آفتابنیوز : این دیدار پس از چند دهه، نبود روابط دیپلماتیک و جنگی خونین انجام شد که در آن میلیون ها نفر کشته، مجروح یا آواره شدند. دیدار بی سابقه جعفری، فرصتی طلایی برای مصالحه میان دو قدرت مهم خلیج فارس ایجاد کرد. همکاری ایران و عراق در واقع تغییر فضای جنگ، موشک و مبادله اسرا به شرایط جدید تجارت و صلح است. اکنون آرامشی می تواند در منطقه ای که سال ها فاقد آن بوده حاکم شود.
البته مصالحه نیازمند صداقت است. دولت جدید عراق باید با صراحت با همتای ایرانی خود صحبت کند و به یاد داشته باشد که حکومت عراق تغییر کرده ولی ایران هنوز حکومت خود را دارد.
سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در مقابل همسایگانش هم فاقد انسجام و روند تصمیم گیری یکنواخت است. زمانی که برخی از افراد خواهان روابط خوب و آرام با همسایگان هستند، سایر سران قدرت بدون توجه به شرایط قصد متهم کردن دیگران و خرابکاری را دارند. این موضوع در مورد سیاست های ایران در برابر همسایگان غربی نیز صادق است. برخی خواهان روابط صلح آمیز هستند ولی برخی دیگر رو به مناطق جنوبی عراق آورده اند و به حمایت از گروه های مذهبی و سیاسی می پردازند.
ایران هم چنین باید بداند که نباید برای تسویه حساب با آمریکا عراق را مورد استفاده قرار دهد. اکنون با حضور هزاران سرباز آمریکایی در عراق، ایران همسایه جدیدی پیدا کرده است و آنهایی که تصور می کنند می توان با ایجاد تنش های سیاسی و خشونت با آمریکا مبارزه کنند، کاملا در اشتباه هستند.
تاکنون، موضع تهران امیدوارکننده بوده است اما بیان یک سری مطالب کافی نیست و مسأله مهم عمل کردن به آنهاست. اگر ایران پیام مصالحه خود را به مرحله عمل درنیاورد و از دخالت در امور عراق اجتناب نکند، صحبت های جعفری و واکنش ایرانی ها تنها به ضرر دو کشور تمام خواهد شد.