کد خبر: ۷۸۸۸۹
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۲:۱۶

وزیر نیرو: مشکل آب در ‌هزار شهر کشور

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر نیرو با بیان اینکه در ماه شهریور قطعی برق نخواهیم داشت، تاکید کرد: «نیروگاه‌های حرارتی از مهر‌ماه در فصل تعمیرات قرار می‌گیرند و باید مردم در مصرف برق صرفه جویی های لازم را انجام دهند».

به گزارش سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب به نقل از واحد مرکزی خبر، پرویز فتاح امروز در نشستی خبری افزود: «هم اکنون توان تولید 34 هزار مگاوات در همه بخش‌ها را داریم و شب گذشته که مصرف این میزان بود در سطح شبکه خاموشی اعمال نشد».

وی گفت: «تعمیرات نیروگاه‌ها فشرده صورت گیرد و از 10 مهر شاهد قطعی برق نخواهیم بود و تمام مصرف کشور از نیروگاههای حرارتی تامین می شود».

فتاح اضافه کرد: «اگر مصرف تا همین حدود باشد قادر به ادامه تولید هستیم اما اگر مصرف افزایش یابد باید تدابیر جدیدی اندیشیده شود».

وی گفت: «حدود 500 تا 600 مگاوات از این مصرف را از کشورهای همسایه وارد می‌کنیم و هر چه مصرف بیشتر شود با مشکل بیشتری رو برو می شویم».

وزیر نیرو مصرف در ماه مبارک رمضان را کمتر از ماه‌های دیگر دانست و افزود: «روند خاموشی‌ها در این ماه کمتر خواهد شد».

فتاح با بیان اینکه سال آبی سختی را داشتیم، گفت: «صرفه جویی در مصرف آب و برق باید همچنان ادامه یابد».

وی افزود: «در این سال آبی سرمای بی‌سابقه زمستان و گرمای تابستان رکوردهایی بر جای گذاشتند و کار را برای ما دشوار کردند».

فتاح گفت: «گرمای 53 درجه در خوزستان و 43 درجه در تهران کاملاً بی سابقه بود و در مرداد امسال در استانهای دیگر نیزشاهد گرمای کم سابقه ای بودیم».

وی افزود: «تطبیق مدیریت انرژی با این شرایط صورت گرفت و به همین دلیل شرایط ویژه‌ای بدون جیره‌بندی در بخش آب اعمال شد».

وزیر نیرو کاهش منابع آب را موجب افت مخازن آب دانست و گفت: «منابع آب سدها و رودخانه‌ها کاهش چشمگیر یافته است اما مدیریت فنی و اصولی موجب شد مشکلات کمتری ایجاد شود».

فتاح پیش بینی سازمان هواشناسی را درباره سه ماه سوم که از لحاظ بارش طبیعی پیش بینی کرده است باعث امیدواری دانست و گفت: «اگر بارش در پاییز امسال طبیعی و نرمال باشد 25 درصد بارش نرمال طول سال را خواهیم داشت».

وزیر نیرو بارش‌های سه ماه سوم و چهارم را بسیار حیاتی و مهم خواند و گفت: «با توجه به کاهش ذخیره مخازن و کاهش آن در ابتدای پاییز باید مصرف را به سمت منطقی و عقلایی ببریم».

وی گفت: «در یک‌هزار شهر کشور مشکل آب وجود دارد و در حدود 7 هزار روستا با تانکر آبرسانی می شود».

فتاح افزود: «سهم وزارت نیرو از اعتبارات خشکسالی 400 میلیارد تومان است که حدود 200 میلیارد تومان را به آبرسانی های موقت اختصاص داده‌ایم».

وزیر نیرو میزان تولید برق آبی کشور را در ظرفیت نصب شده 7 هزار و 400 مگاوات ذکر کرد و گفت: «پارسال 5 هزار و 750 مگاوات برق آبی گرفتیم و انرژی برق آبی سال 86 هم حدود 112 هزار ساعت بوده‌است».

وی این انرژی را حدود 20 درصد انرژی مصرفی کشور دانست و گفت: «میزان تولید ما از 6700 مگاوات در اردیبهشت به 1400 مگاوات رسیده و حدود 2 هفته است که تولید نیروگاه برق ابی کارون 3 به صفر رسیده است و تا آذر نیز هیچ تولیدی نخواهد داشت».

فتاح گفت: «سد کرخه با 400 مگاوات ظرفیت 88 مگاوات تولید داشته که تا سه هفته دیگر از مدار تولید خارج خواهد شد».

وی از خارج شدن سد شهید عباسپور از مدار تولید برق تا پایان شهریور خبر داد.

وزیر نیرو وضع تولید برق آبی را منوط به بارش باران دانست و گفت: «با کاهش منابع آب فقط در زمینه تولید برق مشکل خواهیم داشت اما از لحاظ کشاورزی مشکلی نخواهیم داشت».

