کد خبر: ۷۲۳۳۸۰
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۷
توصیه یک فوق متخصص قلب؛

بعد از بهبود کرونا؛ هوای قلبتان را داشته باشید

خوشحالم از اینکه بالاخره بعد از چند هفته استرس، بی خوابی، رفت و آمد بین خانه، محل کار و بیمارستان، سردرگمی برای پخت و پز غذا و هزار نگرانی دیگر بابا عصر امروز از بیمارستان مرخص می‌شود و بازهم جمعمان جمع می‌شود. دو ماه پیش بود که مامان به خاطر ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شد و چند روز بعدش هم بابا به او پیوست.
بعد از بهبود کرونا؛ هوای قلبتان را داشته باشید
آفتاب‌‌نیوز :

وقتی کنار هم بستری شدند بابا به شوخی گفت "نگفتم ما هر کاری بکنیم با هم بیخ ریش همیم؟". با این جمله مامان خنده ریزی کرد و زیر لبی گفت "حتی کرونا هم نمی تواند من را از این پیرمرد جدا کند". حدود یک ماهی با هم بستری بودند و بعد دکترها گفتند که حال عمومی مامان خوب است و می‌تواند مرخص شود. روزی که مرخص می‌شد گفت اولین باری است که بدون بابا جایی می رود. بهش گفتم دردت به جونم داری میای خونه خودت نه جایی. با بی حوصلگی گفت "بدون اون من تو بهشتم خوشحال نیستم". این مدتی که دور از هم بودن مدام بهانه می گرفت و با اون حال و روزش اصرار داشت که بره ملاقات بابا. با اخم و تخم، قربون صدقه و صحبت بلاخره قانعش کردیم که رفتنش به بیمارستان منطقی نیست و وقتی شنید که اگه بابا ببینتش بیشتر بی تابی می کنه قبول کرد از رفتن به ملاقاتش صرف نظر کنه.

بالاخره روزهای سخت دوری تموم شده و امروز این دو کبوتر عاشق دوباره همو می بینند. دیشب تا دیروقت خونه را مرتب کردم و گل‌هایی که بابا دوست داره رو بالای تختش چیدم. صبح قبل از اومدن هم غذا رو بار گذاشتم و با این که می دونم فسنجون براش خوب نیست درست کردم تا بدونه دختر تنبلی که حوصله نداره برای خودش نیمرو درست کنه بخاطر اون حاضره هرکاری کنه. حالا نشستم تا ساعت چهار بشه تا برم بیمارستان و بابایی رو بیارم.

مامان صبحی می گفت دل تو دلم نیست و قلبم انگار داره تو دهنم می زنه. جواب دادم همه اینا به خاطر دیدار یاره! با اخم گفت لوس نشو دوتا از قرص‌های قلبم تموم شده موقع اومدن یادت نره بگیری. یه چشم طولانی گفتم و در خونه بستم. تو فکر اینم که برای اینکه زمان زودتر بگذره جلسه ظهر رو به جای همکارم برم که تلفنم زنگ میخوره. خواهر کوچیکمه. با گریه و بریده بریده می گه الی مامان. الی مامان افتاده رو زمین. نفس نمی کشه. چیزی نمی‌شنوم، ثانیه‌ها نمی‌گذرن. نمی‌دونم چطوری خودمو رسوندم خونه. شلوغه. یکی از همسایه‌ها تا منو می‌بینه تسلیت می‌گه. هاج و واج ایستادم. خواهر کوچیکمو بین جمعیت می بینم. تا نگاهش به نگاهم می خوره میاد طرفمو و خودشو پرت میکنه بغلم. بین هق هقی که انگار تا آخر دنیا ادامه داره میگه " مامان سکته کرد. کرونا گل خونه پرپر کرد. می‌بینم و نمی‌بینم. گوش می‌دم و نمی‌شنوم. نمیدونم وقتی از این خواب بیدار میشم چطور به بابا بگم باید با بدقولی یارش قبل از دیدار دوباره کنار بیاد. نمی دونم چطور بهش حالی کنم که مامان رفته دیگه منتظرش نیست. من خیلی چیزها رو نمی دونم اما بزرگترینش اینه که چطور میشه با مرگ کسانی که دوستشون دارم کنار بیام و باور کنم سفر مرگ را بازگشتی نیست.

