اسماعیل محبیپور در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا اظهار داشت: پس از ایجاد محدودیت همگانی به کنترل هوشمند کرونا رسیدهایم و از فردا طی ۵ مرحله و در ۵ هفته انجام خواهد شد.
اسماعیل محبیپور در جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا هدف از اجرای این طرح را مدیریت کنترل و مبارزه با بیماری کرونا از طریق تبادل اطلاعات برخط در بستر سامانه امید دانست و گفت: این طرح با صیانت از سلامت شهروندان زمینه را برای فعالیت اقشار مختلف مردم را در محیطی امن و سالم فراهم میسازد.
وی همچنین با اشاره به اینکه در برخی کشورهای اروپایی و آمریکا و آفریقا سویه جدید ویروس کرونا شناسایی شده است، بیان داشت: سویه جدید به کشورهای همسایه رسیده و به دلیل مراودات با کشور و علیالخصوص استان فارس شرایط را بسیار ویژه کرده است و از همین رو همه باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند همچنین تزریق واکسن نیز مورد تاکید مجدد است.
محبیپور ارکان اصلی این طرح را واکسیناسیون و غربالگری در سه محور خدمتدهندگان، خدمتگیرندگان و محیط خدمت برشمرد و بیان داشت: این طرح در سراسر کشور بهصورت هماهنگ اجرا میشود که در فاز نخست آن تمامی دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۲ قانون مدیریت بحران مشمول اجرای طرح هستند.
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا افزود: مراجعان و شاغلان مراکز خدماتی ملزم به داشتن گواهی 2 دز واکسن با ارائه کارت واکسن یا ارائه آزمایش PCR منفی در فاصله هر ۱۵ روز یک بار برای مراجعه به مراکز خدماتی هستند؛ در غیر این صورت اجازه حضور نخواهند داشت بنابر این کارکنان میبایست از مرخصی استحقاقی استفاده کنند و مراجعین نیز امکان بهرهبرداری از امکانات و کسب خدمات نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه در صورتی که پاسخ منفی بر اساس آخرین آزمایش ثبت شده در سامانه اثبات نشود، امکان بهرهمندی از خدمات نخواهد بود، ادامه داد: از همین رو ضروری است در وهله اول همه واکسن را تزریق کنند هم کارکنان دستگاههای اجرایی و هم مراجعکنندگان.
محبیپور درباره تکالیف دستگاههای اجرایی نیز در این طرح گفت: مسئول اجرای این طرح رؤسا و مدیران دستگاهها هستند. همچنین، اطلاعات، انتظامات و دژبانیها باید در این باره توجیه شوند و نیز حراستها و بازرسیها بر اساس تکالیف خود اعمال نظارت خود را تقویت کنند. وی همچنین از صدا و سیما، رسانههای مکتوب و برخط و نیز فعالان فضای مجازی درخواست کرد در این زمینه اطلاعرسانی دقیق و کافی را به مردم ارائه دهند.
این مسئول در ادامه از دانشگاه علومپزشکی درخواست کرد که ارزیابی مجددی صورت دهند و گفت: چنانچه احتمال نیاز به افزایش فعالیت و مراکز واکسیناسیون باشد همچنان با قوت این اقدام را عملی خواهیم کرد.
محبیپور با اشاره به ارزیابی دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان داشت: متأسفانه ۱۵ درصد جمعیت مقیم استان فارس برای واکسیناسیون مراجعه نکردهاند و ضروری است این افراد به این مهم اقدام کنند؛ افزون بر این شناسایی این افراد باید صورت گیرد.
وی ایجاد امنیت جمعی را مشروط به هماهنگی همه مردم دانست و گفت: کمیتههای ۱۱ گانه ستاد مبارزه با کرونا فعال است تا فاز به فاز این طرح را پیش بریم.
جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا درباره وضعیت شیوع کرونا در کل کشور اظهار داشت: نقاط قرمز شیوع کرونا به حداقل تعداد در بیست ماه گذشته رسیده و از سویی میزان فوتیها در ۱۸ استان کشور طی ۲۴ ساعت گذشته صفر یا یک نفر بوده است.
وی با اشاره به اینکه تا امروز ۱۱۰ میلیون دز واکسن در کشور تزریق شده است، ابراز داشت: این مهم از برکات همراهی و همکاری مردم با دستگاهها است و امروز واکسن کرونا در انواع مختلف به وفور در داخل کشور موجود است.
محبیپور وضعیت استان را از نظر رعایت شیوهنامههای بهداشتی و تزریق واکسن در مقایسه با کل کشور مطلوب ارزیابی کرد و افزود: در استان فارس در تزریق دوز سوم کمی عقب هستیم و ضروری است مردم موضوع را جدی بگیرند و برای تزریق دوز سوم به مراکز مراجعه کنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: با تزریق دز سوم میتوان بسیاری از محدودیتها را رفع کرد.
وی در ادامه ضمن تبریک روز پرستار بیان کرد: 20 ماه مجاهدت اعضای کادر درمان و شکیبایی و بردباری آنان در کنترل و مهار و مبارزه با ویروس کرونا شایسته تقدیر است و امید است با همت همگانی و مشارکت جامع و مستمر موفق شویم ایمنی همگانی را اعلام کنیم.