عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه مشترک با ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی و معاونان این مرکز، با تأکید بر اهمیت فضای مجازی در دوره کنونی گفت: در حال حاضر در هر خانهای برای همه افراد و اقشار از کودک گرفته تا افراد مسن دسترسی به اینترنت و فضای مجازی حائز اهمیت است و به نوعی زندگیها با این فضا آمیخته شده است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وی افزود: ما باید در راهبردهایمان برابر مدیریت فضای مجازی بازنگری کنیم؛ فضایی که تا اعماق خانههای مردم رفته است و اگر اکنون مردم درگیر این فضا شدهاند در آینده نزدیک با هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و سایر فناوریهای روز، بهجز مردم، اشیا و لوازم آنها هم درگیر این فضا خواهند شد و فناوری به اعماق پنهان زندگی آنها رسوخ خواهد کرد.
زارعپور ادامه داد: البته شاید نگاه عدهای همچنان این گونه باشد که کار وزارت ارتباطات توسعه کمی و کیفی ارتباطات است. در حالی که معتقدم این دوره گذشته است و علاوه بر ارتباطات که یکی از دو بال این وزارتخانه است، باید روی خدمات فناوری پایه هم کار کنیم تاآنجا که پایداری خدمات حوزه فناوری اطلاعات هم برای مردم اهمیت پیدا کند.
زارع پور تصریح کرد: ما تکالیف و برنامههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مصوبه شهریور ماه سال گذشته شورای عالی فضای مجازی درخصوص «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» را اجرا خواهیم کرد.
وی افزود: بر همین اساس برای برگزاری جلسات منظم با شورای عالی فضای مجازی برنامهریزی میکنیم. ما خودمان را مجری سیاستهای شورای عالی فضای مجازی میدانیم. این مسئله را در مجلس هم بیان کردم و اعتقادم هم بر همین مبنا است. همه ما آمدهایم که جایگاه شایستهای برای جمهوری اسلامی هم در استفاده از فناوری ایجاد کنیم و هم در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم.
ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: امیدوارم که بتوانیم بهطور مشترک کارهای بزرگی را انجام دهیم. مرکز ملی هم ارادهاش بر این است که به کشور خدمت کند. در هر حوزهای که امکان کار مشترک وجود داشته باشد سعی میکنیم که با همکاری یکدیگر کار را پیش ببریم.
وی افزود: واقعیت این است که پروژههای زمین مانده بزرگی وجود دارد از جمله دولت الکترونیکی و شبکه ملی اطلاعات که مادر هم پروژههاست. حوزه اقتصاد دیجیتال هم حائز اهمیت است چرا که میتوانیم به مردم خدمات متنوع ارائه و ایجاد اشتغال کنیم؛ آنهم ایجاداشتغال با سرمایهگذاری پایین چون این حوزه عمدتاً نرمافزاری است.
فیروزآبادی در خاتمه گفت: معتقدم که بخش بزرگی از موفقیت هر دولتی در این عصر وابسته به حرکت درست در فضای مجازی است. مردم ما هم انتظار و توقع دارند خدمات مناسبی در این فضا ارائه شود. در دوره کرونا هم شاهد بودیم که فضای مجازی چقدر توانست مشکلات ما را در حوزههایی مثل آموزش، مالی و بانکی حل کند و بار بزرگی را از دوش ما بر دارد.