سرهنگ علیمحمد رجبی با اشاره به نزدیک شدن روز معلم، اظهار کرد: همانطور که بارها گفته شده است، کلاهبرداران سایبری از هر فرصتی برای سوءاستفاده و رسیدن به مقاصد شوم خود برای کلاهبرداری و اخاذی از شهروندان اقدام میکنند، در حال حاضر نیز با نزدیک شدن به روز معلم ممکن است این افراد بخواهند به روشهای مختلف اقدام به کلاهبرداری یا سوءاستفاده از اطلاعات کاربران فضای مجازی که در این مورد بیشتر شامل معلمان، دانشآموزان و خانواده دانش آموزان میشود، کنند.
وی ادامه داد: در مورد دانشآموزان یا خانوادههایشان ممکن است این افراد با تبلیغات خرید اینترنتی هدیه روز معلم و نظایر آن مواجه شوند، در این خصوص لازم است که دانشآموزان و خانوادهها دقت داشته باشند، در صورت خرید اینترنتی به مناسبت روز معلم، به اصالت فروشگاه اینترنتی و نماد اعتماد الکترونیک آن توجه کنند و از اعتماد به دیگر فروشگاهها خوددداری کنند، چرا که ممکن است این فروشگاهها آنان را به صفحات جعلی و فیشینگ هدایت کرده و نسبت به خالی کردن حساب آنان اقدام کنند. یا حتی پس از خرید اصلا محصولی برایشان ارسال نشده یا محصول ارسال شده به آنچه که برایش تبلیغ شده بود، مغایرت داشته باشد.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا افزود: همچنین برای انجام خریدهای اینترنتی لازم است کاربران آدرس فروشگاه اینترنتی مورد نظر را خودتان تایپ کرده و از رفتن به لینکهایی که در شبکههای اجتماعی یا سایتهای دیگر ارائه شده است، خودداری کنند، چرا که ممکن است افراد سودجو سایتهای مشابه را برای کلاهبرداری ایجاد کرده باشند.
رجبی افزود:همچنین توصیه پلیس فتا این است که خانوادهها در تمام مراحل انجام خرید اینترنتی در کنار فرزندان خود بوده و بر موارد ایمنی سایتها نظارت کافی داشته باشند.
وی به معلمان نیز هشدار داد و گفت: در این ایام ممکن است با سیل پیامهای تبریک مواجه شوند، توصیه پلیس فتا این است که از بازکردن لینکهای ناشناس که ممکن است در زیر پیامهای تبریک آمده باشد خودداری کنند. همچنین فریب برخی تبلیغات در مورد بسته اینترنت و هدیه و ... به مناسبت روز معلم در شبکههای اجتماعی و پیامرسانها را نخورده و چنین مواردی را حتما از سایتهای اصلی آن پیگیری کنند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا افزود: ممکن است این لینکها آلوده به بدافزار بوده و با ورود به آن تلفن همراه یا رایانه معلمان دچار اخلال و مشکل شود.