جعفر قادری با بیان اینکه تشکیل این کمیته هنوز بلاتکلیف است اظهار کرد: پیشنهاد دولت در لایحه، حذف ارز ۴۲۰۰ است و درآمد حاصل از آن نیز به گروههای واقع در دهکهای اول تا هفتم پرداخت میشود که به برخی ۱۱۰هزار تومان به برخی ۹۳هزار تومان و ۹۰هزار تومان یارانه در ماه علاوه بر ۴۵هزار تومانی که در حال حاضر پرداخت میشود پرداخت میکند.
وی ادامه داد: اگر ما به پیشنهاد دولت مبنی بر حذف ارز ترجیحی رای ندهیم ۴۰۰هزار میلیارد تومان از محل منابع یعنی درآمدهای نفتی را باید برای ارز ۴۲۰۰ اختصاص دهیم و اگر این کار صورت گیرد عملا ۴۰۰هزار میلیارد تومان از محل منابع بودجه حذف میشود و کسری منابع اتفاق میافتد.
نماینده شیراز در مجلس تاکید کرد: فکر میکنم مجلس راهی ندارد به جز اینکه نظر دولت مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰را تایید کند البته باید با شرط و شروطی این کار به دولت واگذار شود.
وی افزود: دولت اذعان دارد که اگر ارز ترجیحی نهادههای دامی حذف شود قیمت گوشت و مرغ و روغن حداکثر دوبرابر میشود که اگر قیمتها در همین حد افزایش داشته باشد فکر میکنم با یارانههای که پرداخت میشود قابل تحمل است.
وی با بیان اینکه ارز ترجیحی برای واردات گندم و دارو حذف نمیشود گفت: دولت منابع لازم برای واردات گندم و دارو را در بودجه دیده است؛ در بحث گندم ممکن است یارانه مصارف لوکس مثل شیرینی پزیها حذف شود.
به گفته قادری ارز ترجیحی را مثل گذشته به وارد کننده نمیدهند که در خارج گندم خریداری کند، بلکه قرار است که وارد کننده با نرخ دلار آزاد گندم را وارد کند و به نانواییها بدهد و مصرف کننده به اندازه ارز ۴۲۰۰ هزینه را به نانوایی پرداخت میکند و نانوایی کسری آن را از دولت میگیرد