آفتابنیوز : آفتاب: بنا به ادعای دیپلماتهای غربی انتظار میرود رای گیری درباره قطعنامه سوم شورای امنیت علیه برنامه هستهای ایران روز دوشنبه انجام شود.
بریتانیا و فرانسه که طراحان پیشنویس این قطعنامه هستند روز جمعه اعلام کردند که رای گیری برای تصویب این قطعنامه را «جهت حصول اجماع» میان تمام اعضای شورا به تاخیر میاندازند.
به گزارش خبرگزاری رویترز جان ساورز، نماینده بریتانیا در سازمان ملل روز جمعه به خبرنگاران گفت: «به نظر ما هرچه پشتیبانی (از قطعنامه) قویتر باشد، پیام سیاسی آن نیز روشنتر خواهد بود».
يک ديپلمات غربی دیگر نیز که نخواست نامش فاش شود روز جمعه به خبرگزاری فرانسه گفت: «رای گيری درباره قطعنامه تازه عليه ايران روز دوشنبه ساعت یازده انجام خواهد شد و متن نهايی شده پيش نويس شامگاه جمعه ميان اعضای شواری امنيت توزيع شد».
فرانسه و بریتانیا که - همراه با آلمان - تنظیم کنندگان متن قطعنامه هستند تلاش دارند در این فاصله حمایت تعداد بیشتری از اعضای غیردائم شورا را جلب کنند.
چهار عضو غیردائم شورا شامل لیبی، اندونزی، آفریقای جنوبی و ویتنام نگرانی های متفاوتی نسبت به پیش نویس قطعنامه ابراز کرده اند. یک دیپلمات بریتانیایی که نخواست نامش فاش شود نیز ادعا کرد که امید میرود حمایت این چهار عضو غیردائم در این چند دو روز جلب شود، «ولی در هرحال شورا رای کافی برای تصویب قطعنامه تازهای علیه ایران را خواهد داشت».
ویتنام خواهان آن است که این قطعنامه به گونهای تنظیم شود که بر روابط کشورهای جهان با ایران اثر منفی نگذارد و آفریقای جنوبی ابراز نگرانی کرده که تصویب قطعنامه تازه علیه ایران ممکن است باعث شود ایران از همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی دست بردارد.
اندونزی و لیبی مخالفت جدیتری از خود نشان داده و اعلام کردهاند که ممکن است در رأی گیری شورای امنیت در مورد قطعنامه تازه شرکت نکنند.
روز جمعه در واشنگتن گوردون جاندرو سخنگوی کاخ سفید در سخنانی ضدایرانی از پافشاری کشورمان بر ادامه غنی سازی اورانیوم «ابراز تاسف» کرد و با اشاره به سخنان اخیر دکتر احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: «این گونه اظهارات مردم ایران را بیش از پیش منزوی میکند و این اصلا هدف ما نیست».
ویتنام خواهان آن است که این قطعنامه به گونهای تنظیم شود که بر روابط کشورهای جهان با ایران اثر منفی نگذارد و آفریقای جنوبی ابراز نگرانی کرده که تصویب قطعنامه تازه علیه ایران ممکن است باعث شود ایران از همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی دست بردارد.
اندونزی و لیبی مخالفت جدیتری از خود نشان داده و اعلام کردهاند که ممکن است در رأی گیری شورای امنیت در مورد قطعنامه تازه شرکت نکنند.
اين چهار کشور عضو غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل بيشتر خواستار تعويق رای گيری تا زمان انتشار گزارش آژانس بين المللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ايران شده بودند. اين گزارش روز جمعه گذشته منتشر شد.
گزارش البرادعی تصريح کرده بود که ايران به بسياری از سوالات باقی مانده درباره فعاليتهای هستهای گذشته خود پاسخ داده است.
پیشنویس قطعنامه سوم از کشورهای عضو سازمان ملل متحد می خواهد از صدور روادید برای ورود دستاندرکاران برنامه اتمی ایران به خاک خود جلوگیری کنند و در داد و ستد با بانکهای ایرانی، بخصوص بانکهای ملی و صادرات «هوشیاری» به خرج دهند تا این همکاریها در راستای فعالیتهای هستهای ایران نباشد.