جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه به وقت محلی در پاسخ به سوال خبرنگار در لس آنجلس که از او پرسید آیا برای سفر به عربستان تصمیم گرفته اید گفت: هنوز خیر.
به گزارش سی ان ان، خبرنگار بار دیگر از او پرسید که چرا تصمیم نگرفته اید و آیا در انتظار تعهد عربستانی ها یا نتیجه مورد مذاکرات صلح (با رژیم صهیونیستی ) هستید؟
بایدن این بار پاسخ داد: نه تعهدات از سوی عربستان به مساله انرژی ربطی ندارد. قرار است یک دیدار بزرگ تر در عربستان رخ دهد، به این دلیل می روم. برای اسرائیلی ها به امنیت ملی مربوط می شود، یک برنامه دارم. این سفر در مورد مسایل بسیار بزرگ تری از انرژی است.
پیش از این، شبکه خبری سی ان ان آمریکا گزارش داد که دولت جو بایدن رئیس جمهوری دموکرات آمریکا به دنبال احیای کامل روابط با عربستان سعودی و عبور از قتل جمال خاشقچی است.
این شبکه خبری آمریکایی نزدیک به حزب دموکرات به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد مقامات ارشد آمریکایی به عربستان سعودی اعلام کردهاند که آمریکا آماده است تا روابط خود را با عربستان از سر گیرد و عملا از مساله قتل جمال خاشقجی، ستوننویس واشنگتن پست در سال ۲۰۱۸ عبور کند.
در این گزارش آمده است،این تصمیم یک اقدام دراماتیک برای حفظ چهره جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا است که با وعده طرد عربستان سعودی به دلیل قتل خاشقچی، آغاز به کار کرد.
دولت او همچنین سال گذشته گزارشی منتشر کرد که مستقیماً محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را به سازماندهی قتل خاشقچی متهم می کرد.
وزیر حمل و نقل رژیم صهیونیستی نیز گفت که اقدامات برای پرواز هواپیماهای این رژیم بر فراز عربستان به عنوان بخشی از فرایند سازش و عادی سازی روابط با ریاض در جریان است.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری النشره، «میراف میخائیلی» وزیر حمل و نقل رژیم صهیونیستی امروز (شنبه) در سخنانی به رویکرد سازشکارنه سعودیها با این رژیم که به زیان آرمان و حقوق ملت فلسطین است، اشاره و تصریح کرد: "اقدامات با عربستان - به عنوان بخشی از روند سازش- در ارتباط با پرواز هواپیماهای اسرائیلی بر فراز خاک این کشور که می تواند طول پروازها را کاهش دهد، در جریان است. این چه خبر خوبی است، اینطور نیست؟"
او در عین حال افزود که "در حال حاضر نمی توان انتظار نتایج را داشت، اما این کار در حال انجام است".
این در حالی است که آدام شیف عضو برجسته دمکرات کنگره آمریکا گفته است که جو بایدن رئیس جمهور این کشور نباید به عربستان سعودی سفر یا با محمد بن سلمان ولیعهد این کشور دیدار کند.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، شیف با اشاره به قتل وحشیانه جمال خاشقچی روزنامهنگار واشنگتن پست در ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه، ولیعهد عربستان را متهم کرد که به روش وحشیانهای، یک شهروند آمریکا را قطعه قطعه کرده است.
ریاض هرگونه مداخله شاهزاده محمد بن سلمان در این حادثه را تکذیب کرده و ارزیابی ۲۰۲۱ نهادهای اطلاعاتی آمریکا را در باره موافقت او با اجرای عملیاتی در استانبول برای بازداشت یا قتل او، رد کرده است.