کد خبر: ۷۲۲۹۹۳
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۱

اگر در این ظرف‌ها غذا بپزید، آلزایمر می‌گیرید

یک متخصص و مدرس طب ایرانی گفت: با داغ شدن ظروف آلومینیوم مقدار زیادی از این ماده در داخل غذا آزاد می‌شود؛ بنابراین پخت و پز زیاد در این ظروف سبب افزایش آلومینیوم خون در افزایش ریسک بیماری آلزایمر می‌شود.
اگر در این ظرف‌ها غذا بپزید، آلزایمر می‌گیرید
آفتاب‌‌نیوز :

مریم نواب زاده اظهار کرد: در دنیای پر تنوع ظروف پخت و پز همواره این سوال مطرح است که تهیه غذا در چه ظرفی مناسب است و آیا در حقیقت پخت و پز در ظرف خاص تأثیری بر تأمین بخشی از املاح مورد نیاز بدن دارد یا راز استفاده گذشتگان از ظروف مسی چیست؟.

وی تصریح کرد: استفاده از ظروف آلومینیومی، مقادیر زیادی از این ماده را در هر وعده غذایی وارد بدن می‌کند؛ افزایش نامطلوب میزان آلومینیوم در رژیم غذایی سبب بروز اختلال در سیستم عصبی، کم‌خونی، افزایش خطر ابتلا به آلزایمرو اختلال در متابولیسم استخوان، مسمومیت کلیه، کبد و التهاب مفاصل می‌شود.

نواب زاده اظهار کرد: با داغ شدن ظروف آلومینیوم مقدار زیادی از این ماده در داخل غذا آزاد می‌شود؛ بنابراین پخت و پز زیاد در این ظروف سبب افزایش آلومینیوم خون در افزایش ریسک بیماری آلزایمر می‌شود.

وی با بیان اینکه مس گرما را به خوبی هدایت می‌کند و می‌تواند به راحتی با آن دمای پخت و پز را کنترل کرد، افزود: با استفاده از حرارت کم تا متوسط می‌توان بهترین نتیجه را از این ظروف گرفت.

نواب زاده گفت: باتوجه به هشدار سازمان غذا و دارو درباره استفاده از ظروف مسی بدون پوشش، باید از خراشیدن این ظروف خودداری کرد؛ چراکه با ساییدن یا خراشیدن این ظروف هنگام شستشو لایه پوششی محافظان از بین می‌رود و در صورت ورود مقادیر زیادی از این فلز به غذا، سبب تهوع، استفراغ و اسهال می‌شود.

این متخصص طب سنتی بیان کرد: بسیار مشاهده می‌شود که به دلیل قیمت ارزان تر سرب برای اندود کردن ظروف مسی از این ماده به جای قلع استفاده می‌شود که این خود خطر مسمومیت با سرب را به شدت افزایش می‌دهد.

وی اظهار کرد: حتی از قاشق‌های مسی با رنگ قرمز برای برداشتن روغن و مواد ترش استفاده نکنید؛ به عنوان مثال قرار دادن یک قاشق مسی در ظروف روغن به دلیل اکسیداسیون می‌توانند مدت ماندگاری روغن را ۸۰ برابر کوتاه کند.

ظروف تفلون از مضرترین نوع ظروف

نواب زاده تصریح کرد: پوشش تفلونی این ظروف از دو لایه آستری و رویه تشکیل شده که رویه آن نچسب است و به دلیل داشتن مواد پلیمری و نوعی پلاستیک، در مقابل حرارت های بسیار بالا به طور نامحسوس می‌سوزد و گازهای سمی ایجاد می‌کند.

وی افزود: حتی اگر تفلون خش دار نشده باشد با داغ شدن زیاد این ظروف غذا سمی ایجاد می‌شود؛ اگرچه در کوتاه مدت عارضه بروز پیدا نمی‌کند اما آثار سوء آن در دراز مدت با علایم مانند سرطان، کوتاهی قد، ضایعات پوستی، کلسترول خون و.. ظاهر می‌شود.

نواب زاده تصریح کرد: با گذشت زمان و در هر بار پخت و پز، یک لایه بسیار نازک در حد میکرون از تفلون به غذا می‌چسبد و رویه آن در چند ماه به تدریج از بین می‌رود و آستری باقی می‌ماند که با ایجاد این حالت، نچسبی تفلون نیز به پایان می‌رسد و پس از مدتی به تدریج از طریق نیز به صورت نامحسوس، وارد غذاها شده و سفیدی آلومینیوم آشکار می‌شود.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه برای سرو غذا ظروف از نوع شیشه‌ای و چینی بهتر هستند، افزود: از ظروف پلاستیکی برای سرو غذا یا نوشیدنی گرم استفاده نشود و همچنین استفاده از ظروف ملامین ساخته شده از مواد اولیه با کیفیت و لعاب سالم و خراشیده شده که لبه‌ها و بدنه آن بدون هر آسیبی هستند برای سرو غذا بدون مانع است.

وی خاطرنشان کرد: در مجموعه بهترین ظروف برای پخت و پز در ابتدا استیل استاندارد، سپس به ترتیب شیشه‌ای نشکن (پیرکس)، سرامیکی با کیفیت و سالم، سفالی لعابدار خوب پخته شده و سنگین است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین