کد خبر: ۷۷۰۶۳۰
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۰

وراثت؛ عامل اصلی ابتلا به فشار خون

یک متخصص داخلی در شهرکرد گفت: ۹۰ درصد موارد ابتلا به فشارخون به دلایل وراثتی است یعنی والدین به این بیماری مبتلا بوده و به فرزند نیز منتقل شده است و تنها ۱۰ درصد موارد ابتلا به فشار خون دلایلی مانند تنگی عروق کلیه، توده‌های موجود در غده فوق کلیوی و... دارد که با برطرف شدن این علت فشارخون نیز کنترل می‌شود .
وراثت؛ عامل اصلی ابتلا به فشار خون
آفتاب‌‌نیوز :

رحمت‌الله ربیعی درخصوص بیماری‌های فشار خون و دیابت، اظهار کرد: فشارخون یک بیماری خاموش است یعنی احتمال دارد طی سالیان ابتدایی ابتلا به آن، فرد هیچ علائمی نداشته باشد و به صورت اتفاقی با چکاپ توسط پزشک بیماری تشخیص داده شود البته فشارخون درصورتی که کنترل نشود در دراز مدت دارای عوارض بسیاری دارد و می‌تواند بر چشم، کلیه‌ها و... تاثیر منفی داشته باشد همچنین بیماری‌های قلب و عروق از دیگر عوارض ابتلا به فشارخون کنترل‌نشده است چرا که فشارخون می‌تواند بزرگ شدن قلب و یا تنگی عروق آن را در پی داشته باشد.

این متخصص داخلی در شهرکرد افزود: ۹۰ درصد موارد ابتلا به فشارخون به دلایل وراثتی است یعنی والدین به این بیماری مبتلا بوده و به فرزند نیز منتقل شده است و تنها ۱۰ درصد موارد ابتلا به فشار خون دلایلی مانند تنگی عروق کلیه، توده‌های موجود در غده فوق کلیوی و... دارد که با برطرف شدن این علت فشارخون نیز کنترل می‌شود یکی دیگر از دلایل ابتلا به فشارخون مشکلات کنترل نشده غده تیروئید است که این مورد نیز در صورت کنترل مشکل تیروئید احتمال ابتلا به فشارخون نیز کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: داشتن وزن ایده‌آل برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون از اهمیت بالایی برخوردار است همچنین با توجه به اینکه میزان مصرف نمک در ایران درصد بالایی دارد توصیه می‌شود افراد از داشتن رژیم‌های غذایی پرنمک خودداری کنند، غذاهای پرچرب نیز یکی دیگر از عوامل ابتلا به فشارخون است و روغن‌های خوراکی به صورت‌های گوناگون مایع، جامد، حیوانی، گیاهی و... بر ابتلا به فشارخون و تشدید آن تاثیر دارند.

ربیعی عنوان کرد: آب و هوا و زندگی در مکان‌های با ارتفاع بالا که میزان اکسیژن پایین است مانند چهارمحال و بختیاری تاثیر چندانی بر ابتلا به فشارخون ندارد اما در طولانی مدت کمبود اکسیژن موجب غلظت خون افراد می‌شود بنابراین می‌تواند تاثیر جزئی نیز بر ابتلا به فشار خون نیز داشته باشد اما نمی‌توان گفت فشارخون در استان به دلیل ارتفاع بالا و کمبود اکسیژن بسیار شایع است چراکه این موضوع به عنوان یک عامل مهم در ابتلا به فشارخون درنظر گرفته نمی‌شود.

این متخصص داخلی در شهرکرد اضافه کرد: زمانی که ابتلا به فشارخون توسط پزشک تشخیص داده می‌شود لازم است اقداماتی در جهت کنترل آن انجام شود در ابتدا آزمایشات کامل برای روشن شدن دلیل ابتلا به فشارخون صورت می‌گیرد و درصورتی که علت قابل درمان باشد اقدامات لازم توسط پزشک انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: درصورتی که ابتلا به فشارخون بدون علت و به شکل وراثتی باشد فرد باید تحت نظر پزشک برای کنترل فشارخون خود دارو مصرف کرده و اقداماتی مانند انجام سه وعده نیم‌ساعته ورزش در هفته، مصرف رژیم‌های غذایی کم‌نمک و کم‌چربی، حذف فست‌فودها از برنامه غذایی، کاهش استرس و... را برای کنترل فشارخون خود انجام دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین