چندین ماه از زمانی که روسکاسموس قصد خود را برای خروج از ایستگاه فضایی بینالمللی در بحبوحه افزایش تنشها بر سر جنگ اوکراین اعلام کرده است میگذرد و اکنون فضانورد ۵۸ ساله ناسا میگوید که ایالات متحده آمریکا و اروپا "نیازی به روسیه ندارند" زیرا "ما میتوانیم هر کاری که آنها میتوانند انجام دهیم".
به گزارش دیلیمیل، کِلی که سالها با فضانوردان روسی کار کرده است، افزود که این تهدید "به ضرر روسیه است، نه ما" و افزود: من تصور نمیکنم که ناسا به این زودیها با دولت فعلی همکاری کند".
او به میل آنلاین گفت: "امیدوارم بتوانیم تا پایان دوره ایستگاه فضایی بین المللی(که قرار است تا سال ۲۰۳۰ نابود شود) ادامه دهیم. امیدواریم بتوانیم شراکت را تا پایان این زمان حفظ کنیم، اما خروج از ایستگاه فضایی بینالمللی برای روسیه و افرادی که برای آنها کار میکنند مضر است، نه برای ایالات متحده. من دوستان زیادی در آنجا دارم.
کِلی که بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ یک سال را در ایستگاه فضایی بینالمللی گذرانده، از منتقدان سرسخت جنگ اوکراین بوده است و در عین حال آژانس فضایی روسیه و رئیس آن دیمیتری روگوزین را نیز مورد هدف انتقادات خود قرار داده است.
در ماه مارس، این دو نفر در توییتر با یکدیگر بحث و مجادلهای داشتند که طی آن روگوزین، این فضانورد سابق نیروی دریایی ایالات متحده را "احمق" خواند و کلی پاسخ داد که فرمانده روس مانند یک "کودک" رفتار میکند.
۹۷ درصد مردم از فضا میترسند!
یک ماه بعد، روگوزین به تلویزیون دولتی روسیه گفت که مسکو دیگر با شرکای بینالمللی خود در ایستگاه فضایی همکاری نخواهد کرد و تأیید کرد که تصمیم برای خروج گرفته شده است.
او گفت که آژانس فضایی روسیه الزاما تاریخ دقیقی را برای خروج خود اعلام نمیکند، اما تأیید کرد که برنامه فضایی روسیه به دوره زمانی اعلام شدهی یکساله خود پایبند خواهد بود.
روگوزین پیشتر از تحریمهای غرب علیه روسیه در بحبوحه جنگ اوکراین انتقاد کرده بود.
کِلی در طول فعالیت خود در ناسا، در مجموع ۵۲۰ روز را در ایستگاه فضایی بینالمللی گذرانده است که طولانیترین ماموریت او از ۲۷ مارس ۲۰۱۵ تا یک مارس ۲۰۱۶، برای مدت ۳۴۰ روز طول کشید. در آن زمان، ناسا آزمایشاتی را برای مطالعه تأثیرات زندگی در مدار بر روی کِلی با کمک برادر دوقلوی همسان او مارک که روی زمین بود انجام داد.
برادران کِلی ژنومهای تقریباً یکسانی دارند که امکان بررسی اثرات فیزیکی پروازهای فضایی طولانیمدت بر اسکات را فراهم میکند. ناسا دریافت که اگرچه ۹۳ درصد از ژنهای کِلی در مدت کوتاهی پس از بازگشت به خانه به حالت عادی خود بازگشتهاند، اما هفت درصد از ژنها به طور دائمی تغییر کردهاند. این تغییرات درازمدت به ژنهای مربوط به سیستم ایمنی، ترمیم دیانای و تشکیل استخوان ضربه میزند.
اسکات کِلی در مجموع چهار پرواز به فضا انجام داد و در آوریل سال ۲۰۱۶، یک ماه پس از بازگشت از اقامت یک ساله خود در ایستگاه فضایی بینالمللی، به عنوان فضانورد ناسا بازنشسته شد.