بعد از ناتوانی دولت سیزدهم در جلوگیری از افزایش فزاینده قیمت کالاها و خدمات ضروری مردم، کاهش ارزش پول ملی، ریزش مکرر بورس… و بیتوجهی مردم به فرافکنی برخی از مسولان دولتی در بزرگنمایی موضوعاتی همچون خزانه خالی، استقراض از بانک مرکزی، بدهیهای باقیمانده و … همه وعدهها برای بهبود شرایط موجود به بودجه سال١٤٠١ که برنامه تحولات مثبت سال آتی است، حواله شد!
به گزارش آفتابنیوز؛ آنچه به عنوان واژه کلیدی در این بودجه استفاده میشد، "اصلاح ساختار" بود. در این خصوص بیش از همه، واژه اصلاح ساختار بودجه از قالیباف در مجلس شنیده میشد. هرچند تکرار بدون توصیف این واژه از سوی وی و مسولان ذیربط این گمان را تقویت میکرد که شاید خود هم ندانند که أصلا ً اصلاح ساختار دقیقاً معطوف به چه اقدام و تحولاتی در بودجه است؟! و اساسا با چه شاخصی چنین اصلاح ساختاری در بودجه را میتوان ارزیابی و اندازهگیری کرد؟!
آنچه از سوی رهبر انقلاب در آذرماه سال ١٣٩٧ به عنوان ضرورت اصلاح ساختار ابلاغ گردید با عبارت قطع وابستگی مستقیم بودجه به نفت توصیف و تکمیل میشد. از این رو سازمان برنامه و بودجه، نسبت به تهیه و تنظیم برنامهای مشتمل بر ٤ محور و ٩ بسته، اقدام و در وقت مقرر به شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارایه کرد که در این شورا اجرایی شدن آن مورد توافق قرار نگرفت.
حال با توجه به یکصدایی سه قوه در شورای مذکور و ضرورت انجام اصلاحات ساختاری بودجه به ویژه مهمترین رکن و هدف آن، یعنی قطع یا حداقل کاهش تدریجی مستقیم بودجه به نفت اقدام میشد.
متاسفانه نه تنها اصلاح مناسبی در منابع و مصارف بودجه سال١٤٠١ صورت نگرفت، بلکه وابستگی بودجه به نفت نزدیک به ٣ برابر افزایش یافت؛ به طوریکه سهم نفت در عملکرد منابع عمومی بودجه که در سال ١٣٩٩ در حد ١١ درصد بود، به حدود ٣٠ درصد در لایحه بودجه ١٤٠١ افزایش یافت و عملیاتی شدن بودجه نیز پس از سالها تلاش مجدد به محاق رفت؛ لذا شاهد افزایش غیرمعمول بودجه در برخی از ردیفها برای دستگاهها خاص بودهایم.
همچنین روند شفافسازی بودجه نیز با تجمیع و ادغام ردیفها تغییر ریل یافت؟! آیا در این لایحه شفاف! کسی توضیح داده است که در سال آینده کدام موسسه یا نهاد خارجی و بینالمللی، آنگونه که در بند "د" تبصره ٣ لایحه بودجه سال ١٤٠١ منعکس شده، قرار است ٢ میلیارد یورو به جمهوری اسلامی ایران به طور بلاعوض کمک کند تا دولت آنرا به ریال تبدیل و به خزانه واریز نماید؟!
لایحه بودجه سال ١٤٠١ نیز نشان داد که گویا دولت سیزدهم نه برای امسال بلکه برای سال آتی هم برنامهای مشخص و رهگشا ندارد…!
رییس محترم مجلس شورای اسلامی شما رسالت پاسداری از سر زمین ایران را دارید دولت که غرق گرفتاریهای روزمره است با انتخاب اقای میر کاظمی هم در پستی که تخصص ان را ندارد بودجه نور علی نور شده این پیشنهاد به نفع دولت هم هست تمام ردیفهایی که اضافه اعتبار دارند شامل نها د ها -صدا سیما - شورای نگهبان -پژوهشکده های شورای نگهبان و مجمع -بنیادهای به نام اشخاص - نهادهای مذهبی فرهنگی- نهدهای نظامی- اضافه اعتبارانها را حذف کنید دریافت مالیات از کاخانه ها و شرکتهای تحت پوشش استان قدس -بنیادهای مختلف را در بودجه اضافه بفرمایید- هزینه تمام سمینارها را حذف کنید چاپ روزنامه ها توسط ارگانهی دولتی را ممنوع کنید بودجه اضافی صدا و سیما را کاهش دهید و با این بودجه جمع اوری شده پرداخت غرامت به کشاورزان را که در اثر خشکسالی نمیتوانند کشت کنند پرداخت کنید وبا باقیمانده ان سیستم ابیاری اتوماتیک را جهت کشاورزان اجرا کنید و هزینه ان را بعدان از کشورزان در قالب وام بدون بهره با اقساط طولانی مدت پس بگیرید و با این کار نام نیکی برای خود و مجلس فعلی به جا بگذارید وایران را از قحطی و خشکسالی نجات دهید
از حقوق مردم میزنند و به هم مسلک هایشان اضافه میکنند . درود به کلمه انقلابی . افزایش حقوق تورم ایجاد میکند ولی افزایش بودجه هم حزبی ها نه .