کرونا باعث ایحاد مشکلات قلبی می‌شود

فوق تخصص بیماری‌های قلب و عروق در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه یکی از عمده مشکلات ناشی از ابتلا به کرونا بیماری‌های قلبی است، اظهار کرد: وقتی ویروس کرونا به بدن حمله می‌کند دو سیستم انعقادی خون و ایمنی بدن را مورد هدف قرار داده و از روال عادی خارج می‌کند.

حسین کریم ادامه داد: حمله ویروس کرونا به سیستم انتقادی خود باعث می‌شود انعقادپذیری خون بالا برود که این امر باعث ایجاد لخته‌های خونی متعدد در قسمت‌های مختلف بدن از جمله روده‌ها، مغز، قلب، ریه‌ها و ... می‌شود.

وی افزود: یکی از مهمترین دلایل مرگ‌زایی ویروس کرونا حمله ویروس کرونا سیستم انعقادی بدن است که اغلب باعث سکته و فوت بیمار می‌شود.

وی با اشاره به مشکلاتی که ابتلا به ویروس کرونا برای سیستم ایمنی بدن پیش می آورد، گفت: این ویروس سیستم ایمنی بدن را در اختیار خود می‌گیرد و در نتیجه به جای اینکه سیستم ایمنی بدن علیه عوامل خارجی فعالیت کند، علیه عوامل داخلی فعال شده و به نوعی بدن فرد دچار خود ایمنی می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های قلب و عروق توضیح داد: اغلب عوارض ناشی از ابتلا به کرونا ناشی از آسیب‌هایی است که ویروس به سیستم انعقادی خون و ایمنی بدن وارد می‌کند.

سیستم ایمنی بدن بعد از ورود کرونا علیه قلب فعال می‌شود

وی با اشاره به اینکه کرونا هم باعث ایجاد لخته‌های خونی در قلب و هم منجر به فعال شدن سیستم ایمنی بدن علیه این عضو می‌شود، ادامه داد: این اتفاقات منجر به عارضه میوکاردیت می‌شود که بر اثر آن عضله قلب در پمپ خون با مشکل مواجه می‌شود که گاه مرگ سریع بیمار را به دنبال دارد.

وی توضیح داد: عارضه میوکاردیت بیشتر جوانان و زنان باردار را درگیر می‌کند به همین دلیل نباید فکر کنیم که مشکلات قلبی ناشی از ابتلا به کرونا صرفا مختص افراد مسن است.

بیماران مبتلا به کرونا بعد از بهبود باید به متخصص قلب مراجعه کنند

رییس سابق دانشگاه علوم پزشکی البرز با بیان اینکه افراد هم در دورانی که با این ویروس درگیر هستند و هم در دوران نقاهت باید به شدت مراقب قلب و کارکرد آن باشند، افزود: برخی تصور می‌کنند وقتی بهبود یافتند دیگر خطر گذشته ولی این طور نیست و بیماران به خصوص کسانی که بستری می‌شوند باید بعد از بهبودی و در دوران نقاهت باید زیر نظر پزشک خصوصا متخصصین قلب باشند.

به گفته کریم، زمان دقیقی که بیمار بهبود یافته باید زیر نظر پزشک باشد مشخص نیست چون به واقع اطلاعات دقیقی از اینکه هر بیمار چگونه تحت تاثیر مشکلات قلبی ناشی از ابتلا به کرونا قرار می‌گیرد، در دسترس نیست.