وی استفاده از نیروگاههای حرارتی را تنها راهکار آینده کشور دانست و گفت: «این روند فشار مضاعفی را به بخش نیروگاه های حرارتی وارد خواهد کرد».

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۸۷/۰۵/۳۰
0
0
با توجه به امار بانك مركزي وصحبتهاي هفته گذشته رياست كميسيون انرژي مجلس و مطالب مندرج در سايتها و... بازهم صحبت از خاموشي ها بدليل خشكسالي ميشود .چرا ارباب جرايد حاضر در اين نشست خبري در اين زمينه از اقاي وزير سوال ننمودند ؟.وزارت نيرو اگر ريشه خاموشي هاي امسال را شناسايي وجهت رفع انها برنامه ريزي نكند قهرا باز هم در اينده نه چندان دور خاموشي ها اتفاق خواهد افتاد.
ناشناس
|
-
|
۲۰:۰۶ - ۱۳۸۷/۰۵/۳۰
0
0
با توجه به صحبتهای وزیر محترم در این کنفرانس خبری وعرض خسته نباشید به ایشان و همکارانشان در شرکت توانیر ارزش دارد به فرازهائی از این مصاحبه توجه نموده و این سوالات را مطرح نمائیم:
1- وزیر محترم صحبت از عدم خاموشی در شهریور کردند سوال این است که ایا با پایان یافتن مرداد ماه کلا خاموشی نخواهیم داشت یا اینکه فقط در شهریور ماه (احتمالا بدلیل تقارن با ماه مبارک وکاهش مصارف)این خاموشی ها از بین خواهد رفت و با پایان ماه مبارک و افزایش مصارف مجددا بروز خواهند نمود!؟
2-سوال بعدی این است که اقای وزیر صحبت از تعمیرات نیروگاههای حرارتی کردند واز تعمیرات نیروگاههای دیگر منجمله گازی ها(ساده وترکیبی) که تعمیرات انها بمراتب پر هزینه تر وزمانبرتر ومشکلتر ولازمتر از نوع حرارتی ها است صحبتی به میان نیاوردند.ایا جدا برنامه تعمیرات این نوع نیروگاهها ونیز نیروگاههای برقابی ودیزلی از برنامه خارج شده یا احیانا اسامی انهادر این مصاحبه از قلم افتاده است؟!.
3-با توجه به انکه در انجام تعمیرات نیروگاهها قطعات نقش مهمی بر عهده دارند ایا برای تهیه این نوع قطعات که عمدتا نیز از خارج باید تامین گردد اقدامات لازم شده است ؟
4- منظوراقای وزیر از تعمیرات نیروگاه به صورت فشرده چیست؟ ایا ریسک وعواقب فشار اوردن به نیروی انسانی جهت انجام تعمیرات در شیفتهای مختلف کاری با توجه به محدودیت نیروی انسانی ماهر و محدودیت ابزار ووسایل کاری وکارگاهها ونیز محدودیت جبهه وفضای کاری ودر نتیجه ایجاد خستگی وتنش و... براحتی پذیرفته شده است؟!.بر فرض اینکه ریسک فوق پذیرفته شود ایا اینکار شدنی است؟در همین تابستان گذشته تعمیرات بسیاری از نیروگاهها فراتر از برنامه به درازا کشیده شده است .اگر اینکار شدنی بود برای همین نیروگاهها ودر همین تابستان انجام میشد که ضرورت هم داشت.!
5-امارارائه شده توسط جناب وزیر در رابطه با در صد تولید برق نیروگاههای برقابی با امار منتشره توسط بانک مرکزی در این زمینه تفاوت دارد.ضمن اینکه وزیر محترم در این مصاحبه به گزارش بانک مرکزی در رابطه با علت خاموشی های امسال صحبتی نکردند .ایا به معنی قبول دلایل فوق است؟.
6-در نهایت اقای وزیر محترم در پایان مصاحبه رویکرد احداث نیروگاههای حرارتی را در اینده نوید دادند که ضمن اینکه امیدوارم این رویکرد توصیه همان هایی نباشد که حدود 10 سال پیش رویکرد احداث نیروگاههای گازی انهم از نوع مونتاژی رابه توانیر تحمیل نموده ودر نتیجه سرنوشتی چون تابستان 87 را رقم زدند امیدوارم این رویکرد با اندکی تامل و مطالعه ومشورت با همه صاحبنظران وکارشناسان خبره اتخاذ شده باشد چون شبکه در 10 سال اینده جدا توان مواجهه با سیاستهای سعی وخطا را ندارد!
ناشناس
|
-
|
۲۱:۵۲ - ۱۳۸۷/۰۵/۳۰
0
0
پس وزير نيرو براي چي پول مي گيرند؟هر سال صرفه جويي؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین