آفتاب-سرویس اجتماعی: «جشنواره زنان سرزمین من» بعد از ده روز، دیروز (شنبه) به کار خود خاتمه داد. در مراسم اختتامیه علاوه بر غرفه داران و مهمان های خارجی، مرتضی طلایی عضو شورای شهر تهران، خانم سویزی مشاور وزیر آموزش و پرورش، دانشجو استاندار تهران، هدایت خواه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، مقصودی معاونت استانداری و تعدادی دیگر از مقامات حضور داشتند.
خانم قند فروش دبیر جشنواره به عنوان اولین سخنران مراسم اختتامیه گفت: «هدف از برگزاری جشنواره اعتلای فرهنگ اسلامی برای گسترش پوشش اسلامی و فرهنگ سازی در حوزه ی پوشش است».
وی با اشاره به دشواری ها، مشکلات و افراط و تفریط های حوزه ی حجاب و پوشش این حوزه را پر حاشیه ترین حوزه ها خواند و افزود از معضلات جدی جامعه ی ما عدم رعایت موازین اخلاقی از سوی زنان است. آنچه مهم است عدم پاسداشت حرمت های لازم الاجرای شرعی است. وی با مخاطب قرار دادن مخالفان جشنواره گفت: «عدم توجه گذشتگان از ما در این عرصه سلب تکلیف نمی کند. ما این ضرورت را درک کردیم که در چارچوب کلیشه نمی توان موفق شد و باید برای پوشش دست به نوآوری بزنیم. در دولت گذشته ما را متهم کردند و سرانجام یکی از روزنامه های اصلاح طلب موفقیت ما را به پای خودشان گذاشت».
دبیر جشنواره تنوع بخش های مختلف را علت حضور غیرقابل انتظار و رضایت مخاطبان دانست و وضع قانون ساماندهی مد ولباس و تشکیل کار گروه های مربوط به آن را نشانه ی جدی شدن این موضوع خواند. خانم قند فروش ضمن تشکر از وزیر فرهنگ و ارشاد که با تدبیر ایشان جشنواره به سیاق قبلی راه را ادامه داد، گله مندی پیشکسوتان این حوزه را هم بیان کرد و گفت: « به کارگیری افراد بی تجربه و ناتوان در کارگروه های ساماندهی لطمات جدی به ساماندهی مد و لباس می زند. غنای موجود در این زمینه عرصه ی مناسبی برای جوانانی نیست که برای نام آور شدن وارد آن می شوند، جوانانی که بعد از اتمام تحصیلات شان برای اساتید تعیین تکلیف می کنند».
خانم سویزی مشاور وزیر آموزش و پرورش هم با بیان اینکه لباس عامل ارتباط فرد با جامعه است، گفت: «لباس باید عنصر زیبایی، والایی و پویایی باشد تا به نیازهای فطرت انسان پاسخ دهد. پیامبر فرموده اند وای برکسانیکه آنچه را خود تولید نمی کنند می پوشند، غربی ها اول مد را می دهند فردا هم رفتارهایشان را و بعد همه ی ریشه ها را می زنند».
وی در ادامه گفت: «این ها با صنعت سلیقه سازی و مد دنیا را قرق می کنند. باید وارد حوزه ی پوشش شد و معایبش را هم اصلاح کرد. باید برخورد انتقاد آمیز هم داشت اما نه با دلسرد کردن افراد خدوم و متوقف کردن این حرکت، باید تلاش کنیم تا قانون خوبی که در حوزه ی ساماندهی وضع شده محقق شود. این گونه نمایشگاه ها گامی به سمت قانون مترقی خواهد بود».
آقای دانشجو آخرین سخنران اختتامیه با تکرار سخنان خود در مراسم اختتامیه جشنواره، صهیونیسم را رهبر فرهنگی غرب و تهاجم فرهنگی دانست که جوانان را هدف قرار داده است. وی گفت :«در پایان این دهه دولتی انتخاب شد که مبنا را کرامات انسانی قرار داد برای زنان این کرامات جایگاه والایی دارد حتی اگر بخواهند او را در حد یک ابزار پایین بیاورند».
استاندار تهران ادامه داد: « قانون وضع شده توسط مجلس بسیار عالی است اگر با تنگ نظری مجریان روبه رو نشود، در این نمایشگاه هم فقط بخش شوی زنده لباس باید در مسیر قانون باشد. برای همه چیز به خصوص پوشش باید الگو بدهیم زیرا در غیر اینصورت غرب الگو می دهد و در اندیشه ها اثر می گذارد. ما باید این کار را خودمان انجام دهیم نه تنها با سخنرانی که با الگوی عملی . باید ذهن را تسخیر کرد . نباید با تنگ نظری و از روی ترس جلوی الگو سازی و تنوع پوشش را گرفت . ما از این دولت یاد گرفتیم از هیچ چیز جز خدا نترسیم، یادگرفتیم اراده هایمان قوی باشد . ما اجر به اندازه ی کوه می خواهیم و از مشکلات نمی هراسیم».
وی ضمن بیان بی تاثیر بودن کارهای سلبی در حوزه ی پوشش و اهمیت کارهای ایجابی و عملی افزود: «50 سال تماشاچی بودیم و توانستند فعالانه روی ذهنمان کار کنند اما حالا حرکت را شروع کردیم که خطاهایی هم دارد. انتقاد امر سازنده یی است اما تذکر دادن روی سایت آن هم موقعی که جشنواره اجرا می شود برای رضای خدا و پیشرفت فرهنگ نیست. تذکر دادن و جلوی حرکت را گرفتن دوستی خاله خرس است».
وی ضمن تشکر از همه ی منتقدین و تذکر دهندگان گفت آن هایی که می پرسند چرا استانداری برگزار کننده ی جشنواره است بدانند امسال یک موسسه جشنواره را برگزار کرد و استانداری وظیفه داشت حمایت کند. من از آن ها می پرسم این سه سال که از برگزاری جشنواره می گذرد کجا بوده اند؟ آن ها با این سوالات می خواهند نکرده های خود را بپوشانند.