تیمی از محققان با حمایت مالی بنیاد ملی علوم ایالاتمتحده، حداقل 11 گونه ماهی که مشکوک به توانایی راهرفتن روی زمین هستند را شناسایی کردهاند.
یافتهها براساس سیتیاسکن و یک نقشه تکاملی جدید از خانواده «سگماهیان جویباری» است که شامل تنها گونههای زندهای میشود که در هنگام راه رفتن تصویر آنها گرفته شده است.
مشخص کردن اینکه کدام گونه از سگماهیان جویباری دارای قابلیت راه رفتن هستند، میتواند دانشمندان را کمک کند تا چگونگی شکلگیری اولین مهرهدارانی که راه میرفتند را درک کنند.
این مطالعه که در مجله Morphology منتشر شده، محققان موزه تاریخ طبیعی فلوریدا، انستیتوی فناوری نیوجرسی، دانشگاه ایالتی لوئیزیانا و دانشگاه Maejo در تایلند ساختار استخوان تقریباً 30 گونه از سگماهیان جویباری را تجزیهوتحلیل کردند.
بر اساس شکل استخوانی که ستون فقرات را به بالههای لگنی آنها متصل میکند، محققان دریافتند که 10 گونه دیگر از آنها کمربند لگنی غیرمعمول و سنگین دارند. ماهی فرشته غاری که یکی از گونههای سگماهیان جویباری است، از دندههای بزرگ و عضلاتش استفاده میکند تا به کمک بالههای خود حرکت کند.
یکی از محققان درباره این موضوع گفت: البته همه سگماهیان جویباری اینقدر استعداد تحرک ندارند. اگرچه بیش از 100 گونه از آنها در سراسر جنوب شرقی آسیا یافت میشود، اما ماهی فرشته غاری تنها گونهای است که توانایی راه رفتن آن مشاهده شده است.