده بسیار سخت است و از طرفی دیگر برخی بیماران مجبور هستند برای اینکه برای فک و یا سایر دندانهایشان مشکل بیشتری ایجاد نشود، دندان عقل خود را بکشند.
ظفرقند متذکر شد: من واقعا نمیدانم که آیا میتوان کلمه عوارض را در خصوص اتفاقات این چنینی اطلاق کرد یا نه؟! چرا که عوارض در اثر اقدامی که انجام شده بروز پیدا میکند و این در حالی است که هنگامی که دندان عقل در قسمتی قرار بگیرد که اعصاب حسی قرار دارند، در هر صورت بی حسی فک ایجاد میشود و بروز این اتفاق طبیعی است.
وی توضیح داد: یکی از نزدیکان خود من هم اخیرا به دلیل جراحی دندانپزشکی که انجام داده دچار بی حسی فک شده که بروز این عارضه در او طبیعی بوده و ما در خصوص بیماران اهم و مهم را در نظر میگیریم و هنگامی که یک تومور و یا کیست در لثه وجود دارد و حتما باید برداشته شود، تخلیه آن و بی حسی فک به مراتب بهتر از این است که تومور و کیست در دهان وجود داشته باشند و عوارض بسیار بدتری را ایجاد کنند و بین احتمال از دست دادن جان و یا بی حسی فک کدام را باید انتخاب کرد؟!
این دندانپزشک ضمن اشاره به اینکه بیماران و همراهانشان هم بین این دو زنده ماندن را انتخاب میکنند، اظهار کرد: در هر صورت ما پزشکان به این دلیل که با بدن انسان سر کار داریم بسیار باید دقت کنیم چرا که درمان کار سختی است و ممکن است عوارضی را برای بیمار ایجاد کند، اما به طور کلی اقدام درمانی نیست که کل فک بیمار را دچار بی حسی کند و حتی در تومورها هم چنین اتفاقی رخ نمیدهد و، اما این احتمال وجود دارد که قسمتی از فک دچار این مشکل شود.
منبع: میزان