هر فصل سال، تولید سیمان مشکلات خاص خو را دارد. در تابستان قطع برق، بر تولید کارخانههای سیمان اثر میگذارد و در زمستان قطع گاز. نتیجه هر دو هم یکسان است؛ کمبود تولید و احتمال افزایش قیمت سیمان.
اخیرا گزارشها حاکی از قطع گاز در چند واحد تولید سیمان در مناطق شمال و شمال شرقی کشور بود. به گفته عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان، قطع گاز در این نواحی به دلیل مشکلات توزیع گاز و همچنین فشار کم آن بود.
اما اگر روند قطعی گاز واحدهای تولید سیمان مانند تابستان امسال و یا زمستان سال گذشته، ادامهدار باشد چه میشود؟ فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوهسازان کشور توضیح میدهد: پروژههای کلان مانند جهش مسکن از این مساله ضربه میبیند.
پورحاجت ادامه میدهد: البته الان شرایط خوب است ولی احتمالا در زمستان کمبود گاز بر صنایع هم تاثیر داشته باشد. باید منتظر ماند و دید اوضاع به چه صورت پیش میرود.
پورحاجت یادآوری میکند: هر مترمربع مسکن تقریبا ۲۰۰ کیلو سیمان مصرفی دارد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان هم پیش از این گفته بود: در صورتی که مجبور به استفاده از مازوت به جای گاز شویم، قیمت سیمان هم بالا میرود.
گفتنی است که نادر غفاری،کارشناس صنعت سیمان قبلا خبر از صادرات سیمان به افغانستان داده بود. نادری گفته بود: دولت اعلام کرده اگر نیاز داخل کشور تامین شود، صادرات سیمان بلامانع است.
این در حالی است که کمبود برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان، تولید سیمان را کاهش داده است. حالا باید دید چگونه هم سوخت برای تامین خوراک صنایع سیمانی نداریم و هم سیمان اضافه برای صاذر کردن به افغانستان داریم