وی گفت: ممکن است فردی از بعد سپری کردن دوره نقاهت به متخصص قلب مراجعه کند و بعد از چکاپ مواردی مشکوکی در کارکرد قلب او مشاهده شود که بر اساس آنها نیاز است فرد مذکور همچنان زیر نظر پزشک باقی بماند ولی در برخی موارد نیز بدن فرد بهبود یافته به سرعت توان خود را بازیافته و به حالت عادی بازمی‌گردد به همین دلیل در این مورد نمی توان برای همه یک نسخه را پیچید.

وی ادامه داد: کسانی که بعد از بهبودی همچنان با مشکلات قلبی مواجه هستند باید تا وقتی متخصص به آنها اعلام کند که شرایط آنها عادی است، تحت نظر باشند.

کریم در پاسخ به اینکه چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات قلبی ناشی از ابتلا به کرونا قرار دارند، توضیح داد: پاسخ به این سوال راحت نیست چون این ویروس مدام سویه خود را تغییر میدهد و هر چند مدت یک بار شاهد جهش جدیدی از آن هستیم ولی در حالت کلی کسانی که زمینه بیماری قلبی را دارند بیشتر باید مراقب باشند. این افراد شامل سیگاری‌ها، افراد مسن، کسانی که دارای فشار خون، دیابت و سابقه بیماری قلبی هستند بیشتر در معرض مشکلات قلبی ناشی از ابتلا به کرونا قرار دارند و کشندگی بیماری در آنها بیشتر است.

این پزشک متخصص در پاسخ به اینکه آیا آماری در خصوص کسانی که در البرز بر اثر ابتلا به کرونا با مشکلات قلبی مواجه شده اند وجود دارد، توضیح داد: متاسفانه به دلیل اینکه طی حدود دو سالی که از شیوع کرونا در استان می‌گذرد حتی یک بانک تحقیقاتی در این خصوص ایجاد نشده و اگر هم اطلاعاتی در این خصوص جمع آوری شده به صورت پراکنده است. البته این ضعف تنها مختص البرز نیست و دیگر استان‌ها را هم شامل می‌شود.

وی اضافه کرد: ایجاد یک بانک اطلاعاتی جامع در خصوص ویروس کووید طی این دو سالی که از شیوع آن می گذرد واقعا کار سختی نبود.

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به علائمی که نشان می‌دهد که قلب فرد مبتلا به کرونا دچار مشکل شده، افزود: هر وقت فرد دچار تنگی نفس، سرفه های آزاردهنده، درد قفسه سینه و یا تپش قلب‌های عجیب و غریب رسید حتما باید به متخصص قلب مراجعه کند. البته توصیه می‌شود کسانی که بر اثر ابتلا به کرونا کارشان به بیمارستان می‌کشد حتما تحت نظر پزشک قلب باشند.

کریم ابراز کرد: کسانی که به کرونا دچار می شوند باید در مکانی استراحت کنند که هوا به خوبی جریان داشته باشد تا ویروس در فضا جمع نشود، مصرف مایعات به ویژه آب میوه‌های طبیعی و ویتامین سی فراموش نشود، قرقره آب نمک یک یا دوبار در روز انجام شود، توصیه می‌شود این بیماران مکمل‌های بی و دی را به طور مستمر مصرف کنند.

بر خلاف تصور عموم، استراحت مطلق برای بیمار مبتلا به کرونا خوب نیست

این فوق تخصص قلب و عروق گفت: برخلاف تصور عموم، استراحت مطلق برای بیمار کرونا اصلا خوب نیست چون باعث ایجاد احتمالی لخته خون در بدن می‌شود. منظور از استراحت این است که فرد بیمار سرکار نرود و فعالیت خارج از منزل نداشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه بیماران کرونایی باید از استرس دوری کنند چون اضطراب و استرس برای آنها سم است، ادامه داد: تجربه نشان داده افرادی که دارای اضطراب هستند بیش از دیگران در معرض ابتلا به کرونا دارند و طول درمان آنها هم بیشتراست و علایم شدیدتری را تجربه می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین