کد خبر: ۷۵۰۵۸۱
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۱
دلار ۴۲۰۰ تعیین تکلیف شد

وعده صبح چهارشنبه رئیسی برای بورس / کنایه رئیسی به خاتمی، روحانی و ظریف

ابراهیم رئیسی در این مدت تلاش داشته به انتقاد از عملکرد دولت قبل به طور مشروح نپردازد، اما در مصاحبه چهارم تاکید کرد مشکلات بورس ارثیه دولت قبل برای او است.
وعده صبح چهارشنبه رئیسی برای بورس / کنایه رئیسی به خاتمی، روحانی و ظریف
آفتاب‌‌نیوز :

۱۷۴ روز از ریاست ابراهیم رئیسی بر دولت می‌گذرد او شب گذشته گفت و گوی چهارم خود را با سیمای جمهوری اسلامی انجام داد تا هر ۴۳ روز یک بار به تلویزیون وقت داده باشد.

رئیسی از آغاز به کار در مقام رئیس دولت هیچ کنفرانس خبری با رسانه جمعی نداشته و فقط از طریق شبکه‌های سیما حرف‌های خود را زده است. (کنفرانس خبری او در یک تیر پیش از آغاز به کار رسمی بود)

یکی روش‌های سنجش دغدغه‌ها و اولویت‌ها در گفتگو‌های مسئولان ارشد تکرار کلمات مهم است. در حوزه اقتصاد، رئیسی در این گفتگو واژه بورس را ۱۰ بار به کار برد، اما کلمه ارز را حداقل ۱۵ بار تکرار کرد. کلمه مسکن نیز ۱۴ بار به زبان رئیس دولت آمد. رئیسی ۱۲ بار نیز به کنترل تورم و هفت بار به رشد اقتصادی اشاره کرد. بانک در میان واژه‌های اقتصادی مورد بررسی پرکاربردترین کلمه بودند بیش از ۲۰ بار کلمه بانک در سخنان رئیسی استفاده شد.

ابراهیم رئیسی پس از سفر به روسیه برای اولین بار به حاشیه‌های آن واکنش نشان داد و گفت: این سفر سیاست نه شرقی و نه غربی جمهوری اسلامی را زیر سئوال نمی‌برد بلکه به دنبال توازن در سیاست خارجی است.

او درباره حواشی استقبال هم کنایه‌ای به محمد خاتمی، رئیسی و ظریف زد و گفت: اگر محصول و نتیجه یک سفر لبخند باشد، خب اتفاقی برای مردم نمی‌افتد نتیجه سفر باید توسعه روابط در حوزه‌های انرژی، کشاورزی، صنعت و زندگی مردم باشد.

منتقدان سفر اخیر رئیس دولت به روسیه فیلم استقبال از او را با فیلم استقبال از خاتمی در دوران ریاست جمهوری مقایسه می‌کنند که به باور آنان نشانه استقبال گرم‌تر از رئیس جمهور پیشین بوده است. سید محمد خاتمی به سید خندان معروف بود.

وعده صبح چهارشنبه برای بورس

ابراهیم رئیسی در این مدت تلاش داشته به انتقاد از عملکرد دولت قبل به طور مشروح نپردازد، اما در مصاحبه چهارم تاکید کرد مشکلات بورس ارثیه دولت قبل برای او است.

رئیسی در این مصاحبه گفت: از همان ابتدا نگران بورس بوده و لذا تیم اقتصادی دولت را به ریاست معاون اول مامور پیگیری بررسی راهکار‌های برون رفت بورس از مشکلاتی کنونی کرده است. به گفته او تیم اقتصادی دولت به یک نتایجی رسیدند که امروز وزیر اقتصاد این تصمیمات و مصوبات را اعلام می‌کند. مصوباتی که نتیجه اش از نگاه دولت خروج بورس از وضعیت کنونی است. شاخص بورس در چهار ماه اخیر روند نزولی داشته و یکی از چالش‌های دولت رئیسی در این مدت به حساب می‌آید.

فعالان بازار سهام مدام وعده‌های او و همکارانش را برای حل سریع مسائل بورس گوشزد می‌کنند و دولت رئیسی را متهم به این بخش از سخنان رئیسی در فضای مجازی انعکاس زیادی داشت.

خود انتقادی رئیسی

ابراهیم رئیسی در این گفتگو از دولت خود نیز انتقاد کرد. به باورش انتصابات کند است و بانیان وضع موجود زودتر باید از دولت او کنار گذاشته شوند. بانیان وضع موجود اشاره به مدیرانی است که با دولت روحانی کار کرده اند.

تعیین تکلیف دلار ۴۲۰۰

ابراهیم رئیسی در این گفتگو تکلیف آینده سیاست دلار ۴۲۰۰ را که از قضا یادگاری روحانی است روشن کرد.

او حذف این سیاست را نیازمند اجماع نخبگان، قبول مردم و جبران خسارت خانوار‌ها دانست و تاکید کرد: سیاست تخصیص ارز به قیمت دلار ۴۲۰۰ به نان و دارو ادامه دارد. اما برای اقلامی که حذف می‌شود دولت به صورت ریالی از مصرف کننده حمایت می‌کند. رئیسی نحوه حمایت از مردم پس از حذف دلار ۴۲۰۰ را در قالب کارت اعتباری عنوان و اظهار کرد:بهتر است سیاست حمایتی در قالب کارت اعتباری باشد. کالا‌های دیگر نباید گران شود، اما کالا‌هایی که ارز ترجیحی آن‌ها حذف می‌شود و احتمالا گران می‌شوند، این پول باید در ازای آن به خودِ مردم، به ویژه اقشاری که نیازمند هستند، داده شود.

وعده ها: از وام ازدواج تا وام بانکی و ساخت مسکن

رئیس دولت سیزدهم در گفت و گوی چهارم وعده داد وام ازدواج در سال آینده متناسب با نرخ تورم بالا رود. زیرا دولت او به دنبال تشویق ازدواج و افزایش جمعیت است.

رئیسی وعده ساخت ۴ میلیون مسکن در دولت سیزدهم را تکرار کرد و گفت بنای عمل به وعده‌های خود را با مردم داریم دولت ما می‌خواهد دولت «صادق الوعد» باشد.

رئیس قوه مجریه بیان دلایل التهاب در بازار اجاره را نیازمند وقت دیگری دانست، اما تاکید کرد نگران این مساله است و برای کنترل اجاره بها نیز کارگروهی مامور شده تا تسهیلاتی فراهم کند.

رئیسی با اشاره به جلسه بانکی چند روز پیش خود گفت: به بانک‌ها گفتم اعطای تسهیلات به مردم را سهل کنند؛ می‌گوییم تسهیلات نه تضییقات، یعنی با سهولت به دست مردم برسد.

او برای بانک‌ها باید ۳ کار تعیین کرد؛ نقش آفرینی در رشد اقتصادی کشور، خدمت به مردم است که اعطای تسهیلات بخشی از آن است و کار و دست آخر سوددهی از قبل این فعالیت ها.

واکنش فوری اقتصاددانان

سخنان رئیسی درباره بانک‌ها با انتقاد برخی اقتصاددانان در فضای مجازی روبرو شد آنان به تناقض حرف‌های رئیس دولت درباره ماموریت بانک‌ها پرداختند. برخی از آنان این پرسش را مطرح می‌کردند که چطور می‌شود بانک‌ها با سهولت وام دهند و وام‌ها باید به سوی تولید هدایت شود تا مشکل آفرین نباشد را در یک راستا دانست. زیرا تولید همه مردم نیستند.

منبع: اکوایران

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین