آفتاب: مدیركل دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی، اعتیاد به اینترنت، بازیهای رایانهای، فرقهگرایی و فالبینی را از جمله آسیبهای اجتماعی نوپدید اعلام كرد.
دكتر حبیبالله مسعودی فرید مدیركل دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اعلام کرد: «آمار جوانان و افرادی كه به سوی این آسیبها كشانده میشوند را قابل تامل دانست و گفت: چنین افرادی، هیچگاه تصور نمیكنند كه به این قبیل امور اعتیاد پیدا كرده باشند و حتی خانوادهها، گرایش فرزندانشان به این سمت را نوعی سرگرم شدن آنها تلقی میكنند».
به گفته وی، زمانی كه گرایش افراد به بازیهای رایانهای، عملكرد طبیعی زندگی آنها را تغییر داده و باعث اختلال در فعالیتهای اجتماعی افراد شود، میتوان گفت آنها به نوعی به این بازیها اعتیاد پیدا كردهاند.
مدیركل دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی، نقش خانوادهها در مدت زمان بازی كودكان و همچنین محتوا و موضوع این بازیها برای فرزندانشان را مهم خواند و عنوان كرد: «با نگاهی به مراكز بازی در شهر تهران میتوان گفت برخی از بازیهای رایانهای كاملا كلیشهای و خشن است».
وی با اشاره به این كه سازمان بهزیستی بنا به حوزه اجرایی خود نمیتواند، فعالانه وارد این عرصه شود، گفت: بسیاری از آموزشهای پیشگیرانه را میتوان به صورت تلویحی و از طریق فیلمها و كارتونها به كودكان منتقل كرد.
به گفته مسعودی فرید، فرقهگرایی و فالبینی نیز از دیگر آسیبهای اجتماعی نوپدیدی است كه در برخی كشورها شایع شده است، بطوری كه میتوان هر روز شاهد تبلیعات فرقههای متعدد در اینترنت بود.
وی یادآورشد: «ترویج فرقههای معنوی و دنیایی توسط برخی افراد سودجو، تلنگری است تا به خانوادهها و متولیان یادآوری كند كه باید در حوزه جوانان و مسایل دینی و معنوی آنها كارهای بیشتری صورت گیرد».
مدیركل دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی در ادامه از اجرای طرحهای آموزش مهارتهای زندگی و پوشش 10 هزار مهد كودك در سال جاری خبر داد و تصریح كرد: «ارائه چنین مهارتهایی در دبستانهای داوطلب در سال گذشته، از موفقیت چشمگیری برخوردار بود كه اجرای چنین طرحهایی در مدارس در كاهش هزینههای اجتماعی بسیار مثمرثمر